Samen aan de slag bij Psycholoog Lichtenvoorde
Marleen van Ooijen
Marleen van Ooijen

Psycholoog Lichtenvoorde

Welkom op mijn profiel, ik ben Marleen van Ooijen, psycholoog in Lichtenvoorde. Je kan bij mij terecht met verschillende klachten, zoals angstklachten, burn-out, coaching en zingevingsvragen. Wat je hulpvraag ook is, ik help je graag.

Bel voor meer informatie of maak een afspraak.

Bereik je doel met hulp van Psycholoog Lichtenvoorde

Als je bij Psycholoog Lichtenvoorde (nabij Doetinchem en Aalten) komt zul je merken dat we de tijd nemen. Eerst maken we uitgebreid kennis, en vervolgens kun je je verhaal doen. Jij vertelt, ik luister. Jouw verhaal vormt voor mij een geheel. Je zult dan ook merken dat ik doorvraag, of je vraag om over bepaalde onderdelen meer te vertellen zodat ik verbanden in het geheel kan ontdekken.

Naast je klacht wil ik ook graag een goed beeld van jou hebben, van wie jij bent en waar je naar toe wilt. Want dat is het doel waar we uiteindelijk naar toe werken, daar waar je wilt uitkomen. Het gaat namelijk niet alleen om je klacht, maar ook om je wens.

Bewezen en betrouwbare behandeling bij Psycholoog Lichtenvoorde

De behandeling bij Psycholoog Lichtenvoorde is gebaseerd op wetenschappelijke technieken en methodes. De resultaten hiervan zijn bewezen, waardoor de behandeling een betrouwbaar vertrekpunt heeft. Bovendien geven deze vastgelegde methoden rust en zekerheid, iets wat veel cliënten als plezierig ervaren. Voor veel voorkomende klachten als stress, burn-out, trauma en angst zijn goede behandelplannen ontwikkeld.

Cognitieve gedragstherapie

Een methode die ik veel gebruik is Cognitieve Gedragstherapie. Via deze methode onderzoeken we op welke manier gedachten (veelal foute) je gedrag en gevoel beïnvloeden. Foute gedachten hebben komt bij vrijwel iedereen voor, maar ze mogen je niet in de weg zitten.

Door de werkelijkheid te interpreteren trek je conclusies en werk je mogelijke scenario's uit in je hoofd. Dit doe je snel en automatisch. De meeste mensen kijken hierbij kritisch naar zichzelf en hebben al een oordeel voordat ze iets gedaan hebben. Gedachten als "Ze zullen me wel belachelijk vinden" en "Dat lukt toch niet" krijgen vervolgens de overhand.

Samen onderzoeken we deze gedachten en kijken we of ze wel kloppen. Misschien trek je wel te snel conclusies en is de wereld om je heen wat jij er in je hoofd van hebt gemaakt. Het is jouw werkelijkheid, niet de werkelijkheid. Door je gedachtepatronen te leren herkennen kun je ze realistischer maken zodat ze overeenkomen met de werkelijkheid en niet met wat jij denkt.

Tarief en vergoeding

Een afspraak bij Psycholoog Lichtenvoorde duurt 45 minuten en kost 95 euro. Een afspraak buitenkantoor uren is ook mogelijk maar dan komt er wel extra tarief van 20 euro bij.

Mijn therapie wordt vanuit de aanvullende verzekering niet, geheel of gedeeltelijk vergoed. Je kunt daarom het beste contact opnemen met je verzekering om te weten of je een vergoeding krijgt. Ik raad je het aan het goed af te stemmen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Als je er niet uitkomt kun je altijd contact met me opnemen. Ik kan geen verantwoordelijkheid nemen of je behandeling vergoed wordt, maar ik help je graag dit uit te zoeken.

Wil je een afspraak afzeggen? Doe dit dan minstens 24 uur van tevoren, zodat ik nog een andere cliënt kan inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Ik ben aangesloten bij het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP).

Contact met Psycholoog Lichtenvoorde

Heb je een vraag of wil je meer weten over psychologen in Lichtenvoorde? Bel dan naar 085 - 4014720 of mail naar Psycholoog Lichtenvoorde ter attentie van Marleen van Ooijen. Ik leer je graag kennen!

Psycholoog Lichtenvoorde - over Marleen van Ooijen

In de Achterhoek, mijn geboortegrond, ontdekte ik dat mensen, hun verhalen en hun levenspad, en belangrijk onderdeel van mij zijn. Hier wou ik graag wat mee doe en daarom besloot ik psychologie te gaan studeren.

Breed opgeleid

De bacheloropleiding psychologie volgde ik aan de Universiteit van Utrecht en Auckland University (Nieuw Zeeland). Daarna deed ik twee masteropleidingen; Kinder- & Jeugdpsychologie aan de Universiteit van Utrecht en Klinische Psychologie aan de Universiteit van Gent. Ik vond en vind die breedte belangrijk.

Na mijn afstuderen heb ik een tijd in Mexico doorgebracht — een mooi avontuur in de binnenlanden van het land. Ik zou daar langer verblijven als het land niet geteisterd was door geweld. Het kwam mij iets te dichtbij allemaal en besloot daarom terug te komen naar Nederland. 

Resultaat gerichte therapie bij Psycholoog Lichtenvoorde

De manier van werken bij Psycholoog Lichtenvoorde is erop gericht je inzicht te geven in je gedachten, gevoelens en gedrag. Zonder te graven naar mogelijk negatieve oorzaken uit het verleden, vooral gericht op wat je in het hier en nu belemmert. Zonder poespas, met resultaat.

De ervaring heeft me namelijk geleerd dat cliënten de behoefte hebben aan een nuchtere en praktische psycholoog. Iemand die niet om de hete brei heen draait en zaken niet onnodig moeilijk of zwaar maakt.

Contact met Psycholoog Lichtenvoorde

Ik hoor graag wat ik voor jou kan betekenen. Schroom daarom niet om te bellen naar 085 - 4014720 of stuur een mail naar Psycholoog Lichtenvoorde ter attentie van Marleen van Ooijen. Ik leer je graag kennen!

Cliëntervaringen over Psycholoog Lichtenvoorde

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Anoniem over Marleen van Ooijen psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

Marleen, bedankt voor alles; je hebt helder gekregen wat ik onbewust heel diep had weggestopt.

Contactgegevens van Marleen van Ooijen

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Lichtenvoorde

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Lichtenvoorde.

Marleen van Ooijen
Rapenburgsestraat 40
7131 CZ Lichtenvoorde