Psychotherapie Assen - Reinder van Til - Werken aan herstel
Reinder van Til
Reinder van Til

Psychotherapie Assen

Tijdens therapie word je je bewust van wat er speelt en waar het vastloopt. Ik sta aan de zijlijn en ben als het ware een coach die jou helpt zelfstandig te worden. Want je zult het probleem zelf moeten aanpakken. Psychotherapie Assen is het begin van de oplossing.

Afspraken zijn ook mogelijk in de avonduren!

Psychotherapie Assen - Leer afstand nemen van je problematiek

Mijn naam is Reinder van Til en ik ben psychotherapeut in Zuidlaren, nabij Assen. Ik zie mezelf als jouw sparringpartner. Ik leer je hoe je naar jezelf kan luisteren en geef je gerichte feedback. Niet omdat ik het als therapeut allemaal beter weet, maar omdat je op die manier zelf meer zicht krijgt op wat je doet.

Uiteenlopende problematiek

Als psychotherapeut kan ik je helpen bij verschillende soorten problematiek. Angst- en spanningsklachten bijvoorbeeld, maar je kan ook aankloppen voor hulp bij zingevingsproblematiek en depressies.

Aantal sessies

Hoe lang zo’n traject vervolgens duurt hangt af van de aard van jouw problemen. Hele specifieke klachten kan ik gericht aanpakken en in korte tijd behandelen. Het verhelpen van een slaapprobleem duurt doorgaans 10 à 12 sessies. Maar bij depressies, sombere gevoelens of relatieproblematiek moet eerst de achterliggende factor helderder worden, en dus moeten we veel meer tijd nemen voor de behandeling.

Eerste gesprek bij Psychotherapie Assen

Het eerste gesprek bij Psychotherapie Assen is altijd een soort oriëntatiegesprek. Ik wil weten waar je voor komt en waarom je juist nu behoefte hebt aan hulp. Dat kan heel kort en krachtig, want waar het in dat gesprek om draait is dat het tussen ons klikt. Jij moet je vanaf het begin begrepen voelen en aandacht krijgen. Want alleen binnen een gevoel van veiligheid kunnen wij aan het werk.

Mijn werkwijze

Ik zoek naar de essenties en gedragspatronen die voor problemen zorgen en geef daar aandacht aan. En ik zorg ervoor dat jij afstand kan nemen van je problematiek, want daar word je zelfstandig van. Ik wil dat jij je eigen leven aan kan pakken, stel jou centraal in plaats van het probleem. Ik ben namelijk geen probleemoplosser, want liever probeer ik je zodanig te helpen dat jij dat uiteindelijk zelf kan.

Tarief en duur

Een afspraak bij Psychotherapie Assen duurt 55 minuten. Deze duur geldt voor zowel individuele als relatietherapie. De betaling gaat via je zorgverzekering. Als de behandeling niet wordt vergoed ontvang je na 5 sessies een factuur.

Wil je een afspraak afzeggen? Doe dit dan minstens 48 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Ik ben aangesloten bij:

  • BIG registratie 19025863916
  • LVVP - Landelijke vereniging van vrijgevestigde psychologen & psychotherapeuten
  • NVVP: Nederlands vereniging van vrijgevestigde psychotherapeuten.

Contact Psychotherapie Assen

Wil je meer weten of een afspraak maken? Bel of mail naar Psychotherapie Assen ter attentie van Reinder van Til. Afspraken zijn ook mogelijk in de avonduren. Ik werk samen met mijn dochter Amrah van Til,  die ook cliënten in mijn praktijk waarneemt.

Psychotherapie Assen - Over Reinder van Til

Het helpen van mensen is altijd een soort drive geweest voor mij. Net zoals het verschijnsel ‘mens’ me altijd heeft verwonderd. Waardoor wordt gedrag aangestuurd? Waardoor kom je in de problemen? Wat maakt dat je vreugde voelt? Een interesse die bijna het filosofische vak raakt.

Hulpverlening

Je hebt verschillende vormen van hulpverlening, maar er is een verschil tussen patiënt en cliënt zijn. Als patiënt kun je het niet alleen, terwijl je in de psychotherapie eerder een partner nodig hebt om mee te sparren. Cliënten gaan met zichzelf aan het werk, zonder dat ze het uit handen geven aan een dokter. Het gaat me dus niet alleen om het helpen, maar ik heb ook interesse in de mensen zelf en wat ze beweegt.

Opleiding

Ik heb klinische psychologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit, en allerlei opleidingen gevolgd om psychotherapeut te worden. Daarna heb ik een hele tijd groepstherapie gegeven, maar inmiddels is het alweer 25 jaar geleden dat ik mijn eigen praktijk voor psychotherapie ben gestart in Zuidlaren, vlakbij Assen.

Dat was een heel bewust keuze, want met groepstherapie heb je vaak te maken met heel veel therapeuten die allemaal hun zegje moeten doen over dezelfde cliënt. En dat terwijl iemand veel meer gebaat is bij één bepaalde aanpak. Vaak maakt het niet eens uit welke precies, als er maar gerichte aandacht is. En dat kan ik in een individuele praktijk veel beter bewerkstelligen.

Grip op je leven

Het mooiste van mijn werk bij Psychotherapie Assen is dat mensen weer grip op hun leven krijgen. En dat ik daar een rol in kan spelen. Dat geeft mijn leven namelijk ook weer betekenis. Tijdens mijn gesprekken met groepen voelde ik dat helemaal niet, en daarom bevalt het werken in mijn eigen praktijk zo ontzettend goed.

Contact Psychotherapie Assen

Wil je meer weten of een afspraak maken? Bel of mail naar Psychotherapie Assen ter attentie van Reinder van Til. Afspraken zijn ook mogelijk in de avonduren. Ik werk samen met mijn dochter Amrah van Til,  die ook cliënten in mijn praktijk waarneemt.

Cliënten vertellen over hun ervaring bij Psychotherapie Assen

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Helaas hebben we nog geen clientervaringen voor deze psycholoog.

Stuur je eigen ervaring in

Neem contact op met Psychotherapie Assen

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psychotherapie Assen

Bekijk hier de routebeschrijving naar mijn praktijk in Zuidlaren (nabij Assen).

Reinder van Til
Meidoornlaan 4
9471 PE Zuidlaren (nabij Assen)