Psychologische ondersteuning via de werkgever
Op welke manier kan je werkgever jou ondersteunen?

Psychologische ondersteuning via de werkgever

Heb je psychologische ondersteuning nodig, dan is er een grote kans dat jouw werkgever hierin wilt ondersteunen. Hieronder leggen wij uit wat de mogelijkheden zijn en hoe dit werkt.

Voordeel voor iedereen

  • Direct starten
  • Kies zelf een behandelaar
  • Sneller weer aan de slag
  • Besparing voor je werkgever

Wij kunnen je helpen

Het is belangrijk dat het goed met jou gaat. Jij bent waardevol voor een werkgever. Samen met jouw werkgever zorgen wij ervoor dat je snel de juiste ondersteuning krijgt. Wij spreken dagelijks werkgevers en de bereidheid hiertoe is zeer hoog.

Hoe werkt het?

Wij maken binnen een paar werkdagen een belafspraak met jouw werkgever. Met je werkgever kijken we naar de mogelijkheid om het traject (financieel) te ondersteunen en wij informeren jou over de uitkomst van dit gesprek. Wij delen nooit informatie over je hulpvraag met jouw werkgever zonder jouw toestemming.

Voor het contact met je werkgever hebben wij de volgende gegevens nodig:
– Naam bedrijf
– Naam contactpersoon
– E-mail + telefoonnummer contactpersoon

Dit kun je naar ons mailen op: werkgevers@psyned.nl, of je belt ons op: 085 3030 268. Zodra wij de gegevens hebben ontvangen nemen wij contact op met je werkgever. Heb je hier vragen over? Neem dan gerust contact met ons op, we denken graag met je mee.

Informatie voor de werkgever

Mocht jouw werkgever meer informatie willen over de werkwijze, alle informatie is te vinden op onze website: www.psyned.nl/werkgevers. Voor vragen zijn wij telefonisch bereikbaar op: 085 3030 268, of mail naar werkgevers@psyned.nl.

Voordeel voor iedereen

Je kunt direct starten
Kies zelf een behandelaar
Sneller weer aan de slag
Besparing voor je werkgever

Wij kunnen je helpen

Het is belangrijk dat het goed met jou gaat. Jij bent waardevol voor een werkgever. Samen met jouw werkgever zorgen wij ervoor dat je snel de juiste ondersteuning krijgt.

Aanvraag vergoeding via werkgever

Vul hieronder de gegevens in van je werkgever, dan nemen wij contact op met jouw werkgever.

Jouw gegevens
Gegevens werkgever

Psycholoog Susannah

“Wij spreken veel werkgevers die bereid zijn hun medewerkers te ondersteunen.”

Susannah Chernowitz
Huispsycholoog Psyned

Hoe werkt het?

Vul het formulier in en wij maken binnen een paar werkdagen een belafspraak met jouw werkgever. Wij zullen met de werkgever kijken naar de mogelijkheid om het traject (financieel) te ondersteunen en wij informeren jou over de uitkomst van dit gesprek. Wij delen nooit informatie over je hulpvraag met jouw werkgever zonder jouw toestemming.

Vitale medewerkers zijn de drijvende kracht van een organisatie. Als een medewerker uitvalt door psychische klachten is dat heel vervelend voor de medewerker en heeft dat ook gevolgen voor het bedrijf waar je werkt. Medewerkers zijn het goud van een bedrijf. Ze zorgen bijvoorbeeld voor productie, of zijn het gezicht van een bedrijf.

Extra werkdruk

Vaak komt er extra werk bij collega's als er iemand uitvalt. Dit zorgt voor een hogere werkdruk bij de andere medewerkers wat een negatief effect kan hebben. Dat kan bij lang aanhouden zelf zorgen voor extra verzuim

Een werkgever kan er ook voor kiezen om tijdelijk iemand in dienst te nemen om werkzaamheden over te nemen. Dit kost niet alleen tijd om iemand te vinden, maar vaak ook inwerktijd.

Jij bent belangrijk

Kortom: jij bent belangrijkrijk, mogelijk zelfs 'onmisbaar' voor een werkgever. Een goede werkgever zal er alles aan doen om jou te helpen waar nodig, zoda je snel weer aan de slag kunt.

Niet iedereen valt uit met een burn-out veroorzaakt door de omstandigheden op je werk. Een burn-out kan ook te maken hebben met privé omstandigheden

Goed werkgeverschap

Jouw werkgever zal er bij gebaat zijn dat het goed met jou gaat en dat je lekker in je vel zit. Hij zal zorgen voor goede arbeidsomstandigheden en een goede werksfeer, dat heet Goed Werkgeverschap. Een goede leidinggevende zal ook interesse tonen in je thuissituatie, want als het thuis niet goed gaat heeft dat ook effect op je werk. Het is een lastige vraag in hoeverre klachten privé zijn voor een werkgever, want bij verzuim door privéproblemen zal een werkgever hier toch voor ‘opdraaien’. Loon moet worden doorbetaald en werk wat blijft liggen moet worden opgepakt.

Informeer je werkgever

Ook bij niet werkgerelateerde hulpvragen heeft een werkgever er baat bij dat jij goed en snel wordt geholpen. Het is verstandig om bij problemen, ook je werkgever te informeren, zodat hij mogelijk kan helpen.

Jouw gezondheid is het belangrijkst voor een werkgever. Daarnaast geeft elk verzuim een organisatorische uitdaging en het kost geld.

Wat kost verzuim?

Wist je dat de kosten voor het verzuim van een medewerker variëren tussen de €250 en €400 per werkdag? Het gemiddeld aantal dagen psychisch verzuim ligt op 157 werkdagen, bijvoorbeeld bij een burn-out. De kosten voor een werkgever lopen al snel hoog op, deze kosten bestaan o.a. uit:

  • Doorbetaling van loon
  • Kosten voor arbodienstverlening
  • Verlies aan productie
  • Eventueel kosten voor een vervanging van de medewerker
Snel = beter

Hoe eerder een medewerker ondersteuning krijgt die nodig is, hoe sneller hij of zij weer aan slag kan. Dat is voor iedereen fijn en zorgt ervoor dat verzuimkosten niet onnnodig hoog worden.

Lees meer

Ik voel mij gehoord

De mogelijkheid om dit traject via mijn werkgever te regelen heeft Psyned opgepakt. Ik voel mij gehoord en serieus genomen.

Herma