Psycholoog Nijmegen Noord
Maak kennis met onze behandelaar.
Psycholoog Nijmegen Noord
Psycholoog Nijmegen Noord

Psycholoog Nijmegen Noord

 
 

Therapie Nijmegen - Inge Flaton,
Psycholoog Nijmegen - Sandra Smits,
Psycholoog Nijmegen - Harm Koenders.

De zelfkennismethode
Als psycholoog werk ik vooral met de zelfkennismethode, ook wel ZKM genoemd. Dit is een methode waarbij ik samen met jou stilsta bij belangrijke momenten uit jouw levensverhaal. We gaan op zoek naar de patronen en thema’s die steeds terugkomen in jouw leven, en aan de hand daarvan kunnen we kijken welke kant je precies op wilt en wat je daarbij in de weg zit.

Er zit ook een heel praktische kant aan de ZKM. Tijdens de gesprekken ontdek je namelijk wat jouw sterke eigenschappen en vaardigheden zijn. En omdat je die nu van jezelf weet te herkennen, kun je ze ook op een veel bewustere manier inzetten in je dagelijks leven.

Wat ik mooi vind aan de ZKM is dat het een methode is die gebruikt kan worden bij een breed scala aan psychische klachten en vraagstukken. Deze behandelvorm is bijvoorbeeld geschikt voor:

- angstklachten;
- motivatieproblemen;
- somberheid & depressieklachten;
- burnout en andere stress gerelateerde klachten;
- chronische vermoeidheid;
- negatief zelfbeeld of gebrek aan zelfvertrouwen;
- persoonlijke ontwikkeling;
- zingevings- en identiteitsvragen;
- onverwerkte ervaringen uit het verleden.

Kinder-ZKM
Ik maak ook gebruik van een op de zelfkennismethode gebaseerde behandeling geschikt voor jonge(re) kinderen, namelijk de kinder-ZKM. Tijdens de gesprekken ga ik met het kind in gesprek over de eigen belevingswereld. Dit gebeurt op een speelse manier, afgestemd op de ontwikkelingsleeftijd van het kind. Zo maak ik veel gebruik van afbeeldingen, pictogrammen en tekeningen. Op deze manier bied ik sociaal-emotionele begeleiding, die bijvoorbeeld heel nuttig kan zijn bij kinderen die te maken hebben met pesten of een echtscheiding. Het kind krijgt de ruimte om over moeilijke en/of verwarrende ervaringen in zijn leven te praten om zo tot verwerking te komen. Ook zijn de gesprekken geschikt wanneer er sprake is van angstklachten, woedeaanvallen, depressieve klachten, een negatief zelfbeeld of een gebrek aan zelfvertrouwen.

In mijn gesprekken met kinderen vind ik het belangrijk om een veilige omgeving te creëren , zodat kinderen zich vrij voelen om te praten over lastige situaties of emoties . Wat geldt voor de ‘’volwassen’’ ZKM geldt even goed voor de kinder-ZKM: het is een methode die ervoor zorgt dat je als mens je eigen sterke punten leert kennen en gebruiken.

Contact
Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel of mail mij dan snel naar Psycholoog Nijmegen Noord. Ik leer je graag kennen!

Over mij

Ik ben opgegroeid in Milsbeek, een klein dorpje in de buurt van Nijmegen. Als jong kind was ik al erg geboeid door het gedrag van de mensen om mij heen en, als het even kon, met hoe ik ze kon helpen. Toen het moment aanbrak waarop ik moest kiezen wat ik wilde gaan studeren wist ik het eigenlijk nog niet. Ik deed een beroepskeuze-onderzoek waaruit bleek dat ik onder andere geschikt zou zijn voor een studie psychologie. Een conclusie die goed blijkt te kloppen.

Onderbewustzijn en binnenwereld
Met behulp van jouw eigen levensverhaal ga ik samen met je op zoek naar (vaak) onbewuste beweegredenen voor het eigen handelen op dit moment. Waarom doe je eigenlijk de dingen zoals je ze doet? We gaan op zoek naar de rode draad die door het leven heen loopt. De zelfkennis die hieruit voortvloeit, bevat vaak de sleutel om gewenste veranderingen in het dagelijkse leven in gang te zetten en belemmeringen te doorbreken.

Daarnaast vind ik het in mijn werk belangrijk om mensen in contact te brengen met de eigen binnenwereld. Dat klinkt misschien simpel, maar uit eigen ervaring weet ik dat het in deze drukke maatschappij erg lastig kan zijn om te luisteren naar jezelf, naar wat jij daadwerkelijk wil in je leven

Er komen zoveel prikkels op je af, er zijn zoveel keuzemomenten én soms wil je ook nog aan de verwachtingen van anderen voldoen! Toch weet ik dat het heel belangrijk is om te luisteren naar jezelf. In je binnenwereld ligt een schat aan kennis!

Altijd blijven leren
Vanaf dat ik begon aan mijn studie tot en met de dag van vandaag ben ik blijven leren. Zo heb ik een opleiding over de ZKM-methode gevolgd en rond ik binnenkort een opleiding tot Mindfulnesstrainer af.

Clientervaringen 

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Helaas hebben we nog geen clientervaringen voor deze psycholoog.


Routebschrijving

Bekijk de routeschrijving naar mijn psychologenprakijk in Nijmegen Noord.

Psycholoog Nijmegen Noord
Oosterhout

Contactgegevens van Psycholoog Nijmegen Noord

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht