Psycholoog Eindhoven - Roanne Helwig - Samen naar jouw toekomst
Roanne Helwig
Roanne Helwig

Psycholoog Eindhoven

Ik help je verbinding te maken met jezelf en je omgeving. Je verleden en heden zijn hier onlosmakelijk mee verbonden. In verbinding met je verleden en heden gaan we samen naar de toekomst. Ga mee met Psycholoog Eindhoven naar het begin van een betere jij.

Afspraken zijn mogelijke buiten kantoortijden!

Psycholoog Eindhoven - Laagdrempelige behandeling

In de behandeling bij Psycholoog Eindhoven probeer ik altijd een balans te vinden tussen serieus stil staan bij je klacht en hulpvraag en het niet spannender maken dan het is. De behandeling is daarom erg laagdrempelig. Ik zorg ervoor dat je je op je gemak voelt, er mag gelachen worden, ik schroom niet om open te zijn over mezelf en doe gewoon lekker normaal.

Het is belangrijk dat we een klik hebben, zodat je alles open en eerlijk aan me durft te vertellen. Daarom zoek ik altijd naar iets van jou waar ik mee kan verbinden, iets waar ik mezelf in herken.

Geen oordeel

Ieder gedrag is ontwikkeld om jezelf staande te houden. Met andere woorden, wat je doet doe je om ervoor te zorgen dat je overeind blijft. Dit heb je jezelf door de jaren heen aangeleerd, het is jouw overlevingsstrategie. Omdat dit erg persoonlijk en voor iedereen verschillend is zal ik hier altijd zonder oordeel naar kijken. Desondanks durf ik ook te confronteren, mocht dit nodig zijn. Ook stimuleer ik jou en / of je partner om dat naar jezelf en naar elkaar te zijn.

De behandeling is grotendeels gericht op hechting. Ik kijk waar je vandaan komt en samen zetten we je geschiedenis uit in een genogram. Van hieruit kijk ik naar elementen die gebruikt kunnen worden in de behandeling. Bij Psycholoog Eindhoven gebruik ik namelijk nooit één specifieke behandeling, maar combineer ik verschillende behandelmethodes, om zo tot een behandeling te komen die bij jou past.

Zelf aan de slag bij Psycholoog Eindhoven

We beginnen de behandeling intensief, met afspraken op regelmatige basis en bouwen dan af naar minder afspraken. Ik maak veel gebruik van systeemtherapie, waarbij we onderzoeken hoe je klacht samenhangt met je omgeving en met de generaties die je voorgegaan zijn. Daarnaast geef ik regelmatig huiswerkopdrachten mee. Deze opdrachten zijn niet zwaar, het zijn kleine (veelal schrijf)opdrachten die we naderhand evalueren om te kijken wat het met je doet.

Omdat het belangrijk is dat je het zelf doet en dat je jezelf nieuwe patronen aanleert laat ik je zelf aan de slag gaan en evalueren we in de gesprekken wat de opdrachten je hebben gebracht. De kracht zit namelijk in je. Je kan het zelf, ook al weet je dat nu misschien nog niet.

Tarief en duur

Een afspraak bij Psycholoog Eindhoven duurt 45 minuten en kost € 95,00. Kom je voor relatietherapie of een andere afspraak met twee of meer personen? Dan duurt de afspraak 60 minuten en kost € 115,00. Bij afspraken buiten kantoortijden reken ik € 20,00 euro extra.

Wil je een afspraak afzeggen? Doe dit dan minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Vergoedingen

Je doet er goed aan even bij je verzekering te informeren over een vergoeding. De verschillen kunnen groot zijn: van een volledige vergoeding, of een maximaal aantal sessies tot helemaal niets.

Aangesloten bij

Het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) - lidmaatschapsnummer 210072
Mijn AGB-code is 94102369. Ik ben ook aangesloten bij het NVPA - lidmaatschapsnummer 103928
Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ)

Contact Psycholoog Eindhoven

Wil je meer weten over psychologen in Eindhoven of een afspraak maken? Bel dan naar Psycholoog Eindhoven ter attentie van Roanne Helwig. Ik leer je graag kennen! 

Psycholoog Eindhoven - Over Roanne Helwig

Ik werk als psycholoog, systeemtherapeut en coach. Mijn specialiteiten zijn hulpvragen rondom hechting, gezin en relatie. Ook bied ik begeleiding bij het omgaan met autisme en ADHD in een relatie. Dit betekent echter niet dat je bij Psycholoog Eindhoven uitsluitend met deze hulpvragen terecht kunt. Ik behandel diverse en uiteenlopende klachten en hulpvragen, dus neem gerust contact op om te vragen wat ik voor jou kan betekenen.

Visie

Vaak ligt de nadruk op het negatieve en dingen die niet goed gaan. Zelf ben ik er van overtuigd dat het opplakken van een label niet altijd helpt. Ik kijk liever naar wat wel goed gaat en hoe je deze sterke punten in kunt zetten om uit je klacht te groeien.

Als psycholoog wil ik mensen helpen. Door hierbij systeemtherapie in te zetten kan ik psychologie en therapie combineren. Bovendien sluit systeemtherapie aan bij mijn visie: we zoeken verbinding met het verleden en het heden en gaan van daaruit samen naar de toekomst.

Naast mijn werk

Als echte Limburgse hou ik er van om Bourgondisch te leven. Ook voer ik graag goede gesprekken met vrienden en familie en denk ik na over zingeving. Het liefst wil ik heel veel dingen tegelijk doen, ik vind het soms moeilijk om op de rem te trappen. Series, films, muziek en koken zijn allemaal bezigheden die ik graag uitvoer. Maar mijn twee dochters zijn natuurlijk mijn grootste hobby. 

Contact met Psycholoog Eindhoven

Wil je meer weten over mij, mijn praktijk of een afspraak maken? Bel dan naar Psycholoog Eindhoven ter attentie van Roanne Helwig. Ik leer je graag kennen!

Cliënten vertellen over hun ervaring bij Psycholoog Eindhoven

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Anoniem over Roanne Helwig psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

Ik heb het geluk gehad dat Roanne in mijn gezin is gekomen. Ze is enthousiast en zet zich volledig voor ons in. Ze steunt ons in slechte tijden maar gelukkig ook in boeiende tijden. Ze heeft veel inlevingsvermogen en daardoor voel ik me gehoord en begrepen. Ze is ook eerlijk wat soms pijnlijk is maar daar leer je van. Ze is een goede therapeute maar ook een mooi mens met een hart op de goede plaats.

Neem contact op met Psycholoog Eindhoven

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Eindhoven

Bekijk hier de route naar mijn psychologenpraktijk in Eindhoven.

Roanne Helwig
Aalsterweg 89B
5615 CB Eindhoven