Psycholoog Maastricht - betrokken begeleiding bij jouw hulpvraag
Ricardo Leclaire
Ricardo Leclaire

Psycholoog Maastricht

Je mag helemaal jezelf zijn in mijn praktijk. Dat kan in het begin confronterend zijn, maar uiteindelijk stelt het je op je gemak. Want je mag er zijn zonder dat je je hoeft te verstoppen achter een verdedigingsmechanisme.

Afspraken zijn mogelijk in het Engels en ik heb veel ervaring met hoogbegaafdheid.

Psycholoog Maastricht - Positieve therapie

Mijn naam is Ricardo Leclaire, ik ben psycholoog in Maastricht. In mijn praktijk behandel ik een breed pallet aan klachten. Zo kan ik onder andere helpen bij depressies, angstklachten, stress en zingevingsvragen, want ik vind dat je als psycholoog alle soorten problematiek moet kunnen behandelen.

Problematiek

In essentie lijken veel problemen namelijk op elkaar. Het komt allemaal neer op een bepaalde vorm van vermijding van situaties of vermijding van zelfkritiek. De een ervaart het als een depressie en de ander als een angststoornis, maar de onderliggende dynamieken zijn hetzelfde. Dat is de reden dat ik zo breed inzetbaar ben.

Het eerste gesprek

Het eerste gesprek is een verkenning. Ik wil altijd eerst horen hoe jij je probleem zelf zou omschrijven. Waar loop je precies tegenaan? Door goed te kijken, observeren en te blijven doorvragen, vallen mij dan vervolgens al snel een aantal dingetjes op. Die hebben vaak te maken met emoties en op die manier komen we tot de kern van jouw hulpvraag.

Zelfliefde

Ik probeer zo snel mogelijk te starten met de echte behandeling. Daarbij maak ik graag gebruik van technieken als psychodynamische therapie en -theorie, maar ook mindfulness, ACT en zelfcompassie. En wat ik misschien nog wel belangrijker vind: probeer zo min mogelijk te oordelen. Dat geldt voor mijzelf, maar ook voor jou als cliënt. Het helpt namelijk om ook naar jezelf een begripvolle en empathische houding te aan te nemen. Een oordeel leidt alleen maar tot verdrukking en daarmee los je het probleem niet op.

Tarief en duur

Voor een individuele afspraak bij Psycholoog Maastricht betaal je €95. Bij een afspraak voor twee personen, zoals relatietherapie zijn er twee opties een korte en een lange sessie. De korte sessie duurt 45 minuten en kost €115 en de lange sessie duurt 75 minuten en kost €150 (LET OP, relatietherapie is tijdelijk niet mogelijk bij mij).

Wil je een afspraak afzeggen? Doe dit dan minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Contact met Psycholoog Maastricht

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel naar Psycholoog Maastricht ter attentie van Ricardo Leclaire. Afspraken zijn mogelijk in het Engels, ik leer je graag kennen!

Psycholoog Maastricht - Over Ricardo Leclaire

Mijn eigen weg in het leven heeft mijn interesse in de psyche van de mens aangewakkerd. Op jongere leeftijd heb ik met een aantal dingen geworsteld en was ik heel erg op zoek naar een oplossing. Ik vond het interessant om uit te zoeken hoe het allemaal in je hoofd werkt en welke verschillende ideeën er zoal zijn over geestelijke gezondheid. Ik ging dat steeds meer verkennen en dat is uiteindelijk de reden geweest om voor een baan als psycholoog te kiezen.

In therapie

Het heeft best een tijdje geduurd voordat ik de therapie had gevonden die bij mij paste. In de loop der tijd heb ik heel wat technieken uitgeprobeerd, maar ik denk dat die ervaring mij uiteindelijk wel tot een betere psycholoog heeft gemaakt. Het heeft me heel veel inzicht gegeven en doordat ik zelf door zo’n proces ben gegaan, herken ik veel sneller bij cliënten hoe het bij hen werkt.

Eigen praktijk

Ik heb mijn eigen ideeën over wat goede therapie is, dus daarom had ik al vrij snel besloten om een eigen praktijk te beginnen. In de reguliere GGZ krijg je een diagnose opgeplakt, en daardoor kun je je als cliënt veroordeeld voelen. Ik weet uit eigen ervaring dat het veel meer helpt om een verkennende houding aan te nemen als psycholoog.

Groei

Het is mooi om mensen te zien groeien. Mijn cliënten krijgen na verloop van tijd beter contact met zichzelf en gaan zichzelf steeds meer accepteren. Mensen vinden het in de eerste instantie vaak heel moeilijk om een bepaald aspect van zichzelf te accepteren, maar na een tijdje zie ik die zelfliefde toenemen en dan verandert ook de manier waarop ze in het leven staan.

Contact met Psycholoog Maastricht

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel naar Psycholoog Maastricht ter attentie van Ricardo Leclaire. Afspraken zijn mogelijk in het Engels, ik leer je graag kennen!

Cliëntervaringen over Psycholoog Maastricht

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Björn, 35 (onzekerheid/laag zelfbeeld) over Ricardo Leclaire psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

Ik heb bij Ricardo ontdekt dat ik zo onzeker was omdat ik mezelf continu neerhaalde zonder dat ik daarbij stil stond. Ik maakte mezelf onzeker. Ik kreeg inzicht in hoe dat bij mij werkte en waar het vandaan kwam. Dat gaf me genoeg inzicht om er zelf mee verder te kunnen. Hij heeft me in die zin echt in mijn eigen kracht gezet.

Contactgegevens van Ricardo Leclaire

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Maastricht

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Maastricht. 

Ricardo Leclaire
Boschstraat 21
6211 AS Maastricht