Rebecca Hartz - GZ-Psycholoog in Haarlem
Rebecca Hartz
Rebecca Hartz

Rebecca Hartz - GZ-Psycholoog Haarlem

Ik wil dat je meer gaat vertrouwen op jezelf. Laat je eigen behoefte de leidraad zijn. Er is geen goed of fout, het gaat erom dat je kan omgaan met lastige, onzekere en ondefinieerbare dingen in het leven. Laten we samen aan het werk gaan bij praktijk Psycholoog Haarlem.

Bel voor meer informatie of het maken van een afspraak naar 085 40 14 720.

GZ-Psycholoog Haarlem

Je bent de weg kwijtgeraakt en hebt al een hoop geprobeerd. Toch kom je er maar niet uit. Tijdens therapie gaan we het evenwicht herstellen. Hoe kunnen we de dingen nou op een andere manier aanpakken? Hoe zorgen we ervoor dat je anders gaat kijken? Daar ga ik je bij helpen.

Ik ben Rebecca Hartz en ik werk als psycholoog in Haarlem. In mijn praktijk behandel ik volwassenen met diverse problematiek. Of je nou last hebt van een depressie, slaapprobleem of bepaalde angsten, je kunt bij mij terecht voor heel uiteenlopende klachten.

Jij bent de expert

Mijn specialisatie is de behandeling, maar jij bent de expert op het gebied van jouw leven. Therapie is een zoektocht waarbij ik naast jou ga staan. Samen gaan we kijken hoe jij tegen bepaalde dingen aankijkt. Wie ben je? Waar heb je last van? Therapie draait soms niet zozeer om de inhoud, maar meer om het proces. Hoe ben jij eigenlijk tot bepaalde gedachten of conclusies gekomen? Daar proberen we met therapie achter te komen.

Dit kun je verwachten

Tijdens het eerste gesprek ga ik inventariseren wat het probleem is. Ervaar je zelf klachten of komt het juist als je contact hebt met anderen? Ik wil bovendien weten wat jij van de behandeling verwacht. Als psycholoog kan ik daar wel ideeën over hebben, maar waar jij mee worstelt is leidend. Ik probeer mijn behandeling daar zoveel mogelijk op aan te passen. Ik werk daarom heel eclectisch, dat betekent dat ik een mix maak van verschillende behandelmethodes.

Als psycholoog ben ik betrokken en empatisch, maar ik kan ook confronterend zijn. Daarnaast ben ik erg gericht op emoties. Mensen denken over het algemeen heel veel na, je gebruikt je hoofd om tot een bepaalde oplossing te komen. Ik ben meer gericht op wat iemand voelt en hoe je dat kan verwoorden.

Tarief en duur

Voor een afspraak bij GZ Psycholoog Haarlem reken ik € 90,00 voor een afspraak van 60 minuten. Kom je met twee personen, zoals met relatietherapie, dan reken ik € 120,00 voor 75 minuten. Deze tarieven zijn inclusief 21% BTW.

Als je een afspraak wilt afzeggen, doe dat dan minimaal 48 uur van tevoren, zodat ik nog andere cliënten kan inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Verzekering

Ik heb sinds 2018 contracten met alle zorgverzekeraars dus als bent verzekerd dan betaal je niet per consult. Je wordt dan afhankelijk van de klacht binnen een door de overheid vastgesteld zorgproduct behandeld: kort (lichte DSM stoornissen, 294 minuten), middel (matige DSM stoornissen, 495 minuten), intensief (ernstige DSM stoornissen, 750 minuten), chronisch (chronische stabiele stoornissen, 753 minuten) of onvolledig behandeltraject (bijvoorbeeld bij terugverwijzing naar de huisarts, 120 minuten).

De behandeling bestaat uit directe tijd (consulten) en indirecte tijd (tijd die buiten de consulten om aan de cliënt is besteed, bijvoorbeeld overleg of administratieve handelingen). Belangrijke voorwaarde voor vergoeding is het, voor de start van de behandeling, hebben van een verwijsbrief van de huisarts. In deze verwijzing moet de door de huisarts vermoede psychische (DSM-V) stoornis vermeld staan. Ook moet in de verwijsbrief vermeld staan dat je naar de Generalistische Basis GGZ (voorheen eerstelijns, bedoeld voor mensen met lichte tot matig ernstige stoornissen) bent doorverwezen.

Let op: Dit betekent niet dat je automatisch vergoed wordt wanneer je aangesloten bent bij één van de genoemde zorgverzekeraars. Je wordt vergoed wanneer je aangesloten bent bij één van de zorgverzekeraars en er sprake is van een DSM stoornis/diagnose. Er geldt in alle gevallen dat het eigen risico eerst betaald wordt alvorens er vergoeding plaatsvindt. Het secretariaat kan je hier verder over inlichten.

De behandeling begint met een intakegesprek. Aan de hand hiervan zal het verwachte aantal afspraken worden besproken.

Aangesloten bij:

BIG registratie 39913708825
NIP; Nederlands Instituut van Psychologen

Collega psycholoog Bente Kooiman

In mijn praktijk werk ik samen met psycholoog Bente Kooiman, zij neemt een deel van de behandelingen waar in mijn praktijk. Kijk voor meer informatie over Bente op haar profiel.

Contact GZ-Psycholoog Haarlem

Heb je na bovenstaande nog vragen en/of wil je een afspraak maken met GZ-psycholoog Rebecca Hartz? Neem dan gerust contact op ter attentie van Rebecca Hartz. Je bent van harte welkom.

Over mij - Rebecca Hartz

Ik heb klinische psychologie gestudeerd aan de universiteit en daarna een postdoctorale opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog afgerond. Na mijn studie heb ik op verschillende plekken ervaring opgedaan, zowel in grote instellingen als bij kleine praktijken. Ik heb gewerkt bij een grote instelling in de specialistische gezondheidszorg en geef naast mijn werk voor Psyned ook groepstherapie.

Mijn eigen praktijk

Al tijdens de opleiding ben ik met een medestudent een eigen praktijk voor psychologie opgestart. We hebben de stoute schonen aangetrokken en zijn gewoon voor onszelf begonnen. Dat ben ik altijd naast mijn werk in instellingen blijven doen. In mijn praktijk in Haarlem zie ik heel andere klachten en mensen voorbij komen, maar juist de afwisseling maakt mijn mijn werk zo leuk.

Leerzame lessen

Wat kun je concreet doen om je klachten te verminderen? Daar probeer ik in mijn werk heel erg naar te kijken. Ik probeer mijn cliënten zicht te geven op hoe zij in elkaar zitten. Dat kan soms lastig zijn, want mensen hebben vaak geen idee. Toch gebeurt er altijd wat en elke dag is daardoor anders. Ik vind het mooi dat ik zelf ook dingen leer van cliënten, die lessen pas ik graag toe op mijn eigen leven.

Psychologie is een geweldig leuk vak. Ik vind het mooi dat ik een echte verbinding voel met mensen, ook al moet je daar soms hard voor werken. Contact is sowieso een sleutelwoord binnen mijn praktijk. Dat contact maken belangrijk is probeer ik mijn cliënten tijdens therapie mee te geven. Of het nou gaat om contact met zichzelf of met anderen, die verbindingen zijn heel belangrijk.

Neem contact met ons op

Meer weten over mij of een afspraak maken? Je kunt direct bellen naar GZ-Psycholoog Haarlem om dit te bewerkstelligen. Je wordt hartelijk en deskundig te woord gestaan.

Cliëntervaringen 

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Karin over Rebecca Hartz psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

Professionele, warme, betrokken psychologe. Actief met mij aan de slag gegaan om ingesleten gedragingen en gevoelens te veranderen.

Neem contact op met GZ-psycholoog Rebecca Hartz

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Haarlem.

Rebecca Hartz
Koninginneweg 31
2012 GJ Haarlem