Ik help je graag bij Psycholoog Breda
Maak kennis met onze behandelaar.
Gerard Dikschei
Gerard Dikschei

Psycholoog Breda

Je hebt onder ogen gezien dat je ergens mee zit. Je hebt ingezien dat je dit nu niet zelf kunt en nu oriënteer je je op professionele hulp. Dat zijn drie diepgaande inzichten die getuigen van zelfkennis, realisme, daadkracht en moed.

 

Je wilt veranderen en dat doe je bij Psycholoog Breda

Je wilt iets veranderen, iets van jezelf of je wilt dat je leven er anders uitziet. Dat de dingen je misschien minder raken. Dat je beter reageert in bepaalde omstandigheden of dat je afstand kunt nemen en je rust kunt vinden.

Betere beslissingen kunt nemen en jezelf niet verliest. Je wilt veranderen, dat dingen anders gaan en dat je weet waar je naartoe wilt. Alleen je weet niet hoe. Je hebt geploegd en geploeterd, in je eentje, met vrienden en familie, maar het lukt niet. Daarom zoek je nu professionele hulp.

Je bent blind voor jezelf
Dat ene wat je nu lastig afgaat staat op de voorgrond. Het lijkt alsof de enige weg uit deze situatie dat ene veranderen is. En dat lijkt je een onmogelijke opgave! Je staart je een beetje blind op dat ene, dat onmogelijke. Je ziet je eigen mogelijkheden niet meer en hebt in zijn algemeenheid een vertekend, negatief beeld over je eigen kunnen.

We draaien het om; wat jij allemaal kunt
In plaats van ons stuk te bijten op wat je niet kunt, vinden we een weg uit deze situatie via de dingen die je wel kunt. Als je een stapje terug zet, zul je het snel met me eens zijn dat jij, net als iedereen een volledig mens bent met grofweg evenveel talenten als onvolmaaktheden.

Het is zaak dat we de talenten en vaardigheden kunnen vinden die je nu – misschien voor je gevoel met een omweg – uit het drijfzand van die ene klacht halen.

Behandeling op maat bij Psycholoog Breda
Ik werk met methoden en technieken die gebaseerd zijn op wetenschappelijk onderzoek. Dat zijn reeksen van oefeningen, stappen in een behandelplan en goed omschreven manieren om met bepaalde klachten om te gaan. We zetten ze in op een persoonlijke en unieke manier.

Want ik weet alles van de klacht en de behandelingen, en jij weet alles van jezelf. Jij weet hoe je het beste leert, welke manier van werken je goed ligt, wat je fijn vindt om te doen. De behandeling is daarmee een combinatie van bewezen methoden en jouw persoonlijke uitwerking daarvan.

Je krijgt in een behandelplan helder uiteengezet wat ik denk dat je het beste kan helpen, wat daarvoor nodig is, wat ik denk dat jij ervoor moet doen en hoe lang het duurt. Dat is een goede leidraad, niet star – er kunnen altijd dingen veranderen – en een goede manier om van tijd tot tijd te kijken hoe je vordert.

Tarief en duur bij Psycholoog Breda
Een afspraak duurt ongeveer 75 minuten en kost 95 euro. Buiten kantoor tijden zijn de kosten 105 euro. Voor relatietherapie, of andere afspraken met twee personen, neem ik ongeveer 90 minuten de tijd en reken ik 140 euro. Buiten kantoor tijden zijn de kosten 160 euro. De kosten zijn inclusief 21% BTW.

Afspraken zijn bij ons ook mogelijk in de avonduren, buiten kantoortijd!

Als je een afspraak bij Psycholoog Breda wilt afzeggen, doe dat dan minimaal 48 uur van tevoren, zodat ik nog andere cliënten kan inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Bel voor een afspraak
Heb je een vraag of wil je meer weten over psychologen in Breda? Bel naar Psycholoog Breda ter attentie van Gerard Dikschei. Ik leer je graag kennen!

Over mij - Gerard Dikschei - Psycholoog Breda

Ik studeerde psychologie, arbeid en organisatie aanvullend met klinische vakken. Ik heb me daarnaast bekwaamd in diverse effectieve psychologische behandelmethodieken. Na het afronden van de opleiding lagen de banen niet voor het oprapen.

Als werkzoekende psycholoog heb ik na mijn studie als vrijwilliger gewerkt bij het Helen Dowling Instituut. Daar werkte ik met kankerpatiënten. Een moeilijke, intensieve maar zeer waardevolle periode uit mijn leven. Na op verschillende plekken te hebben gewerkt, besloot ik samen met anderen een praktijk op te zetten. Dat is al weer meer dan vijf jaar geleden.

Naast mijn werk als HRM-er werk ik als behandelend psycholoog en sinds die tijd begeleid ik mensen met de meest uiteenlopende persoonlijke of werk gerelateerde vragen en klachten. Naast 1 op 1 begeleiding geef ik ook relatietherapie aan stellen en ben ik gekwalificeerd Relatietherapeut EFT (Emotionally Focused Therapy).

Ik ondersteun je
Je kunt je, gezien mijn achtergrond, voorstellen dat werk gerelateerde klachten me goed liggen. Dat is ook zo, maar ik denk dat vooral mijn manier van werken de reden is dat cliënten succes boeken. Ik werk op een coachende manier. Dat wil zeggen dat we niet vanuit een ‘kapotte’ naar een ‘hele’ versie van jou werken. Je bent al ‘heel’, er zijn alleen onderdelen in je leven die jouw geluk, vrijheid of voldoening in de weg zitten.

Ik help je jouw eigen hulpbronnen te (her)vinden en ik help je je diepere emotionele drijfveren te benoemen. Ik sta naast je en ondersteun je bij soms confronterende ontdekkingen. Dat doe ik op een professionele, persoonlijk betrokken manier.

Ik kom naast je staan
Ik help je in beweging te komen. En vooral: ik open je voor jezelf, zodat je ziet wat jij kunt en snapt hoe je het kunt doen. Ik daag je uit. Ik provoceer je een beetje. Omdat ik vrij snel zie, wat jij nog niet kunt zien. Het werk is emotioneel beladen, vaak intens, altijd positief en zonder uitzondering concreet, praktisch en direct. Je hebt werk te verzetten en ik help je daarbij.

Neem contact met mij op
Heb je een vraag of wil je meer weten over mij? Bel naar Psycholoog Breda ter attentie van Gerard Dikschei. Ik leer je graag kennen!

Clientervaringen over de behandeling van Psycholoog Breda

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Jasper over Gerard Dikschei psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"De gesprekken met Gerard hebben mij geholpen om weer op de goede weg te komen. Ik heb mezelf echt opnieuw ontdekt. De therapie heeft ervoor gezorgd dat ik mijn eigen krachten heb teruggevonden en weer kan gebruiken".

Routebeschrijvingen naar psycholoog Breda

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Breda.

Gerard Dikschei
Graaf Hendrik III Plein 29
4819 CJ Breda

Psycholoog Breda

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht