Seksuoloog Almere - Neem controle, pak je seksverslaving aan
Hannie van Rijsingen
Hannie van Rijsingen

Seksuoloog & Therapeut Almere

Verslaafd aan seks. Eenzaam draag je je geheim met je mee. Altijd is er de angst dat het ontdekt wordt. Je moet liegen tegen je partner, van wie je houdt. Het knaagt aan je zelfrespect. Je zou zo graag een eenvoudiger, recht-door-zee leven willen leiden.
Naast mijn specialisatie in seksuele kwesties, behandel ik ook allerhande klachten en kun je ook voor relatietherapie in Almere bij mij terecht.

Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak contact op.

Raak weer 'in control' bij Seksuoloog & Therapeut Almere

De omslag maken

Problemen omtrent seksualiteit is in de eerste plaats geen ziekte. Het gaat vaak om aangeleerd gedrag, dat ooit ontstaan is en ingesleten is geraakt. Zo ook een seksuele verslaving. Met de juiste aanpak kun je hier controle over krijgen, of zelfs helemaal van je klachten afkomen. Die aanpak is niet zozeer een ‘behandeling’, maar meer een leertraject. Dankzij de decennialange ervaring van dé Nederlandse autoriteit op dit gebied kun je de omslag maken. De aanpak heeft de vorm van een cursus, waar je gedurende langere tijd in een groep gelijkgestemden aan de oplossing werkt. Daarnaast worden er individuele sessies aangeboden. 

Seksuoloog Almere

Seksverslaving kent vele vormen en gradaties. Een veelvoorkomende vorm is cyberseksverslaving, maar er zijn tal van varianten. Waar het in alle gevallen om draait bij het vinden van de oplossing, is te leren om op een andere manier naar seksualiteit te kijken. Om jouw houding ten aanzien van seks te veranderen. Om weer ‘in control’ te raken. Om te leren anders in je vel zitten. Als gerenommeerd deskundige op het gebied van seksverslaving in Nederland, sta ik ervoor om jou daarbij te helpen in mijn praktijk Seksuoloog Almere.

Jij en je partner

De verslaving waar je gebukt onder gaat, treft niet alleen jou maar ook je nabije omgeving zoals partner en kinderen. In veel gevallen ‘voelt’ de partner dat er iets speelt, maar dankzij jouw (vermoeiende) inspanningen, blijft het vaag. Totdat het misgaat en je geheime leven in botsing komt met je sociale leven. Daar was je altijd al bang voor en nu gebeurt het. De impact daarvan op jou én jouw partner is enorm.

Hulp en steun

Seksuoloog Almere biedt gedegen en bewezen oplossingen voor zowel jou als je partner. Er bestaan veel vooroordelen en misverstanden over relaties waar een van de partners een (cyber)seksverslaving heeft. De omgeving reageert vaak met ongeduld en onbegrip (‘ga toch gewoon weg bij hem’, ‘ik zou dat niet pikken’). In werkelijkheid liggen de zaken nooit zwart-wit; naast de nare aspecten van de verslaving, zijn er ook mooie kanten aan iemand met dit probleem en is er liefde tussen de partners. Hulp en steun om eruit te komen verdienen jullie alle twee!

Zet die stap

Het beste moment om hulp te zoeken bij seksverslaving is nu. Je kunt wachten tot de botsing tussen geheim leven en sociaal leven zich voordoet, maar je kunt het ook voor zijn. Hoe sneller je in actie komt, des te beperkter de ontwrichting zal zijn die je verslaving veroorzaakt. Doe jezelf en je gezin een groot plezier en meld je aan. Van alle deelnemers is het merendeel na de cursus ‘clean’. Dankzij een degelijk opvolgprogramma doe ik er alles aan om dat zo te houden.

Traject

Omdat seksverslaving langzaam ontstaan en vervolgens ingesleten is, lukt het uiteraard niet om er even snel vanaf te komen. Een traject bij Seksuoloog Almere duurt daarom in principe langere tijd, van 1 tot 2 jaar. In het eerste halfjaar zijn er twee samenkomsten per maand. Naast de bijeenkomsten werken cursisten individueel en (via internetcontact) met elkaar aan hun doelen. In het tweede halfjaar is er eens per maand een bijeenkomst. Om de dan behaalde successen vast te houden, vinden er in het tweede jaar eens per kwartaal bijeenkomsten plaats.

In gesprek

Een afspraak voor een oriënterend gesprek is zo gemaakt. Je kunt je situatie uitleggen, de sfeer proeven, informatie inwinnen en kijken of je denkt dat de aanpak van Seksuoloog Almere je aanspreekt. Kom dus eerst kennismaken en beslis pas daarna of je de stap die je leven kan veranderen wilt zetten. Meer zelfinzicht, een groter zelfrespect, meer waardering voor jezelf, een empathischer mens worden en vooral vrij zijn; het ligt allemaal binnen handbereik. Het traject is pittig, maar de beloning navenant.

Tarief en Duur

Een afspraak bij Seksuoloog Almere duurt 1 uur. Voor het intakegesprek trek ik 1,5 uur uit. De kosten bedragen € 100,- voor individuele therapie en € 120,- voor relatietherapie of een andere afspraak met twee personen. Je kunt de betaling contant of per pin voldoen. Genoemde bedragen zijn inclusief 21% btw.

Wil je een afspraak afzeggen? Doe dit dan minstens 48 uur van te voren, zodat ik nog een andere cliënt kan inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen. 

Ik ben aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen: 
De Nederlandse Vereniging voor Seksuologie
De Nederlandse Vereniging van Psychologen en Agogen (NVPA): 702-05101943
AGB-codes: 90 033379 / 90 012340

Contact Seksuoloog Almere

Wil je meer weten over seksuologen in Almere, een vraag stellen of een afspraak maken? Bel dan naar Seksuoloog Almere ter attentie van Hannie van Rijsingen. Ik leer je graag kennen!

Seksuoloog & Therapeut Almere - Over Hannie van Rijsingen

Seksuologe

Al vroeg ben ik in het vakgebied gerold dat me sindsdien is blijven fascineren. Na de Sociale Academie afgerond te hebben, werkte ik vijftien jaar lang met veel plezier bij de Rutgers Stichting in Eindhoven. Samen met een psycholoog, een arts en een psychiater hield ik me bezig met psycho-seksuele vraagstukken. Sinds 1986 heb ik mijn eigen praktijk, die in de loop van de jaren meeverhuisde van Lelystad naar Almere.

Specialisatie

De specialisatie in seksverslaving ontstond nadat ik een boek had geschreven over vrouwelijke seksualiteit, getiteld ‘Zin in vrijen voor vrouwen’. Een van de onbedoelde effecten van die publicatie was dat mannen bij me kwamen met de vraag hoe zij hiermee om moesten gaan. Dat gaf me stof voor het boek ‘Zin in vrijen voor mannen’. Ook deze publicatie had weer een onverwacht effect. Ik werd steeds vaker geconsulteerd door mannen met een seksverslaving. Dat boeide me dermate dat ik daarin verder ben gegaan en inmiddels honderden mannen, en veel partners, heb mogen begeleiden hun verslaving te beteugelen.

Vrijer en blijer

De vier boeken die ik daarna gepubliceerd heb, laten goed zien hoe mijn expertise zich in de loop der jaren ontwikkeld heeft. Seksverslaving of hyperseksueel en problematisch seksueel gedrag is op dit moment mijn focus, maar ik ben behalve seksuoloog ook relatietherapeut en help je ook graag als je geen seksverslaving hebt, maar gewoon vrijer en blijer in het leven wilt staan. Jou helpen eruit te halen wat erin zit, dat maakt mij ook vrolijk.

Geen oordeel

Cliënten met wie ik gewerkt heb vertellen me achteraf dat het enorm belangrijk voor hen was dat ze eindelijk gehoord werden. Dat geldt voor zowel de seksverslaafde man zelf (seksverslaafde vrouwen zijn er wel, maar die melden zich nog maar zelden bij Seksuoloog Almere) als diens partner. Waardering krijg ik voor het feit dat ze vrijuit kunnen praten zonder veroordeeld te worden. Ik héb ook geen oordeel. De meest vrouwelijke partners die we begeleiden vinden het erg prettig dat ze begrepen worden en zich ook kunnen richten op de dingen die fijn zijn aan hun partner.

Bewegende energie

Ik vind niks intrigerender dan de manier waarop mensen kunnen veranderen en in staat zijn om meer zichzelf te worden. Ik ben dankbaar dat ik daar mijn steentje aan bij mag dragen. Seksualiteit is een universeel onderwerp. Het raakt iedereen, we hebben er allemaal mee te maken. Elke man en elke vrouw heeft een relatie met seksualiteit, zelfs als je passief bent op dat vlak. De energie die seksualiteit vertegenwoordigt, interesseert mij. Seks brengt beweging tot stand, het is een bewegende energie. Het is prachtig om daarmee te mogen werken en om die energie de kant van het licht op te helpen.

Opleidingen en accreditatie

Na de Sociale Academie heb ik tijdens mijn werkzame leven tal van opleidingen gevolgd, zoals de Voortgezette Opleiding voor Maatschappelijk Werk (afdeling Gezinsbehandeling). Bijscholing volgde ik onder meer op het gebied van trauma- en groepsbehandeling. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging voor seksuologen, de Nederlandse Vereniging Voor Seksuologie, waar ik tevens supervisor ben. Ik geef aan diverse opleidingen ook les en word door de media regelmatig gevraagd om als deskundige mijn visie te geven.

Ik ben gescheiden, moeder van twee volwassen zonen en oma van een kleinzoon.

Contact met Seksuoloog Almere

Wil je meer weten over mij of je hulpvraag voorleggen? Neem dan contact op met Seksuoloog Almere ter attentie van Hannie van Rijsingen. Ik leer je graag kennen!

Cliënten vertellen over hun ervaring bij Seksuoloog & Therapeut Almere

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Max over Hannie van Rijsingen psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"Je hebt mij zo geholpen inzichten te geven rondom seksverslaving, wat dat mij doet, wat dat betekent voor mij. Maar ook, hoe ik ermee om moet gaan. Ik ben heel blij met je."

Neem contact op met Seksuoloog Almere

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Seksuoloog & Therapeut Almere

Bekijk hier de route naar mijn psychologenpraktijk in Almere.

Hannie van Rijsingen
Harderwijkoever 148
1324 HG Almere