Psycholoog Almere - Sarah Jansen
Sarah Jansen
Sarah Jansen

Psycholoog Almere

Je kunt het leven vergelijken met dansen in de wind. Soms moet je vechten tegen de wind of sta je midden in een storm waar je niet alleen uitkomt. Ieder mens is een uniek individu met zijn eigen verhaal. Graag wil ik je helpen om tot inzicht, oplossing, groei en kracht te komen op een manier waar jij je prettig bij voelt.

Afspraken zijn ook mogelijk in het Engels.

Groei uit je klacht bij Psycholoog Almere

Ik ben Sarah Jansen, Psycholoog Almere. Ik ben een betrokken en deskundige psycholoog die zo nodig out of the box kan denken. Voor mij ben je niet iemand met een klacht, maar een individueel persoon. In de behandeling speelt humor een belangrijke rol, we hoeven de sessies immers niet onnodig zwaarder te maken.

Toewerken naar je doel bij Psycholoog Almere

In het intakegesprek is er veel ruimte voor jouw verhaal. Zo kan ik een beeld krijgen van wie jij bent en wat er speelt. Daarna geef ik je een terugkoppeling, ik vertel je wat ik denk dat er aan de hand is en op welke manier je uit je klacht kunt groeien. Hierbij speelt je hulpvraag een belangrijke rol, vanuit deze vraag kijken we waar je naartoe wilt en hoe we hier terecht gaan komen. Onze samenwerking is hierbij erg belangrijk. We doen het samen en het hebben van een goede klik is daarom van groot belang. Om deze reden vind ik het belangrijk om hier tijdens ons eerste gesprek bij Psycholoog Almere tijd en aandacht aan te besteden.

Patronen doorbreken

Tijdens onze gesprekken kijk ik verder dan alleen je klacht. We bespreken ook je algehele leven, bijvoorbeeld hoe je dagelijkse leven eruit ziet en wat belangrijk voor je is. Mogelijk komen er in onze gesprekken onderliggende patronen naar boven die hebben bijgedragen aan het veroorzaken van je klacht. In overleg kunnen deze patronen nader onderzocht en doorbroken worden, zodat deze je niet meer in de weg zullen zitten.

Meer dan alleen gesprekken

Omdat het belangrijk is dat jij je prettig voelt bij de behandeling doen we alles in overleg. Het gaat namelijk om jou. Daarom kijk en denk ik vanuit jou en jouw behoeften naar wat je wil en waar jij je prettig bij voelt. Het helemaal van je overnemen kan ik niet, maar ik kan je wel handvatten geven zodat je op den duur weer zelf verder kunt.

Daarom trekken we de behandeling breder dan alleen gesprekken. De dingen die we bespreken moeten ook worden toegepast in het dagelijks leven. Omdat je leert door te doen geef ik je in overleg huiswerkopdrachten mee. Ook dit doen we in samenspraak, want jij moet je altijd prettig voelen bij de opdrachten en oefeningen die ik je meegeef.

Het juiste pad blijven volgen

In een aantal tussentijdse evaluatiemomenten bespreken we hoe het gaat en hoe jij je voelt bij de behandeling. Ik hoor graag van je waar jij mee bezig, wat er voor je veranderd is en wat er gebeurt nu je jezelf nieuwe patronen aanleert. Door deze evaluaties blijven we scherp en zorgen we dat we het juiste pad blijven volgen. Als dingen niet goed gaan of als je iets anders wil doen kun je dat altijd met me bespreken.

Tarief en duur

Een afspraak bij Psycholoog Almere duurt 45 minuten en kost € 95,00. Voor een gesprek met 2 personen, zoals relatietherapie, neem ik 45 minuten de tijd en dit kost € 115,00. Bij afspraken buiten kantoortijden reken ik € 20 extra.

Wil je een afspraak afzeggen? Doe dit dan minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Aangesloten bij

Het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) - lidmaatschapsnummer 210315 Mijn
AGB-code is 94101554.

Contact

Wil je meer weten over psychologen in Almere of een afspraak maken? Bel of mail naar Psycholoog Almere ter attentie van Sarah Jansen. Ik leer je graag kennen!

Over mij - Sarah Jansen - Psycholoog Almere

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in mensen. In wat ons beweegt, wat in ons omgaat en hoe we ons tot elkaar verhouden. Zoals ik vaak zeg: "mensen zijn geweldig en relaties tussen mensen zijn fascinerend, iedereen met zijn eigen verhaal." Het was dan ook logisch dat ik psychologie ging studeren. Dat ik met mijn beroep een kleine bijdrage in het leven van anderen mag leveren vind ik erg dankbaar.

Uiteenlopende ervaring

Na mijn afstuderen heb ik werkervaring opgedaan met een brede doelgroep. Ik heb veel verschillende en complexiteit aan mensen, klachten en hulpvragen voorbij zien komen. Als psycholoog heb ik gewerkt met kinderen, jongeren en volwassenen. Ook heb ik gezinnen begeleid, groepstrainingen gegeven, in het speciaal onderwijs en de ambulante GGZ gewerkt, projecten met jongeren uitgevoerd en ik ben betrokken bij vluchtelingenopvang.

Door deze werkervaring kan ik bij Psycholoog Almere op zoek naar een passende aanpak en behandeling voor ieder individu. Zowel jongeren als volwassenen kunnen bij mij terecht met diverse en uiteenlopende (complexe) klachten en vraagstukken.  Ook hecht ik er veel waarde aan om iemand (culturele) achtergrond mee te nemen in de behandeling. Ik ben onder andere gespecialiseerd in het behandelen van (complexe) trauma's en het geven van ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Dit zijn overigens niet de enige behandelingen die ik uitvoer, schroom daarom niet om contact op te nemen om te vragen wat ik voor jou kan doen.

Zoeken naar wat jij nodig hebt

Ik ben een menselijke, empathische, open-minded, doelgerichte en down to earth psycholoog die ook haar eigen levenservaring heeft. Net als jij ben ik gewoon een mens, daarom schroom ik ook niet om tijdens de behandeling iets van mezelf te laten zien. Ook hou ik ervan om gewoon normaal en af en toe zelfs een beetje gek te doen.

Graag zoek ik op een gelijkwaardige, open en oplossingsgerichte manier met jou naar wat jij nodig hebt. De behandeling zal niet altijd even makkelijk zijn, maar ook dat mag er zijn. Op sommige momenten kan ik confronterend zijn, als ik je wijs op bepaalde patronen die ik zie bijvoorbeeld. Dit doe ik uiteraard altijd zonder te kwetsen en alleen als het een meerwaarde heeft voor de behandeling.

Denken en doen bij Psycholoog Almere

Werken bij Psycholoog Almere is een combinatie van denken en doen. Omdat ik zelf een denker en doener ben vind ik deze combinatie erg prettig. Buiten mijn werk ben ik graag bezig met dansen, sport en yoga. Ook heb ik veel interesse in gezondheid en voeding. Deze kennis wil ik zoveel mogelijk aanvullen, zodat ik dit mee kan nemen bij het in kaart brengen van de levenspatronen van mijn cliënten.

Daarnaast volg ik momenteel een opleiding tot yoga-docent en verdiep me in trauma-sensitieve yoga. Binnenkort hoop ik yoga ook toe te kunnen passen in de (trauma)behandelingen die ik aanbied. Verder hou ik van reizen, koken, lachen, muziek en diversiteit aan mensen. Ik heb veel gereisd en langere tijd in het buitenland gewoond en kan de behandeling daardoor ook in het Spaans en Engels geven.

Contact

Wil je meer weten over mij, mijn praktijk of een afspraak maken? Bel of mail naar Psycholoog Almere ter attentie van Sarah Jansen. Ik leer je graag kennen!

Cliënten vertellen over hun ervaring bij Psycholoog Almere

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Edwin over Sarah Jansen psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"Eerste gesprek werd ik direct begrepen en kreeg ik het vertrouwen om mijn verhaal te doen. Eind van de sessie ben ik een persoon die veel meer contact heeft met zijn gevoel en dit beter onder woorden kan brengen. Geweldige stap voor de rest van me leven."

Neem contact op met Psycholoog Almere

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Almere

Bekijk hier de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Almere.

Sarah Jansen
Arubapier 27
1339 KA Almere