Therapeut Nijmegen - Thessa Hendriks helpt jou
Thessa Hendriks
Thessa Hendriks

Therapeut Nijmegen

Het leven is een dynamisch geheel waar constant dingen gebeuren. Over bepaalde elementen heb je controle, over andere totaal niet. Maar je bent wel vrij om te kiezen hoe je er mee om kunt gaan. Dat is de belangrijkste les die ik je wil meegeven.

Afspraken ook mogelijk in de avond, ik heb geen wachtlijst.

Therapeut Nijmegen - Thessa Hendriks

Mijn naam is Thessa Hendriks en ik ben Integratief therapeut in Nijmegen. Ik ben breed opgeleid en heb ervaring met het behandelen van diverse problematieken. Je kunt bijvoorbeeld bij mij terecht als je last hebt van stress of burn-out, maar ook als je niet lekker in je vel zit of ergens mee worstelt waar je zelf niet uitkomt. Soms is een klacht relatief makkelijk te verhelpen, maar het kan ook zijn dat er een dieperliggende oorzaak is die meer aandacht en zorg vraagt. Ik kan je op beide niveaus ondersteunen.

Eerste gesprek

In het eerste gesprek maken we kennis. Daarnaast zomen we in op jouw klacht. We brengen deze zo goed mogelijk in kaart zodat de centrale thema’s die om aandacht vragen zichtbaar worden. Ik vertel je hoe ik naar jouw situatie kijk en wat de begeleidingsmogelijkheden zijn. Ik ben ook benieuwd naar jouw visie op je klacht en wat jij wilt leren. Als dat op elkaar aansluit en jij voelt je prettig in het contact, dan hebben we een goede basis om de begeleiding te kunnen starten en maken we daarover verdere afspraken.

Ik geef een stukje veiligheid

Ik ben rustig, open en toegankelijk en biedt veiligheid en vertrouwen. Mensen voelen zich bij mij snel op hun gemak en voelen zich ook vrij hun verhaal te vertellen. Zij ervaren dat zij worden gezien in hun mens-zijn zonder dat er wordt geoordeeld. Ik begeleid jou op respectvolle wijze met aandacht en zorg voor jou, je gevoelens en emoties en jouw tempo. Als je in begeleiding wilt komen is het belangrijk dat je gemotiveerd bent om aan jezelf te willen werken.

Integratieve psychotherapie

In mijn praktijk geef ik integratieve psychotherapie. Integratief wil zeggen dat ik naar de verschillende niveaus van ons menszijn kijk waar psychische klachten invloed op hebben. Ik onderzoek hoe de klachten van invloed zijn op ons lichaam, onze emotie en op ons denken en hoe je daarbinnen jezelf en jouw leven zin- en betekenis geeft. Binnen die verschillende lagen kan ik diverse therapeutische interventies gebruiken om je te helpen je klacht aan te pakken. Ik werk bijvoorbeeld graag met visualisaties, gestalttherapie, cognitieve gedragstherapie, creatieve technieken, ontspanningsoefeningen en levensbeschouwing.

Maatwerk bij therapie Nijmegen

Therapie is maatwerk. Iedereen is verschillend en heeft zijn eigen manier en eigen tempo waarbinnen zijn unieke persoonlijke ontwikkelingsproces zich afspeelt. Ik kijk daarom bij de begeleiding naar wat het beste bij jou en je hulpvraag past en aansluit. Het eerste deel van de begeleiding staat in het teken van het verkrijgen van inzicht in het ontstaan van jouw klacht en hoe je hiermee tot nu toe bent omgegaan. Ik vind het belangrijk educatie te geven over thema’s inhoudelijk maar ook over hoe psychische processen en mechanismen werken zodat jij deze kunt herkennen bij jezelf. Zelfinzicht is nodig om duidelijk te krijgen wat je hebt te ontwikkelen om je klacht op te lossen of hiermee om te kunnen gaan.

Tarief en duur

Een individuele afspraak kost € 95 per sessie. Bij afspraken buiten kantoortijden reken ik € 20 extra. Een afspraak afzeggen kan altijd, maar doe dit wel minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Contact Therapeut Nijmegen

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel of mail gerust voor een afspraak naar praktijk Nijmegen. Afspraken zijn ook mogelijk in de avond, ik ben benieuwd naar je verhaal!

Over mij - Therapeut Thessa Hendriks

Voordat ik therapeut werd heb ik al een hele weg in mijn carrière afgelegd waarbij het werken met- en begeleiden van mensen centraal heeft gestaan. Ik ben van kinds af aan al geboeid geweest naar hoe onze psyche in elkaar zit, wat iemands drijfveren zijn en waarom we doen wat we doen. Komend uit een familie met therapeuten en psychologen ben ik op latere leeftijd weer gaan studeren.

Ik werk continu aan mijn eigen (persoonlijke en deskundige)ontwikkeling. Ieder begeleidingstraject is weer even uniek en bijzonder en ik ervaar het als een voorrecht een stukje met mensen mee te mogen lopen op hun ontwikkelingsweg en hen iets mee te mogen geven waar zij in hun leven weer mee verder kunnen. Bijzonder vind ik het dat ik mensen ook mag bijstaan als levenscoach want zo nu en dan is het fijn om iemand te hebben die even met je meekijkt en je weer een zetje in de goede richting kan geven.

Brede opleiding

Ik heb in 2010 mijn praktijk voor Integratieve psychotherapie geopend. Die manier van werken spreekt mij aan omdat er op verschillende niveaus naar mensen wordt gekeken (holistische visie). Ik ben daarnaast opgeleid om begeleiding te geven aan vele soorten klacht en vanuit meerdere therapeutische stromingen. Ik werk hierbij ook samen met collega’s uit andere disciplines.

Levenslessen

Aan het einde van de begeleiding kijk je terug op hoe je bent veranderd, wat je hebt geleerd en welke (levens)lessen je meeneemt in je verdere leven. Het is mooi om te zien hoe cliënten zich tijdens een traject ontwikkelen, sterker en wijzer worden, weer vertrouwen in zichzelf krijgen en ervaren dat hun leven meer zin- en betekenis heeft gekregen. Hierdoor is weer nieuwe energie ontstaan en ziet men het leven weer met vertrouwen tegemoet.

Contact Therapeut Nijmegen

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel of mail gerust voor een afspraak naar praktijk Nijmegen. Afspraken zijn ook mogelijk in de avond, ik ben benieuwd naar je verhaal!

Cliëntervaringen over de behandeling bij Therapeut Nijmegen

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Lianne over Thessa Hendriks psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

Thessa is een liefdevolle en deskundige vrouw met humor en dat werkt heel ontwapenend, ik voelde mij meteen bij haar op mijn gemak.

Contactgegevens Psychologen Nijmegen

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Therapeut Nijmegen

Bekijk de routebeschrijving naar mijn praktijk in Nijmegen.

Thessa Hendriks
Graafseweg 274
6532 ZV, Nijmegen