Psycholoog Den Bosch

Ik stimuleer je om vanuit een ander perspectief te kijken naar gebeurtenissen in je leven. Ik werk vanuit een positieve, oplossingsgerichte benadering. Hierbij ga ik niet alleen uit van je klacht, maar van je volledige levensverhaal. Samen exploreren we je gevoelens (ze zijn er niet voor niets!) en je mogelijkheden. Deuren gaan open voor acceptatie, verandering en meer levensvreugde. Psycholoog Den Bosch staat voor je klaar.

Ik geef geen therapie meer in Den Bosch, maar je kunt bij mij terecht in Tilburg!

Nieuw perspectief bij Psycholoog Den Bosch

Op sommige momenten voel je je onmachtig en zou je graag iets aan je leven willen veranderen. Op die momenten kun je bij me terecht. Ik begeleid mensen bij Psycholoog Den Bosch met grotere en kleinere vragen, zwaardere en lichtere problemen in hun proces van verandering.

Ik stel mij graag even voor, ik ben Marielle Koek en mijn psychologenpraktijk is Psycholoog Den Bosch. Ik geef zowel relatietherapie als individuele begeleiding. Mijn cliënten ervaren bijvoorbeeld problemen in de communicatie met hun partner, of hebben te maken met angstklachten, depressie, burn-out of rouwverwerking.

Positief en oplossingsgericht

Perspectief is een belangrijk begrip voor mij. Ik zeg wel eens: ‘Dingen zijn niet altijd wat ze lijken.’ Wanneer je perspectief verandert ontstaan er nieuwe wegen, nieuwe mogelijkheden. Op een warme, respectvolle manier bied ik je bij Psycholoog Den Bosch ondersteuning om je leven met een andere blik te onderzoeken en richting te geven.

Dit doen we vanuit een positieve energie: niet alleen de klachten of tekortkomingen worden besproken, maar we kijken ook waar je naartoe wilt. Deze manier van werken geeft je een sterk ‘richtingsgevoel’. Je ontdekt wat écht belangrijk is in je leven.

Werken vanuit de context

Problemen en gevoelens ontstaan niet zomaar. De context is altijd van belang: wie zijn belangrijke mensen voor jou? Wat is je levensverhaal? Vanuit welke oude patronen reageer je op situaties? Werken vanuit de context biedt ruimte: je wordt meer dan alleen je klacht en je krijgt handvatten om je problemen aan te pakken.

Als je je leven volledig in kaart brengt, met alles wat daarbij hoort, zul je merken dat er niet één, maar meerdere verhalen te vertellen zijn. Op deze manier wordt het duidelijker waar je gevoelens en reacties vandaan komen. Ook bij relatietherapie is dit nuttig: je komt dichter bij elkaar wanneer je het perspectief van de ander leert begrijpen.

Praktische oefeningen en thuis aan de slag

In mijn behandeling werk ik niet met protocollen of een vast stramien. Hoe we te werk gaan laat ik bepalen door wat bij je past en wat je prettig vindt. Ik kan veel verschillende methodes en oefeningen bieden. Niet alleen gespreksvoering, maar ook speltherapie, familie-opstellingen of mindfulnessoefeningen behoren tot de mogelijkheden om meer inzicht te krijgen in waar je gevoelens en reacties vandaan komen.

Vaak geef ik huiswerk mee. Wat er tijdens de sessies gebeurt is maar een deel van de weg naar verandering. Het werkelijke veranderen komt ook door het toepassen in je eigen leven en het reflecteren op wat je tegenkomt. Samen streven we naar een zo kort mogelijke, effectieve behandeling, zodat je met nieuwe energie van het leven kunt genieten.

Psycholoog Den Bosch – Over Mariëlle Koek

Een diepgewortelde nieuwsgierigheid naar mensen heb ik altijd gehad. Stemmingen of onuitgesproken zaken pik ik haarfijn op. ‘Waarom ga je geen psychologie studeren?’, vroeg een vriendin mij eens. Ik was toen 21 jaar en volgde haar advies op. Hier heb ik nooit spijt van gehad.

Mijn studie psychologie

Mijn expeditie naar de menselijke geest begon op de Vrije Universiteit in 1991. Ik studeerde sociale psychologie, omdat ik de interacties tussen mensen zeer boeiend vind. Vandaar dat relatietherapie goed bij me past.

Daarnaast deed ik vakken in de theoretische psychologie, de meer filosofische kant. Als analytisch persoon ben ik nieuwsgierig naar de theorieën over hoe wij, mensen, onze eigen unieke invulling geven aan het leven. Wat bepaalt dat het goed gaat, of juist ontspoort?

Werkervaring opleidingsinstituut persoonlijke ontwikkeling

Voordat ik mijn eigen psychologenpraktijk begon, werkte ik als opleidingsmanager bij Schouten en Nelissen. Dit is een opleidingsinstituut voor persoonlijke ontwikkeling met een psychologische basis. Van hieruit volgde ik verschillende trainingen en opleidingen, onder andere voor coaching.

Eigen praktijk vanuit systeemtherapie

Maar bovenal bleef het idee van een eigen praktijk als psycholoog altijd borrelen. Tijdens mijn werk bij het opleidingsinstituut ontwikkelde ik mijn specialistische vaardigheden.

Ik heb daarnaast een opleiding voor systeemtherapie gedaan. Deze benadering past goed bij mij omdat ik graag werk vanuit de context van mijn cliënten: familiebanden, partners, vrienden, of banden uit het verleden. Het is een therapievorm waar ik veel van mijn creativiteit in kwijt kan, omdat ik op zoek kan gaan naar de kracht van mijn cliënt in plaats van het probleem. Het geeft een andere mindset, een ander perspectief. Daarnaast heb ik een basisopleiding EFT Relatietherapie gevolgd.

Mindfulness

Ik gebruik mindfulness regelmatig in mijn praktijk, maar ik heb er persoonlijk ook veel aan gehad. Ik ben zelf van nature analytisch, soms kan ik ook kritisch zijn. Maar dingen zijn niet altijd wat ze lijken. Vaak moet je op zoek gaan naar andere informatie om je leven, of andere mensen beter te leren begrijpen. Dat is voor mij een belangrijke les in het leven geweest. Die andere informatie krijg je na verloop van tijd vanzelf.

Mindfulness is waardevol omdat het je in contact brengt met gevoelens die je misschien liever uit de weg gaat. Mijn uitgangspunt is dat gevoelens er niet voor niets zijn en dat ze de moeite waard zijn om verder te onderzoeken. Het leven biedt ons zo steeds van alles om van te leren.

Altijd aan het leren

Ik ben in mijn vrije tijd ook vaak met psychologie bezig. Boeken lezen, vakbladen, artikelen – het is leuk, leerzaam en ik heb het gevoel dat het er allemaal toe doet. Daarnaast ben ik graag met mijn 3 kinderen en mijn partner. Ook wandel en fiets ik graag in de natuur. Ik geniet ook erg van spelletjes, lezen, Scandinavische films en ik beoefen yoga.

Tarief en duur

Een individuele afspraak bij Psycholoog Tilburg kost € 98 per sessie. Voor relatietherapie betaal je €190 per sessie. Bij afspraken buiten kantoortijden reken ik € 20 extra. Een afspraak afzeggen kan altijd, maar doe dit wel minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Ik ben lid van het Nederlandse Instituut voor Psychologen (NIP) en EFT Nederland.

Contact met Psycholoog Tilburg

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel of mail mij dan snel naar Psycholoog Tilburg ter attentie van Mariëlle Koek. Ik leer je graag kennen!

Klachten

 • Aanpassingsproblematiek

Behandelvormen

 • Aanpassingsproblematiek
 • Post Intensive Care Syndroom
 • Stressmanagement
 • Talen

  Nederlands

Aangesloten bij

Cliëntervaringen

Gemiddeld geven cliënten Marielle Koek:

 • Beoordeling: 5 uit 5. Op basis van 9 ervaringen
 • "Mariëlle is een fijn mens en een hele goede therapeute. Dankzij therapie bij haar heeft onze relatie een aantal diepe crises overleefd en is veel fijner en rustiger. We hebben zowel onszelf als elkaar als onze relatie een stuk beter leren kennen. Na het traject samen heb ik nog een eigen traject doorlopen, waardoor ik beter om kan gaan met angst en pijn uit het verleden en zelfverzekerder en meer in balans ben."

  - Anoniem

  "De therapie bij Mariëlle heeft ons absoluut weer bij elkaar gebracht. We herkennen onze valkuilen, zijn zachter geworden naar elkaar en als we weer in onze dip belanden hebben we tools om hier positief uit te komen."

  - Anoniem

  "Marielle heeft mij geleerd hoe om te gaan met de 4 niveaus van communicatie: inhoud - procedure -interactie/proces - gevoelens."

  - Anoniem

  Marielle mijn leven weer op de rails te krijgen. Ze hielp mij om me bewust te maken van zaken waar ik nog niet aan had gedachte en stuurde me subtiel op het juiste pad. Nu, bijna 2 jaar na afronding is mijn leven weer helemaal goed met veel geluk en liefde in mijn werk, relatie en sinds kort zelfs in mijn gezin.

  - Anoniem

  Mariëlle heeft me echt heel erg geholpen. Ik voelde me altijd veilig bij haar en ze doet echt een stapje extra voor je als dat nodig is.

  - Yvette

  Zowel met mijn partner als alleen bij Marielle geweest. Super luisterend oor en heeft mij/ons goed op weg geholpen, waarvoor dank.

  - Marc

  “Vanaf het eerste moment voelde ik me op mijn gemak bij Mariëlle. Vooral door haar rustige manier van benaderen en door het gevoel geholpen te worden. In eerste instantie waren mijn gesprekken emotioneel en vond ik het moeilijk om over mijzelf te vertellen.
  Toch probeerde Mariëlle steeds opnieuw om mij te laten vertellen en om mij de antwoorden te laten vinden. Dit was voor mij nieuw. Ik had steeds de neiging om bij haar naar bevestiging te vragen, maar het mooie was dat Mariëlle me deze bevestiging zelf liet geven. Ik kwam duidelijk uit mijn comfortzone, kreeg meer zelfvertrouwen en Mariëlle liet mij vooral inzien dat het deze keer écht om mij ging.
  Ik ben blij dat ik deze stap heb genomen om Mariëlle te bezoeken. Het heeft mij inzicht gegeven in de manier waarop ik mijn leven al die jaren heb ingevuld. Nu ben ik bezig om dit op een andere manier te doen en ik moet zeggen dat het goed aanvoelt!”

  - Johanna

  "In therapie gaan is een stap en lastig als je hier samen niet hetzelfde over denkt. Dit bleek geen bezwaar. We hebben de ruimte gehad om samen weer te ontdekken wat we in elkaar waardeerden, hoe we met elkaar om gingen, wat onze valkuilen waren en waarom we deden zoals we dat deden, maar ook vooral waar we positieve energie uit haalden. Vanuit die basis konden we ook zien wat we anders wilden en dat uitproberen. Mariëlle heeft door vragen, geduld, respect, opdrachten en veel ruimte voor eigen invulling ons de kans gegeven om dit op onze eigen manier te ontdekken. We zien onze toekomst weer vol vertrouwen tegemoet."

  - Ine

  "Door de gesprekken met Mariëlle hebben we onze relatie opnieuw leren waarderen en meer begrip gekregen voor elkaar. Kernwoorden van de werkwijze van Mariëlle: respectvol, warm, handreikingen voor nieuwe inzichten."

  - A & E
  Marielle Koek
  Marielle Koek
  Psycholoog in Den Bosch

  Beoordeling: 5 uit 5
  Op basis van 9 ervaringen
  • Relatietherapie
  Bel: 085-4014720
  Marielle Koek

  Marielle Koek

  • Relatietherapie

  Psycholoog Den Bosch

  Ik stimuleer je om vanuit een ander perspectief te kijken naar gebeurtenissen in je leven. Ik werk vanuit een positieve, oplossingsgerichte benadering. Hierbij ga ik niet alleen uit van je klacht, maar van je volledige levensverhaal. Samen exploreren we je gevoelens (ze zijn er niet voor niets!) en je mogelijkheden. Deuren gaan open voor acceptatie, verandering en meer levensvreugde. Psycholoog Den Bosch staat voor je klaar.

  Ik geef geen therapie meer in Den Bosch, maar je kunt bij mij terecht in Tilburg!

  Nieuw perspectief bij Psycholoog Den Bosch

  Op sommige momenten voel je je onmachtig en zou je graag iets aan je leven willen veranderen. Op die momenten kun je bij me terecht. Ik begeleid mensen bij Psycholoog Den Bosch met grotere en kleinere vragen, zwaardere en lichtere problemen in hun proces van verandering.

  Ik stel mij graag even voor, ik ben Marielle Koek en mijn psychologenpraktijk is Psycholoog Den Bosch. Ik geef zowel relatietherapie als individuele begeleiding. Mijn cliënten ervaren bijvoorbeeld problemen in de communicatie met hun partner, of hebben te maken met angstklachten, depressie, burn-out of rouwverwerking.

  Positief en oplossingsgericht

  Perspectief is een belangrijk begrip voor mij. Ik zeg wel eens: ‘Dingen zijn niet altijd wat ze lijken.’ Wanneer je perspectief verandert ontstaan er nieuwe wegen, nieuwe mogelijkheden. Op een warme, respectvolle manier bied ik je bij Psycholoog Den Bosch ondersteuning om je leven met een andere blik te onderzoeken en richting te geven.

  Dit doen we vanuit een positieve energie: niet alleen de klachten of tekortkomingen worden besproken, maar we kijken ook waar je naartoe wilt. Deze manier van werken geeft je een sterk ‘richtingsgevoel’. Je ontdekt wat écht belangrijk is in je leven.

  Werken vanuit de context

  Problemen en gevoelens ontstaan niet zomaar. De context is altijd van belang: wie zijn belangrijke mensen voor jou? Wat is je levensverhaal? Vanuit welke oude patronen reageer je op situaties? Werken vanuit de context biedt ruimte: je wordt meer dan alleen je klacht en je krijgt handvatten om je problemen aan te pakken.

  Als je je leven volledig in kaart brengt, met alles wat daarbij hoort, zul je merken dat er niet één, maar meerdere verhalen te vertellen zijn. Op deze manier wordt het duidelijker waar je gevoelens en reacties vandaan komen. Ook bij relatietherapie is dit nuttig: je komt dichter bij elkaar wanneer je het perspectief van de ander leert begrijpen.

  Praktische oefeningen en thuis aan de slag

  In mijn behandeling werk ik niet met protocollen of een vast stramien. Hoe we te werk gaan laat ik bepalen door wat bij je past en wat je prettig vindt. Ik kan veel verschillende methodes en oefeningen bieden. Niet alleen gespreksvoering, maar ook speltherapie, familie-opstellingen of mindfulnessoefeningen behoren tot de mogelijkheden om meer inzicht te krijgen in waar je gevoelens en reacties vandaan komen.

  Vaak geef ik huiswerk mee. Wat er tijdens de sessies gebeurt is maar een deel van de weg naar verandering. Het werkelijke veranderen komt ook door het toepassen in je eigen leven en het reflecteren op wat je tegenkomt. Samen streven we naar een zo kort mogelijke, effectieve behandeling, zodat je met nieuwe energie van het leven kunt genieten.

  • Aanpassingsproblematiek
  • Aanpassingsproblematiek
  • Post Intensive Care Syndroom
  • Stressmanagement
  • Talen

   Nederlands

  Cliëntervaringen

  Gemiddeld geven cliënten Marielle Koek:

 • Beoordeling: 5 uit 5. Op basis van 9 ervaringen
 • "Mariëlle is een fijn mens en een hele goede therapeute. Dankzij therapie bij haar heeft onze relatie een aantal diepe crises overleefd en is veel fijner en rustiger. We hebben zowel onszelf als elkaar als onze relatie een stuk beter leren kennen. Na het traject samen heb ik nog een eigen traject doorlopen, waardoor ik beter om kan gaan met angst en pijn uit het verleden en zelfverzekerder en meer in balans ben."

  - Anoniem

  "De therapie bij Mariëlle heeft ons absoluut weer bij elkaar gebracht. We herkennen onze valkuilen, zijn zachter geworden naar elkaar en als we weer in onze dip belanden hebben we tools om hier positief uit te komen."

  - Anoniem

  "Marielle heeft mij geleerd hoe om te gaan met de 4 niveaus van communicatie: inhoud - procedure -interactie/proces - gevoelens."

  - Anoniem

  Marielle mijn leven weer op de rails te krijgen. Ze hielp mij om me bewust te maken van zaken waar ik nog niet aan had gedachte en stuurde me subtiel op het juiste pad. Nu, bijna 2 jaar na afronding is mijn leven weer helemaal goed met veel geluk en liefde in mijn werk, relatie en sinds kort zelfs in mijn gezin.

  - Anoniem

  Mariëlle heeft me echt heel erg geholpen. Ik voelde me altijd veilig bij haar en ze doet echt een stapje extra voor je als dat nodig is.

  - Yvette

  Zowel met mijn partner als alleen bij Marielle geweest. Super luisterend oor en heeft mij/ons goed op weg geholpen, waarvoor dank.

  - Marc

  “Vanaf het eerste moment voelde ik me op mijn gemak bij Mariëlle. Vooral door haar rustige manier van benaderen en door het gevoel geholpen te worden. In eerste instantie waren mijn gesprekken emotioneel en vond ik het moeilijk om over mijzelf te vertellen.
  Toch probeerde Mariëlle steeds opnieuw om mij te laten vertellen en om mij de antwoorden te laten vinden. Dit was voor mij nieuw. Ik had steeds de neiging om bij haar naar bevestiging te vragen, maar het mooie was dat Mariëlle me deze bevestiging zelf liet geven. Ik kwam duidelijk uit mijn comfortzone, kreeg meer zelfvertrouwen en Mariëlle liet mij vooral inzien dat het deze keer écht om mij ging.
  Ik ben blij dat ik deze stap heb genomen om Mariëlle te bezoeken. Het heeft mij inzicht gegeven in de manier waarop ik mijn leven al die jaren heb ingevuld. Nu ben ik bezig om dit op een andere manier te doen en ik moet zeggen dat het goed aanvoelt!”

  - Johanna

  "In therapie gaan is een stap en lastig als je hier samen niet hetzelfde over denkt. Dit bleek geen bezwaar. We hebben de ruimte gehad om samen weer te ontdekken wat we in elkaar waardeerden, hoe we met elkaar om gingen, wat onze valkuilen waren en waarom we deden zoals we dat deden, maar ook vooral waar we positieve energie uit haalden. Vanuit die basis konden we ook zien wat we anders wilden en dat uitproberen. Mariëlle heeft door vragen, geduld, respect, opdrachten en veel ruimte voor eigen invulling ons de kans gegeven om dit op onze eigen manier te ontdekken. We zien onze toekomst weer vol vertrouwen tegemoet."

  - Ine

  "Door de gesprekken met Mariëlle hebben we onze relatie opnieuw leren waarderen en meer begrip gekregen voor elkaar. Kernwoorden van de werkwijze van Mariëlle: respectvol, warm, handreikingen voor nieuwe inzichten."

  - A & E

  Contact

  Praktijkadres
  Daviottenweg 40
  5222BH Den Bosch

  Afspraak maken

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.

  Afspraak maken

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.

  Contact

  Deze website is beschermd met reCAPTCHA en lees hier de Google
  Privacy Policy en Terms of Service.