Psycholoog Zutphen - Inzicht in jouw klacht en werken aan herstel
Timon Linschooten
Timon Linschooten

Psycholoog Zutphen - Timon Linschooten

Herstel gaat met kleine stapjes. In het begin kan je het gevoel hebben dat je nooit meer uit deze situatie zal komen. En inderdaad, het is over het algemeen niet zo dat iemand na een week opeens weer top kan functioneren. Dat hoort er bij, dat is normaal. Maar gaandeweg onze sessies zul je merken dat je kleine stapjes vooruit gaat zetten en dat het steeds beter gaat. Kom langs bij Psycholoog Zutphen.

Bel 085 40 14 720 voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Psycholoog Zutphen - Timon Linschooten

Je hebt een probleem met je leidinggevende, twijfels over je loopbaan of beroepskeuze, of een ander dilemma of vraagstuk. Je komt bijvoorbeeld niet voor jezelf op waardoor je al jaren over je eigen grenzen heen gaat, of je hebt moeite met plannen en organiseren. Het zijn allemaal problemen waar je in je werk mee te maken kan krijgen waardoor de stress kan toenemen en je plezier kan verminderen.  

De kern van jouw probleem

Mijn naam is Timon Linschooten en ik kan je daar mee helpen. Als psycholoog ben ik zowel gespecialiseerd in het oplossen van vraagstukken die gaan over werk en loopbaan als over persoonlijke problematiek. Ik zorg er voor dat je weer op de juiste weg komt.

Ik zie mijzelf als een soort detective die de kern van jouw probleem in kaart brengt. Waarom vertoon je bepaald gedrag? Hoe komt het dat je steeds ergens tegenaan blijft lopen, zonder dat je zelf weet waardoor dat komt? Op die vragen gaan we proberen antwoorden te vinden.

Accepteer de situatie

De belangrijkste eerste stap naar herstel is het aanvaarden van de huidige situatie. Als je energie beperkt is en je op dit moment weinig aankunt kun je beter geen dingen gaan forceren. Pas als je rust neemt, ontspanning zoekt, en dingen doet die je leuk vindt komt die energie weer terug.

Tijdens ons eerste gesprek wil ik je daarom gelijk zo goed mogelijk leren kennen. Ik zal je veel vragen stellen, en om te beginnen met de reden waarom je bij mij hebt aangeklopt. Ik wil weten hoe jouw wereld in elkaar zit. Wat doe je voor werk? Hoe is je thuissituatie?

Ik zoek naar een oplossing

Mijn doel is om samen met jou een oplossing te vinden voor jouw vraag of probleem en / of je inzicht te bieden.  Tijdens de gesprekken / therapie ga ik in principe uit van wat er in het ''hier en nu'' speelt; je moet er nú mee verder.  Dat neemt niet weg dat een focus op vroegere situaties je soms wel meer inzicht kan geven op vragen of onduidelijkheden die nu spelen. 

Tarief en duur

Een individuele afspraak kost bij mij €95,- en duurt ongeveer 45 minuten. Bij afspraken buiten kantoortijden reken ik € 20 extra. Wil je een afspraak bij mij afzeggen? Doe dat dan minimaal 2 4 uur van tevoren, dan kan ik nog andere cliënten inplannen. Helaas ben ik anders genoodzaakt om de kosten in rekening te brengen.

Contact Psycholoog Zutphen

Heb je nog vragen of wil je meer weten over psychologen in Zutphen? Bel of mail dan gerust ter attentie van Timon Linschooten. We helpen je graag verder!

Psycholoog Zutphen - Over Timon Linschooten

Begonnen in de administratie

Ik zie de jaren voor en na mijn twintigste graag als twee verschillende periodes. Op de middelbare school, voor mijn twintigste deed ik eigenlijk maar wat. Ik had geen idee wat ik wilde en schreef me in voor een opleiding op het MBO. Ik kreeg een baan in de administratie, maar al snel kwam ik er achter dat dat niet de sector was waarin ik wilde werken.

Studeren aan de Open Universiteit

Psychologie leek me wel interessant, en vooral over de theorie en denkbeelden wilde ik graag meer weten. Toen een vriend van mij ook psychologie ging studeren raakte ik gemotiveerd om verder te gaan leren. Toen ben ik met een HBO opleiding Psychodiagnostiek in Deventer begonnen.

Ik ben uiteindelijk in het jaar 2000 afgestudeerd als arbeids- en organisatiepsycholoog. Omdat ik in die periode al aan het werk was kon ik geen voltijd studie doen. Daarom heb ik bewust gekozen voor een opleiding aan de Open Universiteit, want dat kon deels vanuit huis.

Een brede werkachtergrond

Na mijn afstuderen heb ik verschillende functies binnen diverse bedrijven en instellingen gehad.Van het opzetten van assessments tot het begeleiden van mensen met ernstige persoonlijkheidsproblematiek, in het eerste deel van mijn carrière heb ik het allemaal voorbij zien komen.

Inzicht in verschillende problemen en klachten

Inmiddels zit ik op de juiste plek, maar ik denk dat ik door die brede ervaring juist beter ben in mijn werk als arbeidspsycholoog. Ik heb de afgelopen jaren zoveel soorten problemen voorbij zien komen en op verschillende niveaus met mensen gewerkt, waardoor ik inzicht heb gekregen in de verschillende problemen en klachten waar mensen mee rond kunnen lopen.

Dat ikzelf zoveel van baan ben gewisseld was overigens geen bewuste keuze, maar had verschillende oorzaken. Daarom kan ik me ook heel erg goed verplaatsen in mijn cliënten. Ik schiet te hulp bij ontslag, als er iets niet goed zit op je werkplek, of wanneer het bijvoorbeeld met collega's niet lekker loopt, want die problemen heb ik zelf ook allemaal aan den lijven ervaren.

In mijn vrije tijd

Ik ben opgegroeid in de Randstad, maar inmiddels woon ik al enkele jaren met mijn partner en twee kinderen in Apeldoorn. In mijn vrije tijd ben ik veel op de voetbalclub van mijn zoons te vinden, waar ik training geef aan het elftal van mijn jongste zoon.

Ik heb altijd een brede interesse gehad, en daarom lees ik veel. Al schiet dat er vanwege mijn werk en gezinsleven nog wel eens bij in. De stapel boeken wordt steeds hoger, voor lezen zou ik wat meer tijd vrij moeten maken.

Contact Psycholoog Zutphen

Heb je een vraag of wil je meer weten over mij? Je kunt gerust bellen of mailen ter attentie van Timon Linschooten, een afspraak is vaak op korte termijn mogelijk!

Cliëntervaringen over de behandeling bij Psycholoog Zutphen

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Jan over Timon Linschooten psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

Ik heb geleerd om mijn persoonlijke grenzen beter te leren voelen, serieus te nemen en tijdig aan te geven aan de omgeving. Mijn zelfbewustzijn, energie en assertiviteit zijn  toegenomen.

Neem contact op met Psycholoog Zutphen

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Zutphen

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Zutphen.

Timon Linschooten
Waterstraat 5
7201 HM Zutphen