Psycholoog Nijmegen

Mijn aanpak is heel direct en persoonlijk, met een focus op diepgang en bewustwording. Ik weet snel de vinger op de zere plek te leggen en ga samen met jou op zoek naar een blijvende oplossing. Ik begeleid je om je eigen kracht te hervinden, je intuïtie te volgen en je focus te verleggen van problemen naar oplossingen. Kernvragen die ik stel: Wie ben jij werkelijk? Wat is jouw unieke levenspad? Je bent van harte welkom bij Psycholoog Gennep.

Je kunt bij mij ook terecht in de avonduren, een afspraak bij jou thuis is ook mogelijk.

Psycholoog Nijmegen – Volg je eigen pad

Komen de keuzes die jij maakt wel echt vanuit jezelf, of volg je het pad dat anderen voor jou hebben uitgestippeld? Durf je je eigen koers te varen, of leef je volgens de normen en waarden van anderen?

Mijn naam is Marcel Sanders. Na een kleine dertig jaar werkervaring als psycholoog op tal van terreinen heb ik sinds 2011 mijn eigen praktijk. Ik begeleid mensen met allerlei problemen, variërend van depressie, angst- en lichamelijke klachten tot relatieproblemen. Ik ben registerpsycholoog Arbeid en Organisatie en heb veel ervaring in het bedrijfsleven en met werkgerelateerde problemen, zoals stress, burnout, ontslagproblematiek, ziekteverzuim en bemiddeling bij conflicten.

Wat is voor jou wezenlijk belangrijk?

Mijn missie is om jou te laten ontdekken wat voor jou écht belangrijk is in je leven. Waar ligt je kracht? Waar ligt je passie? Wat wil je werkelijk en nog belangrijker: hoe kom je daar? Ik stimuleer jou bij Psycholoog Nijmegen om je eigen unieke pad te hervinden en volgen en van daaruit meer plezier en vervulling te ervaren in je leven en werk.

Nuchter, maar in verbinding met je innerlijke kompas

Mijn cliënten stimuleer ik om met beide benen op de grond te blijven staan, midden in de samenleving, maar wel steeds in verbinding met hun innerlijke kompas. Je zou kunnen zeggen dat ik de ‘oosterse wijsheden’ met de ‘westerse’ combineer. De oosterse visie leert ons luisteren naar het innerlijke: Wie ben ik werkelijk, wat wil ik echt, wat is mijn pad? Zo wordt duidelijk dat het leven zo veel méér is dan werken, status, buitenkant of je Facebook profiel.

De westerse wereldvisie is juist naar buiten gericht: we willen ons werk goed doen, door anderen gezien en gewaardeerd worden en een goed inkomen hebben. Ik begeleid je graag om het juiste midden te vinden; actief en midden in de samenleving, maar ook vanuit innerlijke rust en volledige trouw aan jezelf.

Accepteer wat er is, kies wat je wilt en leef NU

Ik werk niet vanuit één theorie of methode, diagnoses of protocollen. Daar geloof ik niet in. Elke cliënt is uniek, de oplossing voor jouw vragen daardoor ook. In mijn praktijk werk ik met elementen uit vele richtingen en therapieën. Een paar voorbeelden: Ik werk graag volgens de uitgangspunten van de Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Hiermee leer je gebeurtenissen in je leven te accepteren zoals ze op je pad komen, met als effect dat je veel minder last hebt van ongewenste gedachten, gevoelens en situaties en ook minder energie verspilt om deze nog langer te vermijden. Tegelijkertijd leer je om meer te focussen op wat je werkelijk wilt, zonder je langer te laten tegenhouden door wat je in de weg zit.

Cognitieve Gedragstherapie is een goede methode om niet-helpende gedachten op te sporen, zoals valse aannames of negatieve gedachten over jezelf. Denk aan boodschappen die je vanuit je jeugd of omgeving hebt meegekregen of aan dat stemmetje in je hoofd dat maar niet weg wil. Met NLP (Neuro-Linguïstisch Programmeren) leer je praktische en effectieve technieken om hinderlijke patronen te doorbreken en los te laten. Mindfulness helpt om meer in het hier-en-nu te leven en genieten. Met EMDR kun je snel de negatieve lading van traumatische ervaringen loslaten.

Resultaatgerichte begeleiding

Mijn persoonlijke stijl is er op gericht om mensen in beweging te krijgen. Ik werk sterk resultaatgericht: in gemiddeld 4 tot 8 sessies worden de gewenste doelen bereikt. Daarvoor moet er bij Psycholoog Nijmegen wel hard gewerkt worden. Na elke sessie geef ik concrete suggesties om in je dagelijks leven mee aan de slag te gaan. Dit betekent niet dat ik snelle oplossingen aandraag om klachten te verminderen. Diepgang en wezenlijke verandering vormen de leidraad in mijn werkwijze. Alleen als we de oorzaak aanpakken komen we tot echte en blijvende oplossingen.

Problemen zal je de rest van je leven blijven tegenkomen. Essentieel is hoe jij hier mee omgaat. Bij alles wat je niet kunt veranderen: vecht niet langer met een werkelijkheid zoals die is, want als je dat doet weet je één ding zeker: dat je verliest, altijd! Bij problemen die je wel kunt veranderen: pak het aan en ga voor wat je werkelijk wilt.

Psycholoog Nijmegen – Over Marcel Sanders

Mijn naam is Marcel Sanders. Sinds 2011 heb ik een eigen praktijk. Ik noem mezelf eerder coach dan therapeut, omdat ik niet zozeer mensen ‘help’ maar vooral bekrachtig, in wie ze zijn en wat ze kunnen. Na een opleiding bedrijfskunde studeerde ik psychologie en filosofie. Ruim dertig jaar onderzocht ik vele vormen van meditatie en persoonlijke groei. Bewustzijnsontwikkeling en spiritualiteit zijn belangrijke drijfveren in mijn werk.

Ervaring in werkgerelateerd coachen

Mensen begeleiden bij persoonlijke ontwikkelingsvragen is wat ik het liefste doe. Vanaf 1995 heb ik mij gespecialiseerd in training en coaching. Bij een interventiebedrijf deed ik veel ervaring op met o.a. loopbaanvragen, persoonlijke ontwikkeltrajecten en verzuimproblematiek. Ook deed ik de werving, selectie en opleiding van collega-psychologen en gaf ik training op het gebied van motivatie, communicatie en coachend leidinggeven.

Mijn ontwikkeling als zelfstandig psycholoog

Vanuit deze interessen ben ik me als zelfstandig psycholoog verder gaan ontwikkelen. Ik heb een breed aanbod aan vaardigheden en kwalificaties ontwikkeld. Zo ben ik opgeleid in het werken met Neuro-Linguïstisch Programmeren, kortdurende oplossingsgerichte therapie, Acceptance & Commitment Therapy, de Cogmed Werkgeheugen training, neurofeedback en traumabehandeling volgens EMDR. Verder ben ik via het NIP register psycholoog Arbeid en Organisatie en is mijn praktijk aangesloten bij de NFG.

In beweging komen

Ik geloof niet in onderhoudende sessies of langdurig praten over problemen. Naar mijn idee komt wezenlijke verandering altijd tot stand via bewustwording, motivatie èn persoonlijke actie. Mijn stijl van werken is om mensen in beweging te krijgen. Soms is dit letterlijk op te vatten. Met cliënten die erg ‘in hun hoofd zitten’ of kampen met depressieve gevoelens of een burnout ga ik vaak de natuur in. Daar doen we oefeningen, gaan we hardlopen, vind je rust, maak je weer contact met jezelf, bouw je conditie op en werk je aan je herstel.

Ik werk bij Psycholoog Nijmegen vanuit een directe en individuele aanpak, met volle aandacht voor jouw persoonlijkheid en diepere drijfveren. Ik werk sterk resultaatgericht en meestal bereiken cliënten in 4 tot 8 sessies de gewenste doelen. Daarvoor moet vaak wel hard gewerkt worden. Na elke sessie geef ik concrete suggesties om in je dagelijkse situatie tot actie te komen en zo te bereiken wat je wilt.

Afspraak bij jou thuis of op het werk

Je bent welkom in mijn eigen praktijk, maar ik spreek ook vaak af bij mensen thuis of op het werk. Laat maar weten wat jouw voorkeur heeft. Meestal hebben mensen al lang gewacht voordat ze de stap naar een psycholoog zetten. Daarom werk ik niet met een wachtlijst. Bij mij kun je meteen terecht en meteen aan de slag!

Praktische informatie

Wij geven je graag duidelijkheid over belangrijke zaken:

Tarief en duur

De kosten zijn afhankelijk van de duur van de afspraak. Voor een korte sessie betaal je €98,- en een lange sessie kost €145,50. Je betaalt per afspraak.

Een afspraak afzeggen kan altijd, wel minstens 24 uur van tevoren, dan kunnen we nog een andere cliënt inplannen. Anders moeten we het in rekening brengen.

Contact

Heb je een vraag, wil je persoonlijk advies of wil je een afspraak maken? Bel dan naar 085-4014720 of stuur een bericht.

Klachten

 • Aanpassingsproblematiek
 • ADHD
 • Angst
 • Burnout
 • Depressie
 • Faalangst
 • Negatief zelfbeeld
 • Relatieproblemen (indiv.)
 • Rouw en verliesverwerking
 • Slaapproblemen
 • Trauma
 • Zingevingsvragen

Behandelvormen

 • ACT
 • Coaching
 • Cognitieve gedragstherapie
 • EMDR
 • Loopbaanadvisering
 • Mindfulness
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Stressmanagement
 • Talen

  Nederlands
  Engels

Aangesloten bij

Cliëntervaringen

Gemiddeld geven cliënten Marcel Sanders:

 • Beoordeling: 4.3 uit 5. Op basis van 4 ervaringen
 • "Marcel bood mij een heldere spiegel, waarin ik kon zien hoe ik mezelf steeds voor de voeten liep."

  - Marlies

  "Werk stond voor mij altijd voorop. Je hebt me er pijnlijk aan herinnerd waar het leven werkelijk om draait. Die levenslessen vergeet ik nooit meer."

  - Mark

  "In drie sessies was ik van die nare herinneringen af. Geen nachtmerries meer en helemaal gestopt met slaappillen."

  - Joost

  "Na twee burnouts weet ik nu zeker dat dit de laatste was. Ik heb het roer weer stevig in eigen handen en weet nu: zo ver laat ik het nooit meer komen."

  - Henk
  Marcel Sanders
  Marcel Sanders
  Psycholoog in Nijmegen

  Beoordeling: 4.3 uit 5
  Op basis van 4 ervaringen
  • Buiten kantoortijden
  • Also in English
  • Snel op afspraak
  Bel: 085-4014720
  Marcel Sanders

  Marcel Sanders

  • Buiten kantoortijden
  • Also in English
  • Snel op afspraak

  Psycholoog Nijmegen

  Mijn aanpak is heel direct en persoonlijk, met een focus op diepgang en bewustwording. Ik weet snel de vinger op de zere plek te leggen en ga samen met jou op zoek naar een blijvende oplossing. Ik begeleid je om je eigen kracht te hervinden, je intuïtie te volgen en je focus te verleggen van problemen naar oplossingen. Kernvragen die ik stel: Wie ben jij werkelijk? Wat is jouw unieke levenspad? Je bent van harte welkom bij Psycholoog Gennep.

  Je kunt bij mij ook terecht in de avonduren, een afspraak bij jou thuis is ook mogelijk.

  Psycholoog Nijmegen – Volg je eigen pad

  Komen de keuzes die jij maakt wel echt vanuit jezelf, of volg je het pad dat anderen voor jou hebben uitgestippeld? Durf je je eigen koers te varen, of leef je volgens de normen en waarden van anderen?

  Mijn naam is Marcel Sanders. Na een kleine dertig jaar werkervaring als psycholoog op tal van terreinen heb ik sinds 2011 mijn eigen praktijk. Ik begeleid mensen met allerlei problemen, variërend van depressie, angst- en lichamelijke klachten tot relatieproblemen. Ik ben registerpsycholoog Arbeid en Organisatie en heb veel ervaring in het bedrijfsleven en met werkgerelateerde problemen, zoals stress, burnout, ontslagproblematiek, ziekteverzuim en bemiddeling bij conflicten.

  Wat is voor jou wezenlijk belangrijk?

  Mijn missie is om jou te laten ontdekken wat voor jou écht belangrijk is in je leven. Waar ligt je kracht? Waar ligt je passie? Wat wil je werkelijk en nog belangrijker: hoe kom je daar? Ik stimuleer jou bij Psycholoog Nijmegen om je eigen unieke pad te hervinden en volgen en van daaruit meer plezier en vervulling te ervaren in je leven en werk.

  Nuchter, maar in verbinding met je innerlijke kompas

  Mijn cliënten stimuleer ik om met beide benen op de grond te blijven staan, midden in de samenleving, maar wel steeds in verbinding met hun innerlijke kompas. Je zou kunnen zeggen dat ik de ‘oosterse wijsheden’ met de ‘westerse’ combineer. De oosterse visie leert ons luisteren naar het innerlijke: Wie ben ik werkelijk, wat wil ik echt, wat is mijn pad? Zo wordt duidelijk dat het leven zo veel méér is dan werken, status, buitenkant of je Facebook profiel.

  De westerse wereldvisie is juist naar buiten gericht: we willen ons werk goed doen, door anderen gezien en gewaardeerd worden en een goed inkomen hebben. Ik begeleid je graag om het juiste midden te vinden; actief en midden in de samenleving, maar ook vanuit innerlijke rust en volledige trouw aan jezelf.

  Accepteer wat er is, kies wat je wilt en leef NU

  Ik werk niet vanuit één theorie of methode, diagnoses of protocollen. Daar geloof ik niet in. Elke cliënt is uniek, de oplossing voor jouw vragen daardoor ook. In mijn praktijk werk ik met elementen uit vele richtingen en therapieën. Een paar voorbeelden: Ik werk graag volgens de uitgangspunten van de Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Hiermee leer je gebeurtenissen in je leven te accepteren zoals ze op je pad komen, met als effect dat je veel minder last hebt van ongewenste gedachten, gevoelens en situaties en ook minder energie verspilt om deze nog langer te vermijden. Tegelijkertijd leer je om meer te focussen op wat je werkelijk wilt, zonder je langer te laten tegenhouden door wat je in de weg zit.

  Cognitieve Gedragstherapie is een goede methode om niet-helpende gedachten op te sporen, zoals valse aannames of negatieve gedachten over jezelf. Denk aan boodschappen die je vanuit je jeugd of omgeving hebt meegekregen of aan dat stemmetje in je hoofd dat maar niet weg wil. Met NLP (Neuro-Linguïstisch Programmeren) leer je praktische en effectieve technieken om hinderlijke patronen te doorbreken en los te laten. Mindfulness helpt om meer in het hier-en-nu te leven en genieten. Met EMDR kun je snel de negatieve lading van traumatische ervaringen loslaten.

  Resultaatgerichte begeleiding

  Mijn persoonlijke stijl is er op gericht om mensen in beweging te krijgen. Ik werk sterk resultaatgericht: in gemiddeld 4 tot 8 sessies worden de gewenste doelen bereikt. Daarvoor moet er bij Psycholoog Nijmegen wel hard gewerkt worden. Na elke sessie geef ik concrete suggesties om in je dagelijks leven mee aan de slag te gaan. Dit betekent niet dat ik snelle oplossingen aandraag om klachten te verminderen. Diepgang en wezenlijke verandering vormen de leidraad in mijn werkwijze. Alleen als we de oorzaak aanpakken komen we tot echte en blijvende oplossingen.

  Problemen zal je de rest van je leven blijven tegenkomen. Essentieel is hoe jij hier mee omgaat. Bij alles wat je niet kunt veranderen: vecht niet langer met een werkelijkheid zoals die is, want als je dat doet weet je één ding zeker: dat je verliest, altijd! Bij problemen die je wel kunt veranderen: pak het aan en ga voor wat je werkelijk wilt.

  • Aanpassingsproblematiek
  • ADHD
  • Angst
  • Burnout
  • Depressie
  • Faalangst
  • Negatief zelfbeeld
  • Relatieproblemen (indiv.)
  • Rouw en verliesverwerking
  • Slaapproblemen
  • Trauma
  • Zingevingsvragen
  • ACT
  • Coaching
  • Cognitieve gedragstherapie
  • EMDR
  • Loopbaanadvisering
  • Mindfulness
  • Oplossingsgerichte therapie
  • Stressmanagement
  • Talen

   Nederlands
   Engels

  Cliëntervaringen

  Gemiddeld geven cliënten Marcel Sanders:

 • Beoordeling: 4.3 uit 5. Op basis van 4 ervaringen
 • "Marcel bood mij een heldere spiegel, waarin ik kon zien hoe ik mezelf steeds voor de voeten liep."

  - Marlies

  "Werk stond voor mij altijd voorop. Je hebt me er pijnlijk aan herinnerd waar het leven werkelijk om draait. Die levenslessen vergeet ik nooit meer."

  - Mark

  "In drie sessies was ik van die nare herinneringen af. Geen nachtmerries meer en helemaal gestopt met slaappillen."

  - Joost

  "Na twee burnouts weet ik nu zeker dat dit de laatste was. Ik heb het roer weer stevig in eigen handen en weet nu: zo ver laat ik het nooit meer komen."

  - Henk

  Contact

  Praktijkadres
  Albertus Magnusstraat 4
  6525RB Nijmegen

  Afspraak maken

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.

  Afspraak maken

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.

  Contact

  Deze website is beschermd met reCAPTCHA en lees hier de Google
  Privacy Policy en Terms of Service.