Psycholoog Hoofddorp - Petra van Assen - Ik help je verder
Petra van Assen
Petra van Assen

Psycholoog Hoofddorp

Iedereen kan in zijn leven tegen bepaalde zaken aanlopen, maar de drempel om hulp te zoeken is vaak hoog. Dat is nergens voor nodig, want we hebben allemaal wel eens hulp nodig. Laat Psycholoog Hoofddorp je helpen.

Afspraken bij mij zijn ook mogelijk buiten kantoortijden!

Psycholoog Hoofddorp

Mijn naam is Petra van Assen, psycholoog in Hoofddorp. In mijn praktijk behandel ik heel diverse problematiek, zoals depressies en burn-outs. Je kunt daarnaast ook bij mij aankloppen met overgangsklachten en relatieproblemen.

Eerste gesprek

In het eerste gesprek wil ik een idee krijgen van jou als persoon en wat precies de klacht is. Daarnaast gaan we uitzoeken wat voor jou de beste manier is om aan de slag te gaan. Want ieder mens is anders en jij moet je wel prettig voelen bij de behandeling. De een is meer gebaat bij diepgaande gesprekken, terwijl de ander vooral op zoek is naar praktische handvatten om het probleem aan te pakken.

Mijn werkwijze

Hoe we tijdens onze gesprekken te werk gaan, verschilt per persoon. Therapie is maatwerk en iedereen heeft zijn eigen voorkeuren in hoe de dingen moeten worden aangepakt. Het opstellen van een behandelplan gaat daarom altijd in samenspraak met jou. In principe richt ik me op kortdurende en oplossingsgerichte therapie waarbij ik verschillende technieken combineer. Ik pik overal wat van mee.

Verantwoordelijkheid

Ik kan je helpen om manieren te vinden en handvatten te bieden om aan de slag te gaan met jouw problemen. Maar daarna is het belangrijk dat jij ook aan de slag gaat! Ik kan je problemen namelijk niet voor je oplossen, maar ik kan je hier wel bij ondersteunen.

Tarieven en sessie duur

Een individuele afspraak bij mij kost 95 euro en duurt 45 minuten. Bij een afspraak voor twee personen, zoals relatietherapie zijn er twee opties een korte en een lange sessie. De korte sessie duurt 60 minuten en kost € 115 en de lange sessie duurt 90 minuten en kost € 150. Bij afspraken buiten kantoortijden reken ik € 20 extra.

Als je een afspraak wilt afzeggen, doe dat dan minimaal 24 uur van tevoren, zodat ik nog andere cliënten kan inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Contact met Psycholoog Hoofddorp

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel of mail gerust voor een afspraak of meer informatie naar Psycholoog Hoofddorp.

Psycholoog Hoofddorp - Over Petra van Assen

Ik heb een diepgewortelde nieuwsgierigheid naar mijn medemens. Wie is degene die tegenover mij zit? Ik vind het interessant om te ontdekken waarom iemand op een bepaalde manier reageert. Twee mensen kunnen hetzelfde meemaken en daar vervolgens heel verschillend op reageren.

Mensen verder helpen

Ik wil onderzoeken hoe iemand steviger in zijn schoenen kan staan. Tijdens mijn opleiding heb ik namelijk gemerkt dat ik een talent heb om met mensen in gesprek te gaan en ze verder te helpen. De afgelopen jaren heb ik op die manier al vele bijzondere en opvallende verhalen gehoord. Toch vind ik niets gek of raar. Ik benader mensen vanuit mijn eigen “mens-zijn”, met ruimte voor elke emotie.

Studie psychologie

Na mijn studie psychologie aan de Universiteit van Utrecht heb ik op verschillenden plekken ervaring opgedaan, onder andere binnen jeugdzorg en bij een arbodienst. Ondanks dat ik op die plekken wel degelijk als hulpverlener aan het werk was, miste ik toch het echte contact met cliënten. Ik wil mensen op een dieper niveau verder kunnen helpen, en die bevrediging vond ik in niet in dat werk.

Invalshoeken

Dat is de reden dat ik een eigen praktijk ben gestart en me op het psychologenvak ben gaan concentreren. Ik vind het mooi dat ik mensen nu echt een stap verder kan helpen in hun problematiek. Tegelijkertijd krijg ik ook de kans om veel verschillende mensen en invalshoeken te leren kennen. Dat vind ik belangrijk en dat maakt mijn werk ook zo leuk.

Contact met Psycholoog Hoofddorp

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel of mail gerust voor een afspraak of meer informatie naar Psycholoog Hoofddorp.

Cliëntervaringen over Psycholoog Hoofddorp

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Louis (angstklachten) over Petra van Assen psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

Petra wist precies de vinger op de zere plek te leggen en daagde mij uit de confrontatie met mezelf aan te gaan. Het was niet makkelijk, maar het was het meer dan waard. Ik kan nu genieten van de kleine dingen en mocht ik me even minder goed voelen, dan weet ik precies wat ik moet doen!

Neemt contact op voor een afspraak bij Psycholoog Hoofddorp

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Hoofddorp

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Hoofddorp.

Petra van Assen
Antareslaan 65-81
2132 JE Hoofddorp