Veilige en persoonlijke benadering bij Psycholoog Breda
Maak kennis met onze behandelaar.
Peter Weijmer
Peter Weijmer

Psycholoog Breda

Ik wil je laten inzien dat je de regie over je eigen leven mag voeren. Op in de weg zittende emoties en gedrag kan je invloed uitoefenen. Nu zijn ze misschien nadrukkelijk aanwezig en lijken ze je leven te beheersen, maar je zult merken dat dit tijdens en na de therapie steeds minder wordt.

  Afspraken zijn ook mogelijk op zaterdag en in Tilburg

Open en Eerlijk je Verhaal doen bij Psycholoog Breda

Loop je vast en heb je hulp nodig bij bijvoorbeeld verliesverwerking, stress, angstklachten, trauma, gezinsproblematiek, agressie en impulsbeheersing? Dan help ik je graag weer op weg.

Gestalttherapie
Mijn naam is Peter Weijmer, psycholoog in Breda en Tilburg. Ik sta je graag bij op momenten waarop je er zelf even niet uitkomt. In de behandeling hanteer ik verschillende therapievormen.

Naast gesprekstherapie maak ik veel gebruik van Gestalttherapie. Hierbij hou ik me bezig met de verbinding tussen mensen. Ik ga niet zozeer graven naar je problemen en de dingen die er aan ten grondslag liggen, maar ik focus op het hier en nu. We kijken naar de knelpunten die er op dit moment zijn in plaats van heel diep terug te gaan naar de kern van het probleem.

Persoonlijke behandeling bij Psycholoog Breda
De behandeling bij Psycholoog Breda is altijd persoonlijk. Ik neem de tijd voor je en besteed veel aandacht aan veiligheid en vertrouwen. Je hoeft je verhaal niet altijd in mijn praktijk te doen, we kunnen bijvoorbeeld ook naar buiten gaan om een stukje te wandelen.

Belangrijk vind ik dat jij je op je gemak voelt, het gaat immers om jou en jij moet je verhaal open en eerlijk kunnen doen in een voor jou veilige en vertrouwde omgeving.

Achtergrond bij de politie
Ik heb een verleden bij de politie en ben daarom een prettige gesprekspartner voor (voormalige) politieagenten. Ik heb geregeld mensen van de politie op consult bij Psycholoog Breda en ik versta hun taal als geen ander.

Ook heb ik bij de politie veel inzicht opgedaan inzake het verwerken van dingen en (de gevolgen van) het maken van bepaalde keuzes. Deze ervaringen zet ik in tijdens onze gesprekken.

Tarief en duur
Een afspraak bij Psycholoog Breda duurt 60 minuten en kost 95 euro. Voor relatietherapie of een andere afspraak met twee personen vraag ik 120 euro. Deze tarieven gelden ook buiten kantoortijden. Alle bedragen zijn inclusief 21% btw.

Wil je een afspraak afzeggen? Doe dit dan minstens 48 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Ik ben lid van het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) en de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG). Mijn AGB-code is: 90-54883.

Contact
Wil je meer weten over psychologen in Breda of een afspraak maken? Bel dan naar Psycholoog Breda ter attentie van Peter Weijmer.

Afspraken zijn ook mogelijk op zaterdag en in Tilburg. Desgewenst kan de afspraak ook bij jou thuis plaatsvinden. Ik leer je graag kennen!

Over Mij - Peter Weijmer - Psycholoog Breda

Aanvankelijk werkte ik bij de politie waar ik me bezig hield met zedenzaken en recherchewerk. Hier kwam ik zodanig veel verwrongen en raar gedrag tegen dat ik interesse kreeg in de oorzaak van dergelijk gedrag.

Op zoek naar psychologische motivatie
In die tijd sprak ik met moordenaars, verkrachters, junks en mensen die iets gestolen hadden. Iedereen had zijn eigen verhaal, hier werd ik nieuwsgierig naar. Wat is de psychologische motivatie achter dergelijk gedrag? Om deze vraag te beantwoorden ben ik psychologie gaan studeren.

In mijn werk als psycholoog bij Psycholoog Breda wil ik een bijdrage leveren aan het wel en wee van mensen. Ik wil ze beter zicht geven op zichzelf en op anderen en het probleem, de oorzaak van bepaalde perspectieven en gedragingen, aanpakken.

Mijn eigen ideeën centraal bij Psycholoog Breda
Na mijn afstuderen wou ik graag als psycholoog bij de politie gaan werken, maar helaas was er geen plek voor me. Daarom ben ik voor een aantal trainingsbureaus gaan werken waar ik gaandeweg ontdekte dat ik meer vrijheid wou om mijn eigen weg te kunnen volgen. In mijn coaching en therapie wou ik mijn eigen ideeën centraal stellen en hierop heb ik besloten om voor mezelf te beginnen.

Tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds blij dat ik deze keuze heb gemaakt. De behandeling bij Psycholoog Breda is volledig gericht op mijn cliënten, ik hoef me niet aan voorschriften en protocollen te houden. Daarnaast ben ik altijd op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden.

Naast mijn werk
In mijn vrije tijd pak ik graag een terrasje of bezoek ik een evenement. Daarnaast kijk ik ieder jaar weer uit naar de carnaval. Ook eet en drink ik graag met vrienden en ben ik een boeken- en filmliefhebber.

Contact
Heb je een vraag over mij, mijn praktijk of wil je een afspraak maken? Bel dan naar Psycholoog Breda ter attentie van Peter Weijmer. Ik leer je graag kennen!

Cliënten vertellen over hun ervaring bij Psycholoog Breda

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Frank over Peter Weijmer psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"Ik heb veel geleerd met de therapie bij Peter. Ik heb nu weer een goed contact met mij ouders en zij begrijpen mij nu ook beter. Het was eigenlijk niets eens moeilijk".

Routebeschrijving naar Psycholoog Breda

Bekijk hier de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Breda. Afspraken zijn ook mogelijk in Tilburg en aan huis.

Peter Weijmer
Hoge Akker 8
4851 VA Ulvenhout

Neem Contact Op Met Psycholoog Breda

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht