Psycholoog Oosterhout
Maak kennis met onze behandelaar.
Psycholoog Oosterhout
Psycholoog Oosterhout

Psycholoog Oosterhout

 
 

Jamila Ekkel en Harm Koenders

 

Psycholoog Oosterhout 

 
 

Jamila Ekkel en Harm Koenders.

 De ZKM (zelf kennis methode) voor jongeren en (jong)volwassenen: Tijdens je leven maak je een hoop mee. Zowel de positieve als negatieve ervaringen blijf je je vaak herinneren. Met behulp van deze ervaringen maak je een eigen verhaal over jouw leven. Dit verhaal heeft invloed op je gedrag, gevoelens en ideeën.

Op sommige momenten kun je het gevoel hebben vast te lopen in je leven, bijvoorbeeld:

-omdat je het allemaal niet meer overziet;
-omdat je steeds in dezelfde patronen belandt;
-omdat je niet weet welke richting je op wilt in je leven;
-omdat je niet weet hoe je zelf gewenste veranderingen in gang kunt zetten.

Het kan dan heel zinnig zijn om stil te staan bij je eigen leven en je verhaal te delen met een deskundige, om samen op zoek te gaan naar de rode draad die door al je ervaringen heen loopt. Dit kan door middel van een gestructureerd zelfonderzoek (ZKM in het kort). De ZKM methode is een kortdurende, systematische methode van therapie/coaching waarbij jouw levensverhaal de basis vormt om terugkerende thema's en patronen in je leven op te sporen. Inzicht hierin kan helpen om zaken op een rij te zetten, om vervolgens vanuit dit overzicht een duidelijke richting in je leven te bepalen en belemmeringen te doorbreken. Je maakt als het ware contact met je innerlijke kompas.

Ook kun je door een zelfonderzoek met de ZKM methode ontdekken waar jouw kracht en mogelijkheden liggen, zodat je hier steeds meer gebruik van kunt maken en je eigen koers leert te varen. Hiervoor krijg je opdrachten en bruikbare handvatten mee, zodat je met de verkregen zelfkennis in je dagelijkse leven aan de slag kunt.

De ZKM methode is o.a. geschikt bij: angstklachten, motivatieproblemen, somberheid & depressieve klachten, stress & burn-out, chronische vermoeidheid, hooggevoeligheid, gebrek aan zelfvertrouwen, negatief zelfbeeld, persoonlijke ontwikkeling, zingevings- en identiteitsvragen, onverwerkte ervaringen uit het verleden, studie- en loopbaankeuze.

Sociaal-emotionele begeleiding met de Kinder-ZKM: voor kinderen is het mogelijk een Kinder-ZKM te doen. De Kinder-ZKM is op een aantal manieren bijzonder: Om te beginnen geeft je kind zelf aan welke onderwerpen de moeite waard zijn om te bespreken.
Door zelf een foto of tekening mee te nemen over een belangrijk onderwerp of door zelf een afbeelding te kiezen waarover hij/zij wil praten. Het is een heel rustige en vertrouwde ingang voor je zoon of dochter om letterlijk 'op verhaal' te komen. En bij het langzaam vertellen van dat verhaal hoort het kind ook zichzelf en legt zijn of haar wereld dus aan mij uit én aan zichzelf.
Ik word regelmatig verrast door de wijsheid van kinderen.

Vervolgens geeft de Kinder-ZKM kinderen een heel concreet handboek waar ook na de behandeling gebruik van kan worden gemaakt. Ik maak met je kind namelijk een werkboek: 'Mijn Verhaal'. Het is een persoonlijk document dat je kind kan gebruiken om verhalen en thema's die nu spelen op een rij te zetten.

Op deze manier komt je zoon of dochter weer in contact met zichzelf. In het nagesprek worden de belangrijkste bevindingen uit de gesprekken met de ouders besproken. Hierdoor snap jij beter wat er van binnen speelt bij je kind en krijg je een goed beeld van wat er nodig is om het welbevinden van je kind te vergroten.

De Kinder-ZKM is een kortdurende, systematische methode van sociaal-emotionele begeleiding, waarbij het unieke levensverhaal van je kind de basis vormt om:

- je kind meer met zichzelf (de eigen binnenwereld: gevoelens, gedachten en lichaamssignalen) in contact te brengen
- je kind een plekje te geven om over verwarrende of moeilijke ervaringen in zijn of haar leven te praten, zoals bij pestervaringen of bij een scheiding
- je kind te leren omgaan met lastige of tegenstrijdige gevoelens in zichzelf. Bijvoorbeeld wanneer je kind in het dagelijks functioneren gehinderd wordt door angstklachten
- meer inzicht te krijgen in de belevingswereld van je kind
- ontdekken welke mogelijkheden er zijn om de levenssituatie van je kind te verbeteren
- je kind een eigen stem te geven, naast de stem van ouders, leraren en anderen deskundigen, in een probleemsituatie

Contact
Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel of mail mij dan snel naar Psycholoog Oosterhout. Ik leer je graag kennen!

Over mij

Ik groeide op in Milsbeek, een klein dorpje onder de rook van Nijmegen. Toen ik kon gaan studeren wist ik eigenlijk niet precies wát ik wilde gaan doen. Ik wist wel wat ik interessant en belangrijk vond om te doen. Zo was ik al van jongs af aan geïnteresseerd in het gedrag van mensen en wilde ik een bijdrage leveren aan het vergroten van het welbevinden van mijn medemens. Ik deed een beroepskeuze-onderzoek waaruit ondermeer psychologie naar voren kwam.

Psychologie
Ik ging studeren, eerst in Maastricht, later in Nijmegen. Die verandering kwam vanuit het aanbod in vakken en de mate waarin de studie je voorbereidt op de praktijk. In Maastricht werkten we toe naar een loopbaan in de wetenschap. Dat paste me niet. Dat was niet de reden waarom ik dit vak koos.

Aan de universiteit van Nijmegen werkten we praktijkgerichter en vooral in de laatste jaren heb ik intensief van de studie genoten. Ik studeerde er ontwikkelingspsychologie en delen klinische psychologie zodat ik nu echt in de breedte kan werken: van jonge kinderen, via adolescenten tot en met volwassenen.

Wat je niet weet dat je weet
In mijn studie, en ook erna, viel me op hoezeer we alles met ‘beredeneren’ en ‘praten’ op willen lossen. Als het niet rationeel verklaard kan worden, dan is het lastig om te gebruiken. Intuïtieve gevoelens, je lichaam dat je dingen wil vertellen, het verhaal van je leven dat je gedrag bepaalt.
Het zijn allemaal heel belangrijke en vaak ook heel sturende processen waar moeilijk over te praten valt. Zeker met kinderen en jongeren. Het opmerken en bespreekbaar maken van die veelal onbewuste processen en patronen is mijn specialiteit geworden.

In opleiding blijven
Na mijn studie, en nu nog steeds, blijf ik in opleiding - het is belangrijk voor het ontwikkelen van mijn manier van begeleiding én ik heb de verantwoordelijkheid naar mijn cliënten op de hoogte te zijn van nieuwe ontwikkelingen. Ik heb een opleiding gevolgd in de Zelf Kennis/ Zelfconfrontatie Methode en op dit moment ben ik in opleiding tot Mindfulnesstrainer. 

Clientervaringen 

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Helaas hebben we nog geen clientervaringen voor deze psycholoog.


Routebeschrijving

Bekijk de routeschrijving naar mijn psychologenprakijk in Oosterhout.

Psycholoog Oosterhout
Oosterhout

Contactgegevens van Psycholoog Oosterhout

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht