Psycholoog Nijmegen - Anne Anema
Maak kennis met onze behandelaar.
Anne Anema

Psycholoog Nijmegen

Je wil iets anders, maar je weet niet hoe. Dat is al onzeker genoeg. Ik geef je tijdens onze gesprekken graag een gevoel van zekerheid, een beetje extra houvast. Je zult merken dat de verandering snel in gang wordt gezet en dat je al gauw weer op eigen kracht verder kunt.

Bel voor een afspraak!

Psycholoog Nijmegen: Een Veilige Plek Voor Open Gespreksvoering

Mijn naam is Anne Anema, en ik ben Psycholoog Nijmegen. Ik kan je helpen met het behandelen van problemen die door bepaalde gewoontes zijn ontstaan. Je wilt bijvoorbeeld meer bewegen of iets aan je eetpatroon veranderen. Ik ga samen met jou kijken hoe we dat het best kunnen aanpakken.

Zo’n eerste stap is best spannend, want je hebt al iets moeten overwinnen om bij me te komen. Het is mijn werk om er dan voor te zorgen dat jij je op je gemak voelt.

Eerste gesprek bij Psycholoog Nijmegen
Tijdens ons eerste gesprek wil ik je natuurlijk eerst een beetje leren kennen. Wie ben je op dit moment en wat is jouw levensweg geweest? Ik wil weten wat jouw probleem is en probeer een inschatting te maken waar het vandaan komt. Blijkbaar is er iets gebeurd waardoor het is geëscaleerd.

Daarnaast krijg jij ook altijd de kans om míj vragen te stellen. Het is mijn doel dat jij wordt geholpen en dat je je op je gemak voelt. Heb je vragen over de behandeling en mijn werkwijze? Dat kunnen we allemaal bespreken. Zodat jij na ons eerste gesprek kan nadenken: wie is mijn psycholoog, hoe voel ik me daarbij, wat is het plan van aanpak en wil ik dat wel? Als dat niet goed voelt, dan stuur ik je met liefde door naar iemand anders. Want dan gaat het niet werken.

Karakter

In mijn praktijk draait het om empathie en perspectief. Als psycholoog moet ik me inleven en meeleven, anders kan ik geen nuttige oplossingen aandragen. Daarnaast bied ik graag een beetje perspectief. Want soms moet je iets op een bepaalde manier bekijken voordat het kwartje valt.

Ik vind het ook interessant om naar jouw karakter te kijken. Daar houd ik rekening mee in de behandeling, de oplossingen die ik aandraag en de technieken die ik gebruik. Maar het belangrijkste is dat ik een veilige plek creëer voor een open gespreksvoering. Want daarmee staat of valt alles.

Tarief en duur
Een afspraak bij Psycholoog Nijmegen duurt 60 minuten en kost € 89,00. Dit is inclusief 21% btw.

Wil je een afspraak afzeggen? Doe dit dan minstens 48 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Contact
Wil je meer weten over psychologen in Nijmegen of een afspraak maken? Bel dan naar Psycholoog Nijmegen ter attentie van Anne Anema. Ik leer je graag kennen!

Over Mij - Anne Anema - Psycholoog Nijmegen

Ik heb eigenlijk altijd gezegd: ik wil psycholoog worden. Ik ging Psychologie studeren, en na mijn bachelor heb ik een master Gezondheidszorgpsychologie gevolgd. Dat vond ik reuze interessant. Ik haalde er plezier uit om onderzoek te doen en problemen op te lossen.

Mijn stage deed ik bij een centrum voor eetstoornissen. Daar zat ik bij groepstherapie, maar ik voerde ook individuele gesprekken. Ik zag veel verschillende mensen voorbij komen, en dat was ontzettend leerzaam. Want hoe zorg je er nou voor dat iemand zich op zijn gemak voelt bij jou? Hoe kan ik iemand laten merken dat hij of zij alles kan vertellen? Dat vind ik nog steeds de allerleukste uitdaging van het vak.

Positieve benadering bij Psycholoog Nijmegen
Na mijn afstuderen heb ik bewust gekozen voor een baan in een kleine praktijk. Bij grote instellingen is het vaak toch lopende band werk, waar veel wordt gefocust op de ziekte. Ik benadruk liever de gezonde kant, het positieve. Ik wil 10 minuten langer doorgaan met een sessie als dat nodig is, ruimte maken voor het menselijke aspect. Dat vind ik belangrijk.

Eigen adviezen

Vaak pas ik de adviezen die ik geef bij Psycholoog Nijmegen ook toe op mezelf. Ik moet zelf ook de moed hebben om de gewoontes aan te pakken die ik lastig vind. En het is leuk om te zien dat het werkt.

Ik weet bijvoorbeeld als geen ander hoe gelukkig je wordt van sporten. Je maakt endorfines aan, maar je hebt ook het idee dat je een doel gaat bereiken en vooruitgang boekt. Ik heb zelf altijd veel gedanst, deed wedstrijden over de hele wereld. Daar heb ik geleerd hoe ik in stresssituaties reageer en hoe je met een team iets opbouwt.

Mijn eigen dansschool

Op mijn achttiende ben ik een dansschool gestart in Beuningen. Ik geef les aan kinderen, jeugd en jong-volwassenen. Maar ik leer ze niet alleen dansen en dat te perfectioneren, maar ook hoe ze zelfvertrouwen kunnen krijgen. Ik wil ze het idee geven dat ze zichzelf kunnen zijn en alles mogen loslaten. Want wat maakt het uit? Als je maar plezier hebt, dat is het belangrijkste.

Contact
Heb je nog vragen over mij, mijn praktijk of wil je een afspraak maken? Bel dan naar Psycholoog Nijmegen ter attentie van Anne Anema. Ik leer je graag kennen!

Cliënten vertellen over hun ervaring bij Psycholoog Nijmegen

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Helaas hebben we nog geen clientervaringen voor deze psycholoog.


Routebeschrijving naar Psycholoog Nijmegen

Bekijk de route naar mijn psychologenpraktijk in Nijmegen.

Anne Anema
Newtonstraat 70
6533 JX Nijmegen

Neem Contact Op Met Psycholoog Nijmegen

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht