Psychologische ondersteuning via de werkgever
Op welke manier kan je werkgever jou ondersteunen?

Psychologische ondersteuning via de werkgever

Heb je psychologische ondersteuning nodig, dan is er een grote kans dat jouw werkgever hierin wilt ondersteunen. Hieronder leggen wij uit wat de mogelijkheden zijn en hoe dit werkt.

Medewerkers zijn belangrijk!

Medewerkers zijn voor elk bedrijf van grote waarde en daarom is het belangrijk dat ze goed in hun vel zitten. Als het niet goed gaat met een medewerker, dan heeft dat invloed op het werk. Een werkgever zal in veel gevallen bereid zijn om medewerkers ondersteuning te bieden, ook als het gaat om privé zaken. Vanuit de wetgeving is een werkgever ook verplicht tot Goed werkgeverschap, wat zegt dat je als werkgever goed voor je mensen moet zorgen.

Vergoedingsmogelijkheid via de werkgever

Jouw werkgever kan jou helpen door de ondersteuning die nodig is (gedeeltelijk) te vergoeden. Een werkgever is erbij gebaat dat medewerkers zich goed voelen en snel weer inzetbaar zijn. Zeker als je verzuimt is het belangrijk dat dit niet onnodig lang is, zodat jij verbonden blijft met het bedrijf en verzuimkosten beperkt blijven. Een zieke medewerker kost elke week minimaal €1250,-. Dat zijn ongeveer de kosten voor een heel traject bij Psyned. Gemiddeld verkorten wij het verzuim bij psychische klachten met 8 weken en daarmee besparen wij veel kosten voor werkgevers.

Mijn hulpvraag is niet werkgerelateerd

Wat je hulpvraag ook is, het maakt niet uit voor een traject via de werkgever. Hulpvragen uit de privésfeer kunnen ook invloed hebben op je werk, of kunnen de reden zijn van (aankomend) verzuim. Goed werkgeverschap is ook om dan ondersteuning te bieden.

Hoe werkt het?

Wil je dat jouw werkgever je financieel ondersteunt voor het traject? Dan nemen wij contact op met jouw leidinggevende / werkgever om te vragen of ze hier open voor staan. Wij spreken dagelijks werkgevers en de bereidheid hiertoe is zeer hoog.

Belangrijk om te weten: inhoudelijk delen wij nooit informatie over je hulpvraag, of behandeling met jouw psycholoog, tenzij je hier zelf toestemming voor geeft.

Voor het contact met je werkgever hebben wij de volgende gegevens nodig:
– Naam bedrijf
– Naam contactpersoon
– E-mail + telefoonnummer contactpersoon

Dit kun je naar ons mailen op: werkgevers@psyned.nl, of je belt ons op: 085 3030 268. Zodra wij de gegevens hebben ontvangen nemen wij contact op met je werkgever. We houden jou ook op de hoogte.
Neem ook contact op als je een vraag hebt, we helpen je graag!

Informatie voor de werkgever

Mocht jouw werkgever meer informatie willen over de werkwijze, alle informatie is te vinden op onze website: www.psyned.nl/werkgevers. Voor vragen zijn wij telefonisch bereikbaar op: 085 3030 268, of mail naar werkgevers@psyned.nl.

Belle

Neem contact op met Belle

"Ik beantwoord graag je vragen over de mogelijkheden van ondersteuning via je werkgever"

Bel: 085-3030268
Bel: 085-3030268
Mail: werkgevers@psyned.nl