Kind en Jeugd Psycholoog Amsterdam - Snel aan de slag
Andrea van der Laan
Andrea van der Laan

Kind en Jeugd Psycholoog Amsterdam

Blijf in verbinding met elkaar, dat is het belangrijkste dat ik jullie wil meegeven. Juist op de momenten dat het moeilijk is en als er problemen zijn. Blijft niet zitten met je hulpvraag, maar vertel mij jouw verhaal, als kind en jeugd psycholoog in Amsterdam kan ik helpen.

Bel voor een afspraak!

Kind en Jeugd Psycholoog Amsterdam

Mijn naam is Andrea van der Laan en ik ben kind en jeugd psycholoog in Amsterdam. In mijn praktijk begeleid ik kinderen en jongeren in hun ontwikkeling. Ik kijk daarbij zoveel mogelijk naar het gezin als geheel en richt me niet alleen op het kind, want ik vind het belangrijk om ook de mensen eromheen te betrekken.

Het eerste gesprek

Het eerste gesprek draait om wederzijdse kennismaking. Daar zijn zowel de ouders als het aangemelde kind bij aanwezig. Jullie kunnen dan ervaren en voelen waar jullie zoon of dochter zich prettig bij voelt, en of jullie vertrouwen hebben in mij als therapeut. Andersom wil ik alles horen over wat de reden was om contact op te nemen. Wat is de klacht precies? Waar willen jullie mee geholpen worden? Ik vind het belangrijk om ook de kracht van jullie gezin in kaart te brengen, zodat ik dat later kan gebruiken om problemen aan te pakken.

Maatwerk

Ik hou er niet van om volgens een strak protocol te werken, maar bied maatwerk door de best passende methodes te kiezen. Veel liever kijk ik naar wat nodig is en wat prettig voelt. Dat kan door middel van een intelligentieonderzoek, waarbij ik veel inzicht krijg in het kind en welke aanpak het meeste effect heeft. Zo maak ik gebruik van cognitieve gedragstherapie en elementen uit mindfulness, speltherapie en systeemtherapie. Ik probeer daarnaast altijd kortdurende behandeltrajecten uit te zetten, maar het verschilt natuurlijk per kind hoe snel dat effect heeft. Kinderen zijn altijd in beweging, en het is even afwachten hoe een behandeling uitpakt.

Op je gemak voelen

Het is het belangrijkst dat een kind zich op zijn gemak voelt. Dat doe ik door een toegankelijke praktijkruimte te bieden, waar veel speel- en spelmateriaal aanwezig is. Het is een plek waar kinderen kunnen ontdekken, exploreren en beleven. Daarnaast wil ik graag oprecht contact maken en voorkomen dat we alleen maar met zijn allen rond de tafel gaan zitten. Om een voorbeeld te geven: als jullie kind uit zichzelf naar de kast loopt, dan zal ik voorstellen om daar het gesprek te voeren.

Luister naar elkaar

Het is zo belangrijk om oprecht naar elkaar te luisteren en echt de ontmoeting aan te gaan. Dat wil ik benadrukken in mijn praktijk. Ik wil dat jullie als gezin weer kunnen genieten van elkaar en op alle mogelijke manieren de verbinding aangaan. Het gaat dan niet zozeer om praten, maar om écht contact hebben. Heb oprechte aandacht voor elkaar en knuffel veel. Zo word je niet alleen zelf gelukkiger, maar je kind ook.

Tarieven

Een individuele afspraak kost € 95 per sessie. Een gezamenlijke afspraak zoals relatietherapie kost € 115 per sessie. Wil je een afspraak afzeggen? Doe dit dan minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Contact Kind en Jeugd Psycholoog Amsterdam

Wil je meer weten over psychologen in Amsterdam of een afspraak maken? Bel dan naar Kind en Jeugd Psycholoog Amsterdam ter attentie van Andrea van der Laan. Ik leer je graag kennen!

Kind en Jeugd Psycholoog Amsterdam - Andrea van der Laan

Ik ben opgegroeid in een samengesteld gezin en was daar de oudste van zeven kinderen. Ik was eigenlijk altijd al bezig met kinderen en heb daarom al vroeg een sterke interesse in de medemens ontwikkeld. Mijn keuze voor een studie ontwikkelingspsychologie was dus eigenlijk heel logisch, want ik wilde graag iets voor anderen betekenen.

Het gezin erbij betrekken

Ik ben in 2010 mijn eigen praktijk gestart en na mijn studie aan de UvA heb ik de opleiding Integratieve kindertherapie gevolgd. Daar ligt de focus in de behandeling echter heel erg op het kind, en ik heb gemerkt dat dit een tekortkoming is. Ik vond eigenlijk dat die rollen moesten worden omgedraaid. Want als je écht iets wil betekenen voor een gezin, dan moet je juist met de ouders aan de gang gaan. Daar kun je heel veel winst behalen.

Ik zie de verbinding

In mijn praktijk zie ik de verbinding groeien. Ik zie ouders die verdrietig, boos, machteloos of teleurgesteld binnenkomen, maar na verloop van tijd toch de stap maken om met elkaar in contact te komen bezig te zijn. Het geeft me een enorme kick dat je daar een rol in kan spelen. Ik voel mij heel dankbaar dat mensen mij elke keer weer uitnodigen om hen te ontmoeten, om met elkaar problemen aan te pakken.

Contact Kind en Jeugd Psycholoog Amsterdam

Wil je meer weten over Kind en Jeugd Psycholoog Amsterdam of een afspraak maken? Bel dan ter attentie van Andrea van der Laan. Ik leer je graag kennen!

Cliëntervaringen van Kind en Jeugd Psycholoog Amsterdam

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Anoniem over Andrea van der Laan psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

Wij hebben het gesprek met Andrea als warm en respectvol ervaren. Er was ook ruimte voor humor, wat voor luchtigheid zorgde. Dit vonden wij prettig. Ze heeft goed geluisterd en vervolgens praktische en liefdevolle tips gegeven. Deze gaan wij zeker toepassen bij ons kind. Ze is ook in staat om te confronteren zonder te kwetsen. Van tevoren waren wij een beetje sceptisch, maar dit verdween helemaal tijdens het gesprek. Bovendien voelen mijn partner en ik ons nog sterker samen dan voor het gesprek. We zijn nog meer een team dan we al waren. Dank je wel Andrea.

Neem contact op met Psycholoog Amsterdam

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Kind en Jeugd Psycholoog Amsterdam

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Amsterdam.

Andrea van der Laan
Hygieastraat 8
1076 RM Amsterdam