Mijn cliëntervaringen

Cliëntervaringen van Hans Jacobs

"Onverwerkte traumatische ervaringen domineerden en bepaalden mijn gevoelsleven. Door met behulp van Hans mijn gevoelens een plaats te geven en daardoor een vervelende periode af te sluiten, ben ik nu weer in balans. De therapie bestond uit gesprekken, waarvoor ik huiswerk kreeg ter voorbereiding: aan de hand van vragenformulieren en een open brief de gedachten ordenen.
De sessies verliepen in een rustige, vriendelijke en veilige sfeer. Wel kordaat, geen oeverloze gesprekken, maar een korte daadkrachtige aanpak gedurende een beperkt aantal weken. Prettig was ook, dat ik snel terecht kon en dat vervolggesprekken elkaar snel konden opvolgen."

- Willem

Ik kwam nadat ik compleet was vastgelopen tijdens mijn revalidatie bij Hans terecht. Onder het medische probleem zat nog veel "puin" van vroeger dat ook mijn revalidatie beïnvloedde. Ik had al veel psychologen en therapeuten gesproken voordat ik hier terechtkwam en had het gevoel dat ik eindelijk iemand gevonden heb die me begreep. Hans kan erg goed luisteren en verbanden leggen. Hij was er altijd met volle aandacht voor mij. Ik kan echt iedereen die het nodig heeft, aanraden om hier hulp te zoeken

- Tamara

"Hans, al weer bijna een jaar geleden zijn we met elkaar in contact gekomen. Maar ik kan nu met grote stelligheid zeggen: "Dit contact is voor mij een van de meest positieve dingen geweest in het afgelopen jaar".
Positief in de zin van, er stond iemand voor me klaar en niet alleen beroepshalve, maar ook als mens. Open en eerlijk, soms heel confronterend, maar wel altijd bereid om naar me te luisteren. Als je al gebruik “moet” maken van een psycholoog, is het wel zo fijn dat er een bepaalde klik is zodat je zelf ook tijdens de soms moeilijke gesprekken jezelf kunt zijn.
Dan zijn er, op het juiste moment maar een paar simpele woorden nodig, om me weer in de juiste richting en op het goede spoor te zetten.

Hans, bedankt, door je begeleiding kom ik er langzamerhand achter, wie ik ben, maar ook: wat IK wil." 

- Marlies

"Toen bij mij de diagnose burnout werd vastgesteld heb ik direct de hulp van Hans ingeroepen. Ik benaderde hem omdat hij een vriend van mij goed geholpen had en hij geen 'standaard-psycholoog' is. Maar gewoon een normale, vlotte vent.

Het 'minuutje stilte' tijdens het koffiedrinken zal ik nooit vergeten. Ik dacht dat ik gek werd, toen ik 'verplicht' stil moest zitten en zijn. Maar daardoor ging ik wel in zien hoe druk ik mezelf altijd maakte. Geen rust nam, en dat ik wel moest veranderen.

Hans heeft mij op een persoonlijke wijze geholpen om mij inzicht te geven in het proces van mijn burnout, de reintegratie en inzicht in mijzelf en mijn eigenwaarden. Mede daardoor kon ik sneller dan normaal reïntegreren en ben ik weer van mijzelf, mijn gezin en mijn leven gaan genieten."

- John

"Na het krijgen van een burn-out heb ik verschillende psychologen bezocht, echter zonder resultaat. Tot ik bij Hans terecht kwam. Hij legde binnen zeer korte tijd de vinger op de zere plek, waardoor ik wist waar ik mijn probleem aan moest pakken.
Nu kan ik voor mijn gevoel weer de hele wereld aan!"

- Bianca
Hans Jacobs
Hans Jacobs
Psycholoog in Den Bosch
  • Beoordeling: 4.5 uit 5
    Op basis van 5 ervaringen