Psycholoog Groningen - Eline Nijhof
Eline Nijhof
Eline Nijhof

Psycholoog Groningen

Je kunt altijd meer dan je denkt, daar ben ik van overtuigd. Je moet er soms een beetje hulp bij hebben, maar uiteindelijk doe je het allemaal zelf. Laat mij je helpen en laten we samen aan de slag gaan.

Afspraken zijn ook mogelijk in de avonduren!

Psycholoog Groningen

Mijn naam is Eline Nijhof, psycholoog in Groningen. Je kunt bij mij aankloppen voor allerhande klachten, zo kan ik je helpen met het behandelen van bijvoorbeeld angstklachten, somberheid en slaapproblemen.

Eerste gesprek

Het eerste gesprek draait om kennismaking. We gaan aftasten of er een klik is tussen ons. Jij moet je prettig en vertrouwd voelen bij mij, daar valt of staat namelijk de behandeling mee. We brengen het probleem in kaart en ik focus daarbij zoveel mogelijk op jouw kracht. Je zit ergens mee en je hebt een probleem, maar het is voor mij ook heel belangrijk om te achterhalen hoe jij met tegenslagen omgaat en waar jouw innerlijke kracht zit.

Positieve aanpak

Ik zoek als psycholoog graag de positiviteit op, ook als het om pijn gaat. Pijn hoort nou eenmaal bij het leven. Hoe je ermee omgaat, ertegenaan kijkt, wat je ervan leert en hoe het je vormt is ontzettend relevant. Het kan je uiteindelijk sterker maken, je kan er van groeien. Daar ben ik van overtuigd. Tijdens onze gesprekken kijk ik daarom naar de persoon, naar de context en naar wat iemand echt nodig heeft. Op basis daarvan stellen we een behandelplan op en gaan we aan de slag op een manier die écht bij jou past.

Behandelmethodes

Ik maak veel gebruik van technieken als Cognitieve Gedragstherapie, ACT en mindfulness. Maar ik vind het bovenal belangrijk om tijdens onze gesprekken naar jou te kijken en niet naar de stoornis. Je bent zoveel meer dan alleen klacht. Ik ben daarin heel betrokken en vind het belangrijk dat wij een goede band hebben. Die connectie neem ik graag als uitgangspunt en stem daar de behandelmethode op af.

Tarieven

Een individuele afspraak kost € 95 per sessie. Een afspraak voor twee personen, zoals relatietherapie duurt 60 minuten en kost € 115. Bij afspraken buiten kantoortijden reken ik € 20 extra. Een afspraak afzeggen kan altijd, maar doe dit wel minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënten inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Contact met Psycholoog Groningen

Wil je meer weten over mij, mijn praktijk of een afspraak maken? Bel dan naar 085-4014720 of mail naar Psycholoog Groningen ter attentie van Eline Nijhof. Ik leer je graag kennen!

Over mij - Eline Nijhof - Psycholoog Groningen

Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in hoe mensen denken. Ik vind het fascinerend dat mensen in dezelfde situaties op een andere manier kunnen reageren. Toen ik een studiekeuze moest maken heb ik goed nagedacht over waar mijn interesses lagen, en zo kwam ik uiteindelijk bij een opleiding tot psycholoog uit.

Diagnoses loslaten

Na mijn studie Klinische Psychologie heb ik op verschillende plekken ervaring opgedaan. Vanuit zwangerschapsverlof vervanging ben ik bij Psyned/Peppermind gaan werken. Het is mij zo goed bevallen dat ik ben blijven plakken! Ik vind het belangrijk om in de GGZ niet blind te staren op diagnoses. Deze praktijk sluit mooi aan op deze visie. Ik kijk echt naar de mens, en niet naar een stoornis op zich.

Openstellen

Het is mooi om te merken dat mensen zich voor je openstellen. Dat je een kijkje krijgt in iemands leven en denkwijze. Ik vind dat heel dapper, en vind het een voorrecht om als psycholoog in dit proces betrokken te worden. Het is geweldig om dan na verloop van tijd een verandering te zien, dat iemand tot bepaalde inzichten komt met behulp van mijn handvatten.

Contact met Psycholoog Groningen

Wil je meer weten over mij, mijn praktijk of een afspraak maken? Bel dan naar 085-4014720 of mail naar Psycholoog Groningen ter attentie van Eline Nijhof. Ik leer je graag kennen!

Cliënten vertellen over hun ervaring bij Psycholoog Groningen

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Laura over Eline Nijhof psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

Bij Eline voelde ik me bij het eerste gesprek al op mijn gemak. Ze is rustig, luistert aandachtig en weet scherpe vragen te stellen om zo snel tot de diepere laag te komen. Tevens wordt er ook afgeweken van de planning als de sessie daarom vraagt, dat maakt haar ook heel flexibel. Als ik terugkijk op de sessie, dan had ik het achteraf gezien wel prettig gevonden als de rode draad meer inzichtelijk was. Met andere woorden: waar staan we nu? Waar gaan we naartoe. Ook het gebruik van meer visuele modellen zou helpen om de dialogen beter te begrijpen en voor de afwisseling. Al met al heb ik een zeer goede ervaring gehad!

Contactgegevens van Eline Nijhof

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Groningen

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Groningen.

Eline Nijhof
Gezondheidsplein Damsterdiep
Damsterdiep 49 - 53
9711 SH Groningen