Psycholoog Hoofddorp - Sandra Kuiters
Maak kennis met onze behandelaar.
Sandra Kuiters
Sandra Kuiters

Psycholoog Hoofddorp

Jij bent niet het probleem, het probleem is het probleem. Veel mensen ervaren hun problemen als dusdanig overheersend dat ze zich ermee zijn gaan identificeren. Ik help je om het probleem weer te gaan zien als een patroon dat je (veelal onbewust) hebt ontwikkeld. Een patroon waar je ook weer vanaf kunt komen. Soms in een paar gesprekken en soms zijn patronen complexer van aard en is daar langer voor nodig. Ik geloof dat veranderen en het verbeteren van je leven altijd mogelijk is. Die oplossingsgerichte aanpak en vastberadenheid is kenmerkend voor mijn manier van werken.

Afspraken 's avonds en in het weekend mogelijk  - ook in het Engels!
Je kunt bij mij ook terecht in Amstelveen (Westwijk) en Amsterdam (centrum).
 

Psycholoog Hoofddorp - Sandra Kuiters

Je kunt bij mij ook terecht in Amstelveen (Westwijk) en Amsterdam (centrum). De adressen staan onderaan deze pagina weergeven.

Jij bent niet het probleem, het probleem is het probleem. Veel mensen ervaren hun problemen als dusdanig overheersend dat ze zich ermee zijn gaan identificeren. Ik help je om het probleem weer te gaan zien als een patroon dat je hebt ontwikkeld. Een patroon waar je ook weer vanaf kunt komen. Die nuchtere aanpak is kenmerkend voor mijn manier van werken.

Algemeen

Mijn naam is Sandra Kuiters, psycholoog en systeemtherapeut in Hoofddorp. Bij mij kun je terecht voor heel uiteenlopende klachten. Of je nu somber bent, last hebt van bepaalde angsten, of problemen ervaart in je relaties met anderen ik help je om je leven weer in balans te krijgen.

Eerste gesprek

Een eerste gesprek is heel verkennend. Ik stel vragen om een beeld te krijgen van jouw persoonlijkheid en probleem. Mijn behandelingen zijn erop gericht dat je meer inzicht krijgt in jezelf en los kunt laten wat je niet meer nodig hebt. Er zijn verschillende wegen die naar Rome leiden. Als ik een beeld heb van wat je wilt bereiken en wat er globaal speelt bespreek ik welke mogelijkheden ik zie om jou te helpen. Je kunt dan zelf meedenken over welke insteek je het meeste aanspreekt. Samen besluiten we zo hoe en of we gaan starten. In mijn huidige trajecten ben ik niet meer gericht op het stellen van diagnoses. Een hele bewuste keuze. Diagnoses kunnen beperkend werken en zijn vanuit mijn visie niet relevant om verder te komen.

Luisteren naar je lichaam

Ik werk momenteel naast de reguliere technieken ook veel met Emotional Freedom Techniques. Het is een manier van werken die je helpt om dichter bij je gevoel te komen en naar de signalen van je lichaam te luisteren. Hard nodig voor veel mensen die gewend zijn alles alleen vanuit het hoofd te beredeneren zonder dat ze daarmee tot nu toe veel verder lijken te komen. EFT is dan een zeer effectieve aanpak, weet ik uit ervaring.

Psycholoog Hoofddorp oordeelt niet

Ik bekijk problemen heel systematisch en werk persoonsgericht. Ik krijg vaak terug van cliënten dat ze zich gehoord voelen en dat ze het idee hebben alles te kunnen delen. Dat vind ik ontzettend belangrijk. Jij zit ergens mee, maar dat probleem zegt helemaal niets over wat jij waard bent als mens.

Tarief en duur

Een individuele afspraak bij Psycholoog Hoofddorp - Sandra Kuiters kost € 95 en duurt 45 minuten. Voor een sessie van 60 minuten betaal je €115 en voor een sessie van 75 minuten €135.  Een afspraak afzeggen kan altijd, maar doe dit wel minstens 48 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Verschillende locaties

Hoofddorp: Planetenweg 5, 2132 HN
Amstelveen: Bertha von Suttnerlaan 89, 1187 ST
Amsterdam: W.G. plein 377, 1054 SG

Je kunt telefonisch jouw voorkeur voor locatie aangeven.

Contact

Neem contact op met mijn praktijkassistente van Psychologen Nederland voor al je vragen of voor het direct maken van een afspraak! Bel of mail psychologenpraktijk Hoofddorp t.a.v. Sandra Kuiters.

Achtergrond en werkervaring

Ik ben afgestudeerd als ontwikkelingspsycholoog en opgeleid tot systeemtherapeut. Ik ben inmiddels alweer ruim 10 jaar werkzaam als therapeut. De eerste jaren dat ik aan het werk was heb ik veel kinderen en gezinnen behandeld. Later ben ik me gaan specialiseren in het werken met jongeren en jongvolwassenen. Door de jaren heen ben ik steeds breder gaan werken en inmiddels krijg ik mensen van alle leeftijden over de vloer.

Mijn eigen praktijk in Hoofddorp

Sinds twee jaar werk ik zelfstandig als psycholoog in mijn eigen praktijk. Ik vond dat het in de reguliere zorg steeds meer over regeltjes, hokjes en administratie ging. Dit stond me tegen. Nu heb ik de vrijheid om bij te sturen op de manier die ik het meest zinvol vind voor mijn cliënt en dat vind ik heerlijk. Ik werk bovendien heel intuïtief, dan is het soms lastiger om in bepaalde kaders uit te leggen waarom je een keuze maakt. Dit koste me onnodig veel energie. Die steek ik liever in de gesprekken die ik voer met mijn cliënten.

Geboren psycholoog

Ik ben van jongs af aan heel nieuwsgierig geweest naar de menselijke geest. Ik vind dat fascinerend, ook in het dagelijks leven. Ik let er bijna automatisch op en voel dingen bij mensen goed aan. Daarnaast vertellen mensen mij veel, omdat ze zich snel bij mij op hun gemak voelen. Het voelt voor mij heel natuurlijk om zo met mensen om te gaan. Die kracht zet ik dankbaar in tijdens mijn werk.

Ruimte creëren

Ik vind het geweldig om te zien wat er gebeurt als mensen dichter bij hun gevoel komen, en samen te bekijken wat er daar vanuit ontstaat. Mensen gaan echt meer leven dankzij de ruimte die wordt gecreëerd. Mooi ook om te zien hoe mensen als ze weer kwetsbaar durven te zijn naar elkaar weer naar elkaar toe kunnen groeien. Het is een soms complex maar vooral ook heel mooi vak.

Sandra prive

Ook in mijn persoonlijke leven ben ik nieuwsgierig en ga ik uitdagingen niet uit de weg. Ik ben eigenlijk altijd wel bezig met het ontdekken van nieuwe dingen. Ik woon in Amsterdam, en besteed mijn vrije tijd graag aan cultuur, theater, reizen en dansen. Ik doe ook aan yoga en meditatie en heb een opleiding gevolgd tot yogadocent. Die kennis komt soms nog wel eens van pas tijdens mijn werk als psycholoog. Momenteel ben ik gestart met het volgen van zangles, een heel nieuw veld waar nog veel te ontdekken is voor mij.

Contact

Neem contact op met mijn praktijkassistente van Psychologen Nederland voor al je vragen of voor het direct maken van een afspraak! Bel of mail psychologenpraktijk Hoofddorp t.a.v. Sandra Kuiters.

Clientervaringen

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Moeder over Sandra Kuiters psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

Met enkele gesprekken is de manier waarop wij met ons zoontje omgaan totaal veranderd. Ik had nooit verwacht dat dit zoveel verschil zou kunnen maken, heel dankbaar.

Routebeschrijving

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Hoofddorp.
Bij mijn praktijk in Hoofddorp is een grote parkeerplaats waar je gratis kunt parkeren.

Sandra Kuiters
Planetenweg 5
2132 HN Hoofddorp

Neemt contact op voor een afspraak bij Psycholoog Hoofddorp

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht