Psycholoog Nijmegen - Yvonne van Terheijden
Yvonne van Terheijden
Yvonne van Terheijden

Psycholoog Nijmegen

Ik ga met jou op zoek naar hoe je je negatieve gevoelens beter kunt relativeren. Zodat je meer kan genieten van het hier en nu, en meer ruimte hebt voor gevoelens die echt belangrijk zijn.

Afspraken zijn ook mogelijk in de avonduren.

 

Krijg weer vertrouwen bij Psycholoog Nijmegen

Mijn naam is Yvonne van Terheijden en ik ben Psycholoog Nijmegen. Ik kan je helpen met allerhande klachten, zoals werkgerelateerde problematiek en omgaan met verlies in de breedste zin van het woord.

Positieve aanpak

Ik ben een voorstander van een positieve aanpak. Als ik met jou aan het praten ben, dan denk ik altijd in mogelijkheden en oplossingen. We gaan kijken wat op dit moment goed gaat, zodat je weer vertrouwen krijgt om beter te worden.

Daar komt vaak ook een stukje mindfulness bij kijken, want het is mijn doel dat jij meer kan genieten van het hier en nu. We gaan dus echt op verschillende fronten aan het werk.

Eerste gesprek bij Psycholoog Nijmegen

Een behandeling bij Psycholoog Nijmegen duurt gemiddeld 5 tot 7 gesprekken, maar eerst wil ik je wat beter leren kennen. Tijdens zo’n eerste sessie ga ik inventariseren wat er met jou aan de hand is. Wat is je probleem en wat wil je bereiken? Ik wil weten wat er speelt en wat mogelijk van belang is. We maken concrete afspraken en kijken hoe we verder gaan.

Motto

Beeldhouder Michelangelo zei: "Ik vorm niet de steen om tot een beeld te komen, ik bevrijd het beeld dat zit opgesloten in de steen." Dat is ook mijn motto. Ik ga ervan uit dat alles al in je zit, maar het is de kunst om dat naar buiten te laten komen. Ik probeer je niet te veranderen, maar uit je te halen wat je al in je hebt.

Tarief en Duur

Een afspraak bij Psycholoog Nijmegen duurt 60 minuten en kost € 89,00. Kom je voor relatietherapie of een andere afspraak met twee personen? Dan betaal je € 55 per persoon, deze afspraak duurt eveneens 60 minuten.

Contact

Wil je meer weten over psychologen in Nijmegen of een afspraak maken? Bel of mail naar Psycholoog Nijmegen ter attentie van Yvonne van Terheijden. Ik leer je graag kennen! 

 

Over mij - Yvonne van Terheijden - Psycholoog Nijmegen

Ik wilde psycholoog worden omdat ik interesse had in mensen, en dan met name in hun verhaal. Ik besloot te gaan studeren in Nijmegen, en tijdens mijn studie werd het pas echt interessant. Ik vond het ontzettend boeiend om te zien hoe de psyche werkt. Hoe klachten ontstaan.

Preventieve gezondheidszorg

Na mijn studie heb ik een aantal jaar ervaring opgedaan in de preventieve gezondheidszorg. Dat is eigenlijk een heel indirecte manier van werken, want je geeft veel voorlichting en cursussen aan bijvoorbeeld huisartsen. Op een gegeven moment miste ik het contact met de cliënten zelf en ben ik mensen met psychische problemen gaan helpen met reïntegreren. Dat heeft ook in een bepaalde mate met preventie te maken, en vond ik wel een mooie combinatie.

Mijn eigen praktijk

Sinds 2005 heb ik mijn eigen praktijk Psycholoog Nijmegen, en help ik met problematiek op het gebied van arbeid en reïntegratie. De laatste jaren ben ik bijgeschoold in mindfulness, en dat zet ik graag in tijdens mijn sessies bij Psycholoog Nijmegen. Ik vind het toepasbaar bij allerlei soorten klachten, want of het nu gaat om een burn-out of perfectionisme, met mindfulness creëer je ruimte voor de écht belangrijke dingen.

Dat geldt ook voor mezelf, want ik probeer het zoveel mogelijk in mijn eigen leven toe te passen. En dat is minder zweverig dan je denkt: Ik ga niet twee keer per dag op een kussentje zitten, maar zoek het in de kleine, praktische dingen van het leven.

Contact met Psycholoog Nijmegen

Wil je meer weten over mij, mijn praktijk of een afspraak maken? Bel dan naar Psycholoog Nijmegen ter attentie van Yvonne van Terheijden. Ik leer je graag kennen!

 

Cliënten vertellen over hun ervaring bij Psycholoog Nijmegen

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Marjon over Yvonne van Terheijden psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"Loslaten gaat me nu beter af, evenals het aanvoelen van mijn fysieke en psychische grenzen."

Neem Contact op Met Psycholoog Nijmegen

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Nijmegen

Bekijk hier de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Nijmegen.

Yvonne van Terheijden
Newtonstraat 70
6533 JX Nijmegen