GZ Psycholoog Haarlem - Versterk jouw kracht met therapie op maat
Danielle Belfor
Danielle Belfor

GZ Psycholoog Haarlem

Je zit in de put en weet niet hoe je verder moet. Je hebt al op verschillende manieren gekeken wat je zou kunnen doen, maar je ziet geen mogelijkheden, geen oplossingen. Terwijl je wel gemotiveerd bent om aan de problemen te werken. Psycholoog Haarlem kan je helpen om de verandering waar je zo naar verlangt, te realiseren.

Door mijn kennis en ervaring in te zetten en vanuit een onvoorwaardelijke betrokkenheid, help ik jou je eigen kracht en je levensgeluk te hervinden. Blijf geloven in jezelf! Bel en maak bij mij een afspraak, ook mogelijk in de avonduren.

Jezelf worden en blijven bij GZ Psycholoog Haarlem

Op het moment dat we met elkaar in gesprek komen, vind ik het belangrijk om mij op jouw leerwens te richten. Wat wil je leren, waar wil je naartoe? Misschien zijn er dingen waar je vanaf wilt, of misschien wil je juist ergens naar toe werken. 

Vanuit je eigen kracht

Ik vind het heel belangrijk om met jouw kwaliteiten en eigenschappen aan de slag te gaan. Het werkt niet om te proberen kenmerken die je in andere mensen bewondert na te streven of om de sterke kanten van andere mensen te imiteren.

Jij bent wie jij bent en ik kan je helpen om contact te maken met je eigen kracht. In plaats van ons te concentreren op de problemen, kijken we vooral naar de mogelijkheden. Jezelf zijn is niet altijd makkelijk, maar wel mogelijk.

De praktische benadering bij GZ Psycholoog Haarlem

Er zijn heel veel methodes en technieken om verandering tot stand te brengen. Als jouw leerwensen eenmaal duidelijk zijn, dan kan het behandelplan aspecten bevatten uit diverse benaderingen. Welke dat zijn hangt af van hoe jij ingesteld bent en moeten vooral heel praktisch zijn.

Psychodrama is zo'n praktische benadering waar ik graag mee werk en waarbij je sterke kant wordt uitgenodigd om meer naar de voorgrond te treden. 

Traumaverwerking

Ik begeleid bij GZ Psycholoog Haarlem cliënten die een trauma hebben opgelopen. Een trauma kun je krijgen als jou iets heftigs overkomt, maar ook als je meemaakt dat iemand anders iets ergs overkomt, bijvoorbeeld als je er getuige van bent dat er iemand overlijdt.

Een trauma kan behoorlijk ontwrichtend zijn, maar gelukkig zijn er uitstekende therapieën om te leren met je trauma om te gaan, zoals hypnotherapie en EMDR. Traumaverwerking is één van de gebieden waarin ik gespecialiseerd ben.

Veranderen

Het geeft mij altijd weer een enorme voldoening als ik zie dat mensen veranderen en daardoor een beter leven kunnen leiden. Soms gaat het er niet eens om dat alle problemen opgelost worden.

Ervaren dat verandering mogelijk is geeft vertrouwen en rust. Vanuit de wetenschap dat er altijd mogelijkheden zijn, kun je verder. Zelfs al lijken de problemen op dit moment zo groot - een onontwarbare kluwen - is het goed je te realiseren dat de eerste stap de belangrijkste is.

Twijfel je?

De drempel om psychologische hulp in te roepen kan soms heel hoog lijken. Ik in therapie? Als je twijfelt, dan zou ik je willen vragen waarom dat zo is. Welke argumenten heb je om niet in actie te komen? Wat houd je tegen? Wil je dat je leven blijft zoals het nu is, of wil je iets anders?

Aan jezelf werken, jezelf aandacht geven, kan een interessante en prettige ervaring zijn. En waardevolle resultaten opleveren bovendien. Het is heel fijn om intensief samen te werken om een persoonlijk doel te bereiken. Ik sta voor je klaar om dat te doen.

Tarief en duur

Voor een afspraak bij GZ Psycholoog Haarlem reken ik € 95,00 voor een afspraak van 45 minuten. Deze tarieven zijn inclusief 21% BTW. 

Als je een afspraak wilt afzeggen, doe dat wel minimaal 48 uur van tevoren, zodat ik nog andere cliënten kan inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Ik ben aangesloten bij het Nederlands Instituut voor Psychologen.

Verzekering

Als je bent verzekerd bij DSW, Stad Holland, De Friesland, Multizorg (Zorg en Zekerheid, ONVZ, De Amersfoortse Verzekeringen, ASR Basis Ziektekostenverzekeringen N.V., IAK Volmacht en Caresco), CZ, Delta Lloyd en OHRA betaal je niet per consult. Je wordt dan afhankelijk van de klacht binnen een door de overheid vastgesteld zorgproduct behandeld: kort (lichte DSM stoornissen, 294 minuten), middel (matige DSM stoornissen, 495 minuten), intensief (ernstige DSM stoornissen, 750 minuten), chronisch (chronische stabiele stoornissen, 753 minuten) of onvolledig behandeltraject (bijvoorbeeld bij terugverwijzing naar de huisarts, 120 minuten).

De behandeling bestaat uit directe tijd (consulten) en indirecte tijd (tijd die buiten de consulten om aan de cliënt is besteed, bijvoorbeeld overleg of administratieve handelingen). Belangrijke voorwaarde voor vergoeding is het, voor de start van de behandeling, hebben van een verwijsbrief van de huisarts. In deze verwijzing moet de door de huisarts vermoede psychische (DSM-IV) stoornis vermeld staan. Ook moet in de verwijsbrief vermeld staan dat je naar de Generalistische Basis GGZ (voorheen eerstelijns, bedoeld voor mensen met lichte tot matig ernstige stoornissen) bent doorverwezen.

De behandeling begint met een intakegesprek. Aan de hand hiervan zal het verwachte aantal afspraken worden besproken.

Contact GZ Psycholoog Haarlem

Heb je een vraag, wil je meer weten of over GZ psychologen in Haarlem? Bel naar GZ Psycholoog Haarlem ter attentie van Daniëlle Belfor. Ik leer je graag kennen!

Over mij - Daniëlle Belfor - GZ Psycholoog Haarlem

Ik ben in 2003 afgestudeerd als psycholoog, nadat ik eerst een studie rechten afgebroken heb. Bij een grote uitzendorganisatie heb ik een tijd als intercedent gewerkt. Daarna werd ik selectie-adviseur bij een ambtelijke organisatie.

In 2007 ben ik gestart als psycholoog om begeleiding te bieden bij werkgerelateerde problemen van medewerkers.

Ik raakte geïnteresseerd in ziekteverzuim en hoe je ervoor kunt zorgen dat mensen herstellen. Ik bewoog steeds meer in de richting van de klinische aspecten van het vak, zoals trauma en depressie. Ik ben afgestudeerd als gz-psycholoog en beschik over een registratie in het BIG-register. In november 2014 is mijn eigen praktijk GZ Psycholoog Haarlem van start gegaan, een langgekoesterde wens.

Kwetsbaar mogen zijn

Na mijn eerdere omzwervingen, ben ik stevig geworteld geraakt in mijn werk als psycholoog, dat ik met grote passie doe. Het is belangrijk dat je een omgeving en sfeer kunt creëren voor cliënten waarin ze kwetsbaar mogen, kunnen en durven zijn.

Voor mij is het essentieel om de tijd te nemen om over de dingen die ter tafel komen na te denken. Ik stel veel vragen, luister nauwgezet en ga door met analyseren totdat het plaatje compleet is en klopt. Daardoor ben ik heel grondig in mijn aanpak. Die grondigheid is waar ik voor sta.

Hoe cliënten GZ Psycholoog Haarlem ervaren

Wat mensen met wie ik gewerkt heb vaak vertellen, is dat ze zich echt gehoord voelen. Ze ervaren mij als een warm persoon en een betrokken therapeut. Ze vinden dat ik er goed in slaag om de vinger op de zere plek te leggen. Veelvuldig vertellen ze mij het jammer te vinden dat er een eind aan de sessies gaat komen. Dat zegt iets over de mate waarin men zich veilig en geborgen voelt.

Ondanks het feit dat ik heel eerlijk en niet van de zalvende aanpak ben, maar de confrontatie regelmatig aanga. Als het nodig is om mijn cliënten een spiegel voor te houden, dan doe ik dat.

Geloof in jezelf

In mijn werk maak ik zware problematiek mee, zoals bij trauma's en depressies, maar ook bij minder grote vraagstukken word ik veel geraadpleegd. Loopbaanvraagstukken bijvoorbeeld zijn voor mij gesneden koek. In een luchtiger context en vanuit een meer coachende rol, vinden er ook belangrijke doorbraken plaats.

In feite doet het er nauwelijks toe wat de hulpvraag precies is of hoe 'zwaar' deze is; waar een levensdoel geformuleerd en centraal gezet wordt, ben ik graag tot deskundige hulp bereid. Geloven in jezelf en ervoor gaan, dat is wat ik je gun en dat is waarmee ik jou van dienst wil zijn.

Contact GZ Psycholoog Haarlem

Heb je een vraag, wil je meer weten of over mij? Bel naar GZ Psycholoog Haarlem ter attentie van Daniëlle Belfor. Ik leer je graag kennen!

Clientervaringen over de behandeling van GZ Psycholoog Haarlem

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Dave over Danielle Belfor psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"Ik wil je bedanken voor de sessies die ik met jou heb gehad. Je bent een vakvrouw en je hebt samen met mij gewerkt aan mijn persoonlijke problematiek. De tools hebben mij andere inzichten gegeven. Ik wil je nogmaals bedanken voor je professionele instelling en voor het door pakken, juist op de momenten dat ik dat lastig vond" .

Contactgegevens van GZ Psycholoog Haarlem

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar GZ Psycholoog Haarlem

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Haarlem.

Danielle Belfor
Zijlweg 142K
2015 BH Haarlem