Psycholoog Breda - Persoonlijke benadering bij jouw hulpvraag
Peter Weijmer
Peter Weijmer

Psycholoog Breda

Ik wil je helpen om weer de regie over je eigen leven te gaan voeren. Op in de weg zittende emoties en gedrag kan je namelijk invloed uitoefenen. Nu zijn  ze misschien nadrukkelijk aanwezig en lijken ze jouw leven te beheersen. Je zult merken dat je steeds meer controle terug zal krijgen over je emoties, gedrag en gevoel. Psycholoog Tilburg helpt je om de regie van je leven weer over te nemen.

Afspraken zijn ook mogelijk op zaterdag.

Psycholoog Breda - Open en Eerlijk je Verhaal doen

Loop je vast en heb je hulp nodig bij bijvoorbeeld verliesverwerking, stress, angstklachten, trauma, gezinsproblematiek, agressie en/of impulsbeheersing? Dan help ik je graag weer op weg.

Gestalttherapie

Mijn naam is Peter Weijmer, psycholoog in Breda en Tilburg. Ik sta je graag bij op momenten waarop je er zelf even niet uitkomt. In de behandeling hanteer ik verschillende therapievormen.

Naast gesprekstherapie maak ik veel gebruik van methodieken uit de gestalttherapie. De gestaltmethodieken zijn vooral gebaseerd op het hier en nu, en de verbinding en de wisselwerking met jezelf en andere. Ik ga niet zozeer graven naar de oorsprong van jouw problemen maar ik focus op het hier en nu. Daarin komen we de patronen tegen die jouw klachten veroorzaken. Door die klachten in het hier en nu te behandelen komen we ook bij de kern van de klacht. Dit maakt het minder beladen en zwaar. De therapie is daarmee juist toekomstgericht.

Persoonlijke behandeling bij Psycholoog Breda

De behandeling bij Psycholoog Breda is altijd persoonlijk. Ik neem de tijd voor je en besteed veel aandacht aan veiligheid en vertrouwen. Je hoeft je verhaal niet altijd in mijn praktijk te doen, we kunnen bijvoorbeeld ook naar buiten gaan om een stukje te wandelen. Ik ben ook bereid om naar een andere plek te rijden die jij prettig vindt. Soms wordt gevraagd om aan huis te komen, dat kan in overleg ook.

Belangrijk vind ik dat jij je op je gemak voelt, het gaat immers om jou zodat jij jouw verhaal open en eerlijk kan doen in een voor jou veilige en vertrouwde omgeving.

Achtergrond bij de politie

Ik heb een verleden bij de politie. Dat gekoppeld aan mijn ervaringen als psycholoog biedt mij een brede ervaring: ik heb in het leven veel soorten rauwheid meegemaakt. Dat maakt me volgens cliënten en vrienden een prettig gesprekspartner. Ik ben open en hecht een groot belang aan veiligheid en vertrouwen. Ik houd van de eenvoud der dingen en ik heb van anderen dat die eenvoud juist vaak erg prettig is. Gewoon van mens tot mens.

Tarief en duur

Een individuele afspraak kost € 95 per sessie. Een afspraak voor twee personen, zoals relatietherapie, kost €115 per sessie. Als je een afspraak wilt afzeggen, doe dat wel minimaal 24 uur van tevoren, zodat ik nog andere cliënten kan inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Ik ben lid van het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) en de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG). Mijn AGB-code is: 90-54883.

Contact Psycholoog Breda

Wil je meer weten over psychologen in Breda of een afspraak maken? Bel dan naar Psycholoog Breda ter attentie van Peter Weijmer.
Afspraken zijn ook mogelijk op zaterdag en in Tilburg. Desgewenst kan de afspraak ook bij jou thuis plaatsvinden. Ik leer je graag kennen!

Psycholoog Breda - Over Peter Weijmer

Aanvankelijk werkte ik bij de politie waar ik me bezig hield met zedenzaken en recherchewerk. Hier kwam ik zodanig veel verwrongen en raar gedrag tegen dat ik interesse kreeg in de oorzaak van dergelijk gedrag.

Op zoek naar psychologische motivatie

In die tijd sprak ik met moordenaars, verkrachters, junks en mensen die iets gestolen hadden. Iedereen had zijn eigen verhaal, hier werd ik nieuwsgierig naar. Wat is de psychologische motivatie achter dergelijk gedrag? Om deze vraag te beantwoorden ben ik psychologie gaan studeren.

In mijn werk als psycholoog bij Psycholoog Breda wil ik een bijdrage leveren aan het wel en wee van mensen. Ik wil ze beter zicht geven op zichzelf en op anderen en het probleem, de oorzaak van bepaalde perspectieven en gedragingen, aanpakken.

Mijn eigen ideeën centraal bij Psycholoog Breda

Na mijn afstuderen wou ik graag als psycholoog bij de politie gaan werken, maar helaas was er geen plek voor me. Daarom ben ik voor een aantal trainingsbureaus gaan werken waar ik gaandeweg ontdekte dat ik meer vrijheid wou om mijn eigen weg te kunnen volgen. In mijn coaching en therapie wou ik mijn eigen ideeën centraal stellen en hierop heb ik besloten om voor mezelf te beginnen.

Tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds blij dat ik deze keuze heb gemaakt. De behandeling bij Psycholoog Breda is volledig gericht op mijn cliënten, ik hoef me niet aan voorschriften en protocollen te houden. Daarnaast ben ik altijd op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden.

Naast mijn werk

Ik  zit graag op een terrasje of ik bezoek een evenement. Daarnaast kijk ik ieder jaar weer uit naar de carnaval. Ook eet en drink ik graag met vrienden en ben ik een boeken- en filmliefhebber.

Contact Psycholoog Breda

Heb je een vraag over mij, mijn praktijk of wil je een afspraak maken? Bel dan naar Psycholoog Breda ter attentie van Peter Weijmer. Ik leer je graag kennen!

Cliënten vertellen over hun ervaring bij Psycholoog Breda

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Sandra over Peter Weijmer psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"Peter is duidelijk, betrokken, confronteert indien nodig maar zeer respectvol. Behandelt je gelijkwaardig, neemt de tijd. Kijkt vooral ook naar de dingen die wel goed gaan, dat geeft vertrouwen."

Neem Contact Op Met Psycholoog Breda

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Breda

Bekijk hier de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Breda. Afspraken zijn ook mogelijk aan huis.

Peter Weijmer
Hoge Akker 8
4851 VA Ulvenhout