Therapeut Nijmegen Thessa Hendriks helpt jou
Thessa Hendriks
Thessa Hendriks

Therapeut Nijmegen

Het leven is een dynamisch geheel waar constant dingen gebeuren. Over bepaalde elementen heb je controle, over andere totaal niet. Maar je bent wel vrij om te kiezen hoe je er mee om kunt gaan. Dat is de belangrijkste les die ik je wil meegeven.

Afspraken ook mogelijk in de avond, ik heb geen wachtlijst.

Therapeut Nijmegen - Thessa Hendriks

Mijn naam is Thessa Hendriks en ik ben therapeut in Nijmegen. Ik ben breed opgeleid en heb ervaring met het behandelen van diverse problematiek. Je kunt bijvoorbeeld bij mij aankloppen als je last hebt van een burn-out, maar ook als je niet lekker in je vel zit of ergens mee worstelt. Soms gaat het om iets dat aan de oppervlakte ligt en relatief makkelijk is op te lossen, maar het kan ook zijn dat er een dieperliggende oorzaak van het probleem is.

Eerste gesprek

Het eerste gesprek draait om kennismaking en dan gaan we ervaren of er een klik is tussen ons. Het is namelijk ontzettend belangrijk dat jij je prettig voelt. Daarnaast gaan we focussen op jouw klacht en deze zo goed mogelijk in kaart brengen. Ik ben benieuwd wat jij wilt leren en ben benieuwd in hoeverre dat ook aansluit op de hulpvraag. Als jij je prettig voelt in het contact, dan hebben we een goede basis voor onze volgende afspraken.

Ik geef een stukje veiligheid

Ik ben rustig, open en toegankelijk. Daarnaast oordeel ik niet en en ben ik duidelijk in mijn uitleg. Cliënten vinden het prettig dat ze hun verhaal kunnen vertellen en voelen zich snel bij mij op hun gemak. Ik vind het zelf ook belangrijk om dat stukje veiligheid te bieden, want het nodigt uit om je kwetsbaar op te stellen.

Integratieve psychotherapie

In mijn praktijk geef ik integratieve psychotherapie. Dat wil zeggen dat ik naar de verschillende niveaus kijk. Ik onderzoek hoe de klachten van invloed zijn op ons lichaam, onze emotie en op ons denken. Binnen die verschillende lagen kan ik diverse technieken gebruiken om het probleem aan te pakken. Ik werk bijvoorbeeld graag met visualisaties, cognitieve gedragstherapie en mindfulness.

Maatwerk bij therapie Nijmegen

Therapie is maatwerk, maar ik kan dankzij mijn ervaring goed kijken wat aansluit op jouw hulpvraag. In mijn behandelingen houd ik altijd rekening met wat bij jou past. Als je ergens niet zo goed in bent, dan gaan we gewoon op zoek naar een andere manier om te helpen. Iedereen is verschillend en ik kan nooit voorspellen wanneer het inzicht komt. Maar als je eenmaal weet hoe je met de dingen omgaat, dan valt het kwartje.

Tarief en duur

Een individuele afspraak kost € 95 per sessie. Bij afspraken buiten kantoortijden reken ik € 20 extra. Een afspraak afzeggen kan altijd, maar doe dit wel minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Contact Therapeut Nijmegen

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel of mail gerust voor een afspraak naar praktijk Nijmegen. Afspraken zijn ook mogelijk in de avond, ik ben benieuwd naar je verhaal!

Over mij - Therapeut Thessa Hendriks

In mijn carrière heb ik veel met mensen gewerkt en ik ben altijd heel geboeid geweest naar iemands drijfveren. Waarom doen je wat we doen? Hoe zit onze psyche in elkaar? Voordat ik psycholoog werd heb ik al een hele weg in mijn carrière afgelegd. Ik ben echt een mensen-mens en kwam er gaandeweg achter wat mensen nodig hebben. Ik wilde daarin meer kunnen betekenen en besloot op een gegeven moment toch mijn passie te volgen.

Brede opleiding

Ik ging dus op latere leeftijd weer studeren en heb in 2010 mijn praktijk voor integratieve psychotherapie geopend. Die manier van werken spreekt me aan, omdat je op verschillende niveaus naar mensen kan kijken. Ik heb me daarnaast bewust breed laten opleiden, want nu kan ik mensen echt op maat begeleiden.

Levenslessen

Mensen zijn altijd aan het zoeken naar betekenis en zingeving, en daar is bijna altijd een klacht aan gekoppeld. Het is mooi om te zien dat cliënten tijdens een traject weer in staat zijn om een stukje zingeving terug te vinden. Ik vraag ook aan het eind: wat zijn de levenslessen die je er voor jezelf hebt uitgehaald? Want tijdens therapie leer jezelf kennen en vaardigheden ontwikkelen. En op een gegeven moment ben je dan in staat om de spannende situaties wél te kunnen dragen.

Contact Therapeut Nijmegen

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel of mail gerust voor een afspraak naar praktijk Nijmegen. Afspraken zijn ook mogelijk in de avond, ik ben benieuwd naar je verhaal!

Cliëntervaringen over de behandeling bij Therapeut Nijmegen

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Lianne over Thessa Hendriks psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

Thessa is een liefdevolle en deskundige vrouw met humor en dat werkt heel ontwapenend, ik voelde mij meteen bij haar op mijn gemak.

Contactgegevens Psychologen Nijmegen

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Therapeut Nijmegen

Bekijk de routebeschrijving naar mijn praktijk in Nijmegen.

Thessa Hendriks
Graafseweg 274
6532 ZV, Nijmegen