Verslavingstherapie Hilversum - Chris Knorren - Hulp bij verslaving
Chris Knorren
Chris Knorren

Verslavingstherapie in Hilversum

Verslaving is een terugvalziekte. En terugval in oud gedrag of denken hoort bij het proces. Het gaat erom dat je het leert herkennen. Wat gebeurt er precies? Waarom ga je anders denken en waardoor word je getriggerd? Ik kan je helpen met het beantwoorden van die vragen.

Bel gerust voor meer informatie of het maken van een afspraak!

Verslavingstherapie Hilversum

Mijn naam is Chris Knorren en ik ben therapeut Hilversum. Ik ben gespecialiseerd in het helpen van mensen met een seksverslaving en/of intimiteitsproblematiek. In mijn praktijk zet ik mijn eigen ervaring in om hulp te bieden aan anderen. Herkenning en erkenning staan centraal tijdens therapie, mijn benadering is warm maar confronterend.

De verslaving is niet het probleem

Cliënten denken vaak: ik moet stoppen met drinken of stoppen met porno kijken. Ik draai het juist om. De verslaving is niet het probleem, het middel dat je gebruikt is puur een schijnoplossing. Samen gaan we kijken hoe we een andere manier kunnen vinden om met je problemen om te gaan. Stoppen met je verslaving is daarbij een voorwaarde, dan pas kunnen we echt aan de slag. Het gaat erom dat je andere keuzes kan maken in het leven.

Eerste gesprek

Tijdens een eerste gesprek ga je je verhaal vertellen en het is daarbij belangrijk dat jij je op je gemak voelt. Ik probeer de hele verhaallijn bloot te leggen, ook als je iets eigenlijk liever niet vertelt. Ik ben zelf een leugenaar geweest en kan daarom heel goed door leugens heen prikken. Ik zie vaak dat cliënten bij mij voor het eerst helemaal eerlijk durven te zijn, terwijl ze soms al vaker in therapie zijn geweest.

Tegelijkertijd probeer ik tijdens een eerste gesprek ook een stukje van mezelf te laten zien. Soms moet je een stukje kwetsbaarheid van een ander zien om zelf ook kwetsbaar te durven zijn. Ik heb hetzelfde proces doorlopen, en als ik het kan, dan kan jij het ook.

Je gaat het zelf doen

Zodra we dat eerste gesprek hebben gehad gaan we aan de slag. Over een periode van drie maanden gaan we tien individuele gesprekken voeren en kom je tien keer naar een groepssessie.

Daarnaast zal ik je motiveren om je leven op een andere manier vorm en inhoud te geven. Die eerste maanden zijn de eerste stap, want het is een levenslang proces om te herstellen van een verslaving. Dat merk ik zelf ook: ik ben nu tien jaar onderweg en nog steeds niet klaar. Toch hoef je zeker niet een leven lang vast te zitten aan therapie. Ik geef je juist handvatten om het zelfstandig te gaan doen.

Acceptatie

Ik weet uit eigen ervaring dat acceptatie het antwoord is op de meeste problemen. In plaats van alles wat niet te klopt te willen veranderen, gaat het vooral om dingen te accepteren zoals ze zijn. Dat is de belangrijkste les die ik jou wil meegeven. Anderzijds hoef je het niet helemaal alleen te doen. Er zit een stuk overgave in het proces. Je moet vertrouwen hebben in iets groters dan jezelf. Vertrouwen dat het goed komt, hoe dan ook.

Tarief en vergoeding

De kosten voor individuele afspraken (zowel intake als vervolgsessie) bedragen €120,- (inclusief 21% BTW). Indien je committeert voor een serie afspraken wordt dit EUR 95 per sessie. Het intakegesprek duurt ongeveer 90 minuten, vervolgafspraken duren 60 minuten. De groepssessies bedragen per sessie €45,-.

Wil je een afspraak bij Therapie Hilversum afzeggen? Doe dit dan minimaal 48 uur van tevoren zodat ik nog andere cliënten kan inplannen, anders moet ik het in rekening brengen.

Aangesloten bij
AGB-code zorgverlener: 90-102003
AGB-code praktijk: 90-061499
Vereniging Integrale Vitaliteitskunde (VIV) registratienummer: 1907890

Contact verslavingstherapie Hilversum

Bel voor hulp en informatie naar 085-4014720

Over mij - Chris Knorren

Psychologie heeft altijd al mijn aandacht gehad, het was iets dat in mij broeide. Mijn moeder zat in de zorg, dus ik kreeg het idee om mensen te helpen vanuit huis al een beetje mee. Toch koos ik onder druk van ouders, vrienden en docenten voor een studie aan Nijenrode en later een baan in de financiële dienstverlening.

Harnas

Maar mijn grijze pak bij de bank voelde als een harnas, en succes en verslaving bleken prima samen te gaan. Tien jaar geleden viel mijn wereld in duigen: de chaos, pijn en consequenties waren te groot. Mijn motivatie om andere dingen te gaan doen was zowel intern als extern gemotiveerd. Ik was 35 en bedacht me: als ik nog iets anders wil gaan doen, dan is nu het moment.

Mensen helpen

Ik wilde doen waar mijn hart lag, want daar was ik inmiddels wel achter. Ik was zo dankbaar voor hetgeen dat ik had ontvangen tijdens mijn donkere periode, dat wilde ik graag doorgeven aan anderen. Ik kan mensen helpen vanuit het perspectief van een verslaafde. Ik weet als geen ander hoe eenzaam het is om rond te lopen met een groot geheim. Ik wilde mensen daarin ondersteunen, helpen dat proces te doorbreken.

Mijn eigen praktijk

Na een klinische periode in Schotland veranderde mijn perspectief op de wereld en ben ik na een bewogen jaar in een omscholingstraject gestapt tot counselor / GGZ agoog. Ik ben van daaruit mijn eigen praktijk gestart en het is mooi om te zien hoe iemand anders met mijn hulp een stap kan maken.

Mensen komen met een gebogen hoofd de spreekkamer in en gaan met een lach weer naar buiten. Ze komen met een voornemen, een intentie, en gaandeweg worden de stappen steeds groter en gaan ze het ook daadwerkelijk uitvoeren. Een aantal cliënten van mij doet nu zelf ook een opleiding of staat voor de klas om voorlichting te geven. Hoe mooi is dat?

Contact verslavingstherapie Hilversum

Bel voor hulp en informatie naar 085-4014720

Cliënten vertellen over hun ervaring bij Therapie Hilversum

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

J. over Chris Knorren psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

“22 jaar lang ben ik actief verslaafd geweest. Een eetstoornis, middelen verslaving en een groot mannen issue. Op mijn twaalfde begon het met anorexia wat mij het gevoel gaf ergens goed in te zijn, ook gaf het mij het gevoel de macht te hebben over mannen. Ik heb een aantal jaar mijn lichaam verkocht voor aandacht, en drugs. Wanhopig op zoek naar bevestiging dat ik er zijn mocht.

Ondanks mijn verlangen naar liefde en veiligheid, heb ik alleen relaties gehad met mannen die zich niet konden binden. De meesten van hun waren dealers , verslaafd of gingen vreemd.

Vanaf mijn 17e heb ik dagelijks gebruikt, het gaf me het gevoel van vrijheid een leven zonder angst.

Dit was van korte duur, mijn verslaving heeft mij letterlijk afgesneden van de maatschappij.

De eenzaamheid die ik voelde is met geen pen te omschrijven. Wanneer ik niet in een relatie zat was het enige contact dat ik had met mannen die ik ontmoeten via internet.

Nu bijna 5 jaar geleden liet ik mij opnemen, ik kon niet meer en had echt mijn rock bottom bereikt.

Wat wilde ik graag een ander leven, en wat was ik bang. Hoe moest ik leven zonder gebruik ? Voor mij was clean worden niet genoeg, De drugs hielpen me ook om te gaan met de vele trauma’s die ik in mijn leven heb opgelopen.

Ik leerde Chris kennen, en samen met het team hebben ze mij de tools gegeven het leven weer echt te kunnen leven. Chris, gespecialiseerd in seks verslaving leerde mij dat ik een intimiteit probleem had. En dat ben ik aangegaan. Ik heb geleerd dat het eigenlijk helemaal niet om de seks gaat, maar om verbinding die ik met mezelf en andere niet aankon.

Ik denk dat dit ook de kern van mijn verslaving is.

Ondertussen ben ik bijna 5 jaar clean, heb trauma’s verwerkt en ben langzaam van mezelf gaan leren houden. Ik heb vrienden, zowel vrouwen als mannen. Omdat ik mijn verslaving niet wil onderschatten heb ik alleen contact met mannen die mijn partner ook kent. Ik bespreek geen intieme onderwerpen met mijn vrienden om zo de scheidingslijn niet te kunnen overstappen.

Mijn herstel heeft mij een thuis gegeven, Niet alleen een dak boven mijn hoofd maar een thuis in mezelf. Eindelijk voel ik weer liefde voor mezelf, en met deze liefde ben ik in staat grenzen te stellen en goed voor me zelf te zorgen. Ik pak ongeveer 3 meetings in de week, en leef volgens te 12 stappen. Dit is het cadeautje aan mezelf. Het zorgt ervoor dat ik weer geniet in het leven.

Vandaag de dag kan ik oprecht zeggen dat ik gelukkig ben, ik voel me eindelijk echt vrij !”

Neem contact op met therapeut Hilversum

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Therapie Hilversum

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Hilversum

Chris Knorren
Tesselschadekerk
Tesselschadelaan 15-17
1217 LG Hilversum