Psycholoog Maastricht - Vind de kracht en antwoorden in jezelf
Edith Wachter
Edith Wachter

Psycholoog Maastricht

In mijn psychologenpraktijk begeleid ik mensen bij een moeilijke of onoverzichtelijke fase in hun leven. In mijn werk richt ik me op jouw eigen kracht; vanuit de overtuiging en de ervaring dat de antwoorden op al je vragen in jezelf te vinden zijn, Psycholoog Maastricht helpt je daarbij. De behandeling sluit heel nauw aan op jou: op wat je kent, kunt en belangrijk vindt.

Afspraken zijn ook mogelijk in de avonduren!

Psycholoog Maastricht

Graag begeleid ik je bij jouw persoonlijke "speurtocht”. De behandeling begint met een goed gesprek. Je kunt uitgebreid vertellen wat er speelt. Ik zal in dit gesprek ook meteen op zoek gaan naar grotere patronen die door je leven lopen. Heb je al eens eerder zoiets meegemaakt? Uit wat voor gezin kom je? Wat vond je vroeger belangrijk in je leven? Wat nu?

We sluiten de sessie af met het formuleren van leerdoelen. Zodat het voor jou ook meteen duidelijk is: je werkt niet van iets negatiefs weg, je werkt naar iets positiefs toe. Je kent jezelf weer een stukje beter en hebt meer ruimte om je leven in te richten zoals jij dat belangrijk vindt.

Verandering en acceptatie

De vorm van de behandeling daarna is heel divers. Dat komt omdat ik die behandeling echt op maat maak. Als je niet goed uit je woorden kunt komen dan heeft het voor ons weinig zin om eindeloos te gaan praten. Als je goed bent in het doen van oefeningen en opdrachten dan gaan we dat doen.

In het algemeen kun je zeggen dat we werken in stapjes. Van klein naar groot. Je leert in de loop van de behandeling veel over jezelf. Je begrijpt jezelf beter en hebt ook meer liefde voor jezelf. Zo werken we op een positieve, concrete manier aan verandering en acceptatie.

Aan jezelf werken

Speciaal onderdeel van mijn psychologenpraktijk in Maastricht is de ‘kunstzinnige counseling’, als het bij je past is dat een heel plezierig en directe manier om aan jezelf te werken. Met woorden kun je nog wel eens om de hete brei heen draaien, maar als je met klei, potloden of aquarel aan de slag gaat maak je direct zichtbaar wat er van binnen speelt. Zo kom je via beeldend materiaal meer in contact met jezelf en wordt je eigen creërend vermogen aangesproken.

Creatieve opdrachten zijn erg geschikt om hoofd, hart en handen samen te brengen: denken, voelen en willen in harmonie. Vooral voor mensen die het in hun hoofd allemaal wel snappen, maar het van binnenuit niet écht kunnen ervaren kan deze manier veel verschil brengen.

Naast gesprekken en cognitieve gedragstherapie werk ik onder meer met psychodrama - bijvoorbeeld om nieuw gedrag in vorm van rollenspelen te oefenen en zich zo te ervaren. Als nodig pas ik EMDR toe, ik ben bekend met enneagramwerk, gezinstherapie en lichaamswerk.

Ik werk vanuit een positieve insteek, licht maar niet lucht, met humor en wijsheid.

Tarief en duur

Een individuele afspraak bij Psycholoog Maastricht - Edith Wachter kost € 95. Een afspraak afzeggen kan altijd, maar doe dit wel minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Vergoeding, stem het af met je verzekeraar

De consulten worden door een groot aantal zorgverzekeraars gedeeltelijk vergoed, mits je aanvullend verzekerd bent. De therapiekosten hebben geen invloed op het eigen risico omdat deze betrekking heeft op de basisverzekering en de vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering gedaan worden. Een verwijskaart van de huisarts is in dit geval niet noodzakelijk.

Fiscale regelingen

De therapiekosten zijn volledig aftrekbaar van de belasting als er sprake is van verwijzing door een huisarts. Ik ben aangesloten bij NVPA en RBCZ.

Contact Psycholoog Maasstricht

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel of mail mij dan snel naar Psycholoog Maastricht ter attentie van Edith Wachter. Ik leer je graag kennen!

Over mij

Waarom ik psychologe ben geworden en waarom het me nog elke dag boeit, zit in mensen. Ik was al van jongs af aan erg geïnteresseerd in mensen en wat het is om mens te zijn. De grote gedachten, maar ook het praktische leven van alledag. Ik studeerde daarom psychologie en filosofie in Mainz en Berlijn.

Psychologie

Nog voor ik afstudeerde was me duidelijk dat ik vooral therapeutisch aan het werk wilde. In de praktijk. Met mensen. Ik deed aanvullende cursussen om breed aan de slag te kunnen gesprekspsychotherapie, gezinstherapie et cetera. Daarin wilde ik mijn blik niet alleen op het Westen richten. Met name op het gebied van bewustzijn en bewustwording zijn er in oosterse tradities, filosofie en praktijk veel technieken die je goed kunnen helpen.

Mindfulness

Inmiddels is er met Mindfulness een techniek ontwikkelt dat wijsheden uit het Westen en Oosten verbindt. Ik gebruik het in de behandeling om cliënten bewuster van gedachtes, gevoelens en lichaam te laten worden.

Eigen praktijk

Mijn man ontmoette ik in Berlijn. Bij de geboorte van ons tweede kind verhuisden we naar Maastricht. Best een lastige eerste periode, nu al weer vijftien jaar geleden. Inmiddels ben ik blij in twee culturen thuis te zijn; het geeft perspectief en helpt je relativeren. Met de jaren ben ik hier gaan werken en heb ik mijn eigen praktijk opgestart.

Ik vind het altijd fijn om te zien dat mensen toch beter uit de gesprekken komen, ook dat blijft me inspireren in mijn werk.

Neem contact op met Psycholoog Maasstricht

Heb je nog vragen of wil je meer weten over mij of mijn psychologenpraktijk in Maastricht? Bel of mail gerust even naar Psycholoog Maastricht. 

Cliëntervaringen van Psycholoog Maastricht

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Anna over Edith Wachter psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"Ik kijk nu heel anders naar mijn omgeving dan nog 3 maanden geleden en dat geeft me een rustig gevoel. Ik vond de therapie fijn, vooral het schilderen heeft veel met mij gedaan, dat had ik niet verwacht."

Contactgegevens van Edith Wachter

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Maastricht

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Maastricht.

Edith Wachter
Sint Annadal 20
6214 PB Maastricht