Orthopedagoog Groningen - Direct hulp bij psychische klachten
Anke van Helden
Anke van Helden

Orthopedagoog Groningen

Waar ik in geloof is dat ieder mens de kracht heeft zichzelf te helpen en iedereen daarin zijn eigen proces bewandelt. Ik ben er om dat proces te ondersteunen. Kom gerust langs om kennis te maken bij Praktijk Orthopedagoog Groningen

Afspraken zijn mogelijk in de avond en ik heb geen wachtlijst.

Ik help je bij Orthopedagoog Groningen

Mijn naam is Anke van Helden, Orthopedagoog Groningen. In mijn praktijk behandel ik mensen met uiteenlopende klachten. Met de input vanuit diverse opleidingen en achtergronden geef ik behandeling op maat. Ik vind het namelijk erg belangrijk dat dit bij je past of aansluit.

Ik begeleid je tijdens de gesprekken

We zijn geneigd streng voor onszelf te zijn en onszelf weinig tijd en ruimte te gunnen. Mede door de huidige maatschappij wordt veel stress ervaren. Vaak weten we niet goed meer hoe het 'eigenlijk' met ons zelf is. Gevoelens, ook de moeilijke, horen bij het leven en graag help ik je om dit (weer) oké te vinden.

Het eerste gesprek bij Orthopedagoog Groningen

Tijdens het eerste gesprek maken we kennis. Ik zal de vraag waar je mee geholpen wil worden op een luchtige manier verder uitvragen. Hierdoor krijg ik inzichtelijk waar je tegenaan loopt en wat je wilt bereiken. Ik ben ook erg benieuwd naar hoe het voor jou is om hier in het gesprek te zijn, of je vaker hulp vraagt en hoe het voor je is om in dit contact te zijn.

Tijdens de vervolgsessies geef ik je graag inzicht in jouw klacht. Iedereen heeft eigen patronen. Ik laat ze je zien, zodat je begrijpt hoe het komt dat je bepaald gedrag vertoont.

Acceptatie en ontspanning

Als psycholoog in Groningen maak ik onder andere gebruik van Acceptance and Commitment therapie. Deze gedragstherapie is gericht op het leren omgaan met obstakels. Op deze manier kan aandacht en energie worden besteed aan de dingen die echt belangrijk zijn. Verder maak ik ook veel gebruik van Mindfulness ter ondersteuning van de behandeling. Mindfulness is een techniek en staat voor open en bewust aanwezig zijn in het hier en nu.

Tarief en annuleren

Een afspraak duurt 60 minuten en kost 95,- euro. Kom je met zijn tweeën, bijvoorbeeld voor relatietherapie, dan kost dat € 150 voor een sessie van 75 minuten. Bij afspraken buiten kantoortijden reken ik € 20 extra. 

Als je een afspraak wilt afzeggen, doe dat wel minimaal 24 uur van tevoren, zodat ik nog andere cliënten kan inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Contact met Orthopedagoog Groningen

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel of mail gerust voor een afspraak naar Orthopedagoog Groningen, ik help je graag.

Over Anke van Helden - Orthopedagoog Groningen

Ik ben gedragskundige en heb de afgelopen jaren in de gehandicaptenzorg gewerkt en als orthopedagoog in het onderwijs. Ik heb hier met verschillende doelgroepen van jong tot oud gewerkt. In het behandelen vind ik vooral het persoonlijke contact erg belangrijk en ben ik benieuwd naar wie je bent, wat je drijft en waar je tegenaan loopt.

Wat mij kenmerkt als psycholoog is dat ik laagdrempelig in het contact ben. We zijn allebei mensen. Mijn cliënten omschrijven mij als rustig, warm en aandachtig. Ze geven aan bij mij vaak tot de kern te komen.

Contact maken met mensen

Het mooiste aan mijn werk vind ik het contact met mensen. Het interesseert mij om andere mensen te leren kennen en hierbij inzicht te krijgen in hun gedachten en gevoelens. Tijdens de behandeling geef ik mensen graag ondersteuning.

Contact met Orthopedagoog Groningen

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel of mail gerust voor een afspraak naar Orthopedagoog Groningen, ik help je graag.

Cliëntervaringen over de behandeling van Orthopedagoog Groningen

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Ramon over Anke van Helden psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

Ik krijg een beter inzicht in gedachten en bijhorende gevoelens en kan deze door hulp van Anke veel beter plaatsen, los zien van elkaar en begrijpen in het licht van mijn verleden. Van denken en doen naar meer zijn en voelen is een pad vooruit, waarop Anke mij heel prettig en professioneel helpt.

Contact met Ortopedagoog Groningen

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Orthopedagoog Groningen

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Groningen.

Anke van Helden
Lingestraat 30
9725GR, Groningen