Annemarie van Stiphout

Psycholoog Hoofddorp

De medaille eens van de andere kant bekijken. Dat is wat ik in mijn praktijk te bieden heb. Op een ontspannen, onderzoekende en geïnteresseerde manier samen op avontuur. Openstaand voor alles wat er te ontdekken valt. Alles is informatie en we werken met dat wat er is.

Bel voor informatie of een afspraak!

Psycholoog Hoofddorp – Laat je verrassen!

Mijn naam is Annemarie van Stiphout en inmiddels ben ik alweer 22 jaar werkzaam als psycholoog. In mijn praktijk behandel ik uiteenlopende klachten en problematiek. Omdat wij mensen ons maar voor 10% bewust zijn van wat er speelt, ga ik graag met je opzoek naar de laag onder je hulpvraag (ergens in het 90% onbewuste deel van je bewustzijn). Daarvoor gebruik ik dagdroomtherapie. Het is een experimentele en avontuurlijke manier van werken en dat werkt heel bevrijdend

Ieder consult staat op zichzelf

Dagdroomtherapie is voor mij, op dit moment, de meest ontspannen en neutrale manier van werken die ik ken. De eerste 15-20 min. Gaan we opzoek naar de vraag, spanning, emotie, etc. die bovenop de stapel ligt. Vervolgens wordt er een korte ontspanningssessie gehouden. Daarna wordt de vraag gesteld die jij jezelf afvraagt. Ergens in je lijf bouwt zich spanning op en die spanning gaan wij onderzoeken op jouw tijdslijn.

Door aandacht te geven aan dat wat nu speelt, zal je merken dat emoties en gedachten over het onderwerp steeds veranderen. Op deze manier ‘verkleurt’ je herinnering wat dan weer van invloed is op je dagelijks leven. Er ontstaat ruimte en ontspanning en dit maakt dat het leven zelf als makkelijker ervaren wordt.

Tarief en duur

Een individuele afspraak bij mij kost € 95 per sessie. Bij een afspraak voor twee personen, zoals relatietherapie zijn er twee opties een korte en een lange sessie. De korte sessie duurt 45 minuten en kost € 115 en de lange sessie duurt 75 minuten en kost € 150. Bij een afspraak buiten kantoortijden komt er € 20 extra bij.

Een afspraak afzeggen kan altijd, maar doe dit wel minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Contact met Psycholoog Hoofddorp

Heb je een vraag of wil je meer weten over psychologen in Hoofddorp? Bel 085-4014720 of stuur een e-mail naar Psycholoog Hoofddorp ter attentie van Annemarie van Stiphout.

Psycholoog Hoofddorp – Over Annemarie van Stiphout

Mijn naam is Annemarie en dat betekent ‘zij die verbindt’. Dat is gelijk mijn missie in het leven: mensen verbinden in de breedste zin van het woord. Delen maakt mij gelukkig en er is voor mij niets mooiers dan even met iemand mee te mogen op avontuur. Naast mijn baan als psycholoog ben ik ook al 29 jaar werkzaam voor de KLM. Letterlijk op avontuur, reizend de hele wereld over. Zo heb ik het beste van 2 werelden.

Psychologenpraktijk

Vanaf 1996 ben ik werkzaam als psycholoog. Wat mij bij iedere baan telkens opvalt, is dat erkenning en herkenning de beste werkzame bestanddelen zijn van helend vermogen. Gewoon aanwezig zijn tijdens dat wat speelt, geeft ruimte. Als vanzelf ontstaan er oplossingen. Ze groeien vanuit het niets naar iets. Op een hele natuurlijke manier. Het enige is dat we dit pas ervaren als wij ontspannen zijn. En daar wil ik graag met mijn dagdroomtherapie aan meewerken. Geloof mij als je blieft niet! Kom het zelf beleven en kijken of het waar is.

Vertrouwen

Iedere keer weer geeft het mij een warm gevoel als mensen over mijn drempel stappen en mij zo vertrouwen dat ik even met ze mee mag op reis in hun leven. Mijn doel is om ze de paden te wijzen die ze mogelijk niet zien doordat hun aandacht ergens anders is. Wie weet wordt hun nieuwsgierigheid geprikkeld en gaan ze op onderzoek uit. Dat wat aandacht heeft bestaat. Wil jij je door jezelf laten verrassen?

Contact met Psycholoog Hoofddorp

Heb je een vraag of wil je meer weten over psychologen in Hoofddorp? Bel 085-4014720 of stuur een e-mail naar Psycholoog Hoofddorp ter attentie van Annemarie van Stiphout.

Klachten

 • Angst
 • Burnout
 • Depressie
 • Faalangst
 • Persoonlijkheidsstoornissen
 • PTSS
 • Rouw en verliesverwerking
 • Trauma
 • Werkgerelateerde problematiek
 • Zingevingsvragen

Behandelvormen

 • Coaching
 • Creatieve therapie
 • Familieopstellingen
 • Mindfulness
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Positieve psychologie

Aangesloten bij

Laatste cliëntervaring

Na een zeer traumatische gebeurtenis durfde ik mijn huis niet meer uit. Met behulp van Lichaamsgerichte Psychologie durfde ik naar mijn situatie te kijken en de wereld weer te verkennen en vertrouwen. Ik ben een nieuwe hobby, baan en relatie begonnen.

- Willeke

Contact

Praktijkadres

Nienke van Hichtumstraat 132

2135RZ Hoofddorp


Afspraak maken

Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.


Annemarie van Stiphout
Annemarie van Stiphout
Psycholoog in Hoofddorp
 • Beoordeling: 5 uit 5
  Op basis van 7 ervaringen
 • Buiten kantoortijden
 • Ervaren psycholoog
Bel: 085-4014720