Therapeut Doetinchem - Carla van Meurs - Therapie op maat
Carla van Meurs
Carla van Meurs

Hypnotherapie Doetinchem

Ik help je graag bij het terugvinden van je evenwicht. Vaak behandel ik mensen die alles al geprobeerd hebben, maar blijven worstelen met een gevoel van disbalans. Het geeft me veel voldoening als ik juist die mensen weer in aanraking kan brengen met hun eigen kracht. 

Je kunt bij mij terecht voor veel klachten, ik ben gespecialiseerd in hypnotherapie en therapie bij pds.

Je kunt bij mij ook in de avonduren terecht! Bel nu voor een afspraak!

Bij Therapie Doetinchem werken we samen aan jouw vooruitgang

Je bent uit balans. Door pijnklachten, ziekte, stress of een heftige gebeurtenis. Het leven gaat door, maar jij zit vast en het kost je veel moeite om normaal te functioneren. Misschien heb je al om hulp gevraagd, bij een huisarts of psycholoog, want je wilt niets liever dan de controle terug. Maar wat je ook probeert, het lukt je niet om je eigen kracht weer te vinden. Niets lijkt écht te werken.

Op zoek naar jouw krachten en valkuilen

Ik ben Carla van Meurs, hypnotherapeute en bij Therapie Doetinchem. Ik help je graag bij het terugvinden van je balans. Door naar je te luisteren, je te laten ontspannen en door samen met jou doelen te stellen en daar hard aan te werken.

Samen gaan we op zoek naar jouw krachten en valkuilen, om zo tot de kern van je gevoel te komen. Op een creatieve manier en met gerichte technieken vergroten we jouw keuzemogelijkheden. Jij vindt nieuwe wegen naar geluk, leert ontspannen en krijgt weer de regie over je leven.

Werken aan het evenwicht in je lichaam

Ik vind het belangrijk dat er een klik is tussen ons, die bepaalt voor een groot gedeelte of de behandeling succesvol is. Jij staat centraal bij Therapie Doetinchem en aan de hand van jouw persoonlijke doelen maken we in samenspraak een behandelplan. Regelmatig evalueren we, zodat we jouw vooruitgang kunnen meten en ik zeker weet dat jij je prettig voelt bij de behandeling.

Ik gebruik diverse methodes om met jou te werken aan het evenwicht in je lichaam. Denk aan: intensieve gesprekken, lichaamsoefeningen, ademhalingstechnieken en creatieve therapie. Mijn expertise is hypnotherapie en ik ben gespecialiseerd in het behandelen van mensen met het prikkelbare darm syndroom (pds)

Hypnotherapie Doetinchem leert je ontspannen

Hypnotherapie is een vorm van therapie waarbij ik jou in een diepe, ontspannen toestand breng. Tijdens een moment van verhoogde concentratie ontdek je de kracht in je onderbewuste, en leer je die gebruiken. Hypnose is een staat waarin jij je verschillende keren per dag bevindt, alleen dan zonder je dat te beseffen. Je leest bijvoorbeeld een boek en hoort niet wat iemand anders tegen je zegt.

Tijdens de hypnose blijf je je bewust van de omgeving en hoor je alles, maar je besteedt alleen aandacht aan mijn stem. Het is normaal dat je voor een eerste keer gespannen bent, hier hou ik rekening mee. Ik bereid je goed voor op de therapie en na iedere sessie bij Therapie Doetinchem praten we uitgebreid na. Maar uit ervaring weet ik dat je zeer ontspannen mijn praktijk verlaat.

Therapie bij het prikkelbare darm syndroom

Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van mensen met het prikkelbare darm syndroom (pds). Door pds ervaar je vervelende klachten als buikpijn, moeheid en slaapproblemen. Deze klachten kunnen je leven behoorlijk beheersen, waarbij je je misschien onbegrepen voelt door je omgeving.

Mijn behandeling bij pds richt ik zowel op lichamelijk herstel, als op het vergroten van stressbestendigheid en zelfvertrouwen. Hypnotherapie is hierbij zeer geschikt. Na de behandeling ervaren mijn patiënten minder of geen klachten meer. Ze voelen zich emotioneel sterker.

Therapie Doetinchem: tarief en duur

Een afspraak met mij duurt circa 60 minuten en kost 85,- euro (inclusief 21% BTW). Gemiddeld bestaat de behandeling uit 14-15 sessies, die in het begin wekelijks en later om de week plaatsvinden. Sommige cliënten vinden het fijn om na de behandeling af en toe terug te komen voor een eenmalige sessie, dat is natuurlijk mogelijk.
Via de beroepsvereniging NBVH is vaak een (gedeeltelijke) vergoeding mogelijk!

Ik ben aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen:
- Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten (NBVH)
- Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ)
- Prikkelbare Darm Syndroom-therapeuten (PDS-therapeuten)

Kan ik je helpen?

Zoek jij een therapeut die je helpt bij het terugvinden van je eigen kracht? Bel voor het maken van een afspraak, ook mogelijk in de avonduren. Of mail naar Therapie Doetinchem ter attentie van Carla van Meurs. Ik leer je graag kennen!

 

Over mij - Carla van Meurs - Therapeut Doetinchem

Ieder mens is uniek

Ik werk vanuit de overtuiging dat ieder mens uniek is, dat vind ik het allermooiste aan mijn werk. In jouw leven ben jij op zoek naar een bepaalde mate van balans, net zoals ieder ander dat doet. Soms is die balans ver te zoeken en voel je je onzeker. Omdat je een enorme tegenslag hebt te verwerken, of misschien wel zonder aanwijsbare aanleiding.

Wat de oorzaak ook is, de disbalans die jij voelt uit zich in geestelijke of lichamelijke klachten, of in een combinatie van beide. Bij Therapie Doetinchem werk ik veel met cliënten die alles al geprobeerd hebben, maar er niet in slagen om hun balans te herstellen. Het geeft me veel voldoening als ik juist die cliënten de weg kan wijzen naar hun eigen kracht.

Ik zoek altijd naar creatieve oplossingen

Een groot deel van mijn leven heb ik gewerkt met kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Werken in de zorg is voor mij een zoektocht naar creatieve oplossingen, waarbij de daadkracht van mensen mij keer op keer verrast. Toen ik een bedrijfsongeval kreeg, werd ik geconfronteerd met mijn eigen daadkracht. Al snel werd duidelijk dat ik me moest omscholen.

Doordat ik altijd al geïnteresseerd was in alternatieve geneeswijzen, koos ik voor de spirituele kant van het bestaan. Ik ontwikkelde mezelf tijdens de opleiding Healing en Reading, maar besloot dat ik me meer wilde richten op het aardse. Ik ging naar de academie voor Psychotherapie en studeerde af als hypnotherapeut, waarbij ik me specialiseerde in het prikkelbare darm syndroom (PDS).

Plezier, uitdaging en nieuwsgierigheid

In 2000 startte ik mijn eigen praktijk Therapie Doetinchem. Ik werk iedere dag met veel plezier, uitdaging en nieuwsgierigheid. Daarbij vind ik het belangrijk om mijn kennis en vaardigheden steeds naar een hoger niveau te brengen.

In mijn vakgebied valt nog zoveel te ontdekken. Dat stimuleert mij om opleidingen en bijscholingen te volgen. Zo heb ik een cursus gevolgd tot hechtingstherapeut en doe ik momenteel de opleiding tot kindertolk. Ik leer ouders begeleiden die geen raad weten met het gedrag van hun kind, wat ik erg inspirerend vind.

Therapie Doetinchem: jouw lichaam weer in evenwicht

Een begrip dat aan de basis ligt van mijn werkwijze is ‘homeostase’. Homeostase betekent het in evenwicht zijn van je lichaam, ondanks alle veranderingen en tegenslagen die je meemaakt. Het is een staat waarin je stabiel bent en je gelukkig voelt, en waarbij dat gevoel sterker is dan de invloeden uit je omgeving. Dat wil ik met iedere cliënt bereiken.

Ik weet hoe belangrijk het is dat je lichaam in evenwicht is, want ook ik heb in mijn leven moeilijke dingen meegemaakt en diepe dalen gekend.

Ik merk dat mijn cliënten het fijn vinden als ik over mezelf vertel bij Therapie Doetinchem. Ze waarderen mijn warmte, humor en ‘open mind’. Ik laat mensen in hun waarde en geef mijn cliënten inbreng in de behandeling. Maar ik kan ook confronterend zijn, als dat nodig is om jou te motiveren.

In mijn vrije tijd

Ik heb een zoon en ik woon en werk in Doetinchem. In mijn vrije tijd lees ik veel en zing ik graag, bij voorkeur jazzmuziek. Ik hou van creatieve activiteiten en maak zelf kaarsen. Verder breng ik veel tijd door in de natuur en doe ik regelmatig ademhalingsoefeningen of een andere vorm van meditatie.

Mijn vrienden beschrijven mij als een spontane, warme vrouw. Het spreekt ze aan dat ik altijd optimistisch blijf, ook als ik moeilijke dingen meemaak. Ik ben erg trouw en vind vriendschappen belangrijk.

Contact Therapie Doetinchem

Wil je meer weten over mij? Bel of mail naar Therapie Doetinchem ter attentie van Carla van Meurs. Ik leer je graag kennen!

Cliëntervaringen over de behandeling bij Therapie Doetinchem

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Kelvin over Carla van Meurs psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

Al gelijk na de eerste keer wist ik dat het met mijn klacht goed zou komen.

Contactgegevens van Carla van Meurs

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar mijn praktijk Therapie Doetinchem

Bekijk de routebeschrijving naar mijn praktijk in Doetinchem.

Carla van Meurs
Ampsen 77
7006 JK Doetinchem