Klacht en behandeling
Psychische klachten en behandelmethode

Psychische klachten

Er zijn verschillende klachten en vraagstukken waarmee je bij een psycholoog terecht kunt. Misschien weet je al wat er aan de hand is en waar je klachten vandaan komen. Maar het kan ook zijn dat je niet weet wat er aan de hand is. Je weet dat er iets speelt, maar kunt het niet concreet benoemen. Dan kunnen we je helpen. Want ook al voelt het voor jou allemaal heel vreemd, de psycholoog en therapeut herkent waarschijnlijk veel in je klacht.

Een psycholoog heeft veel ervaring met verschillende klachten en maakt voor jou een op maat gemaakt behandelplan. Samen met jou kijkt een psycholoog naar hoe de klachten zich bij jou uiten, hoe jij je daarbij voelt en ook hoe je gedrag en gedachten daarbij een rol spelen. 

Misschien zie je het nu niet zo, maar vaak is je klacht eigenlijk heel herkenbaar. Hoewel jij als mens uniek bent, hoewel je geschiedenis uniek is, je klacht is meestal wat minder uniek. Een psycholoog herkent daarom snel je klacht en weet daarom ook goed hoe hij je ermee kan helpen. 

Op deze pagina kan je meer vinden over de klachten die onze psychologen en therapeuten vaak behandelen. Staat je klacht er niet tussen neem dan vooral contact met ons op, wij kijken graag met je mee. Geen klacht is raar en ook bij 'vage' klachten helpen we graag.

Een vraag over je klacht?

Veel mensen denken niet geholpen te kunnen worden of er alleen voor te staan. Bel met ons. We kunnen je adviseren over je klacht en direct een afspraak voor je inplannen bij een psycholoog.

Bel ons: 085-4014720

Of zoek zelf je psycholoog!

Bekijk hier welke psychologen er bij jou in de buurt beschikbaar zijn:


Meer over Psychische klachten

Veelvoorkomende psychische klachten

Hoewel jij wel uniek bent, is je klacht dat eigenlijk meestal niet. Onze behandelaren komen in hun praktijken klachten rondom angst, relatieproblemen, zingeving, somberheid maar zeker ook stress en burn-out vaak tegen. De meestvoorkomende klachten waar onze behandelaren goed bij kunnen helpen vind je hieronder. Als je op de klacht klikt kan je meer te weten komen over de klacht en de behandeling ervan. 

Relatietherapie

Het is mogelijk om in relatietherapie te gaan bij onze psychologen en relatietherapeuten. Lees op onze speciale relatietherapie pagina er alles over:

Kind en jeugd

Therapie voor kinderen en jeugdigen is ook mogelijk bij Psyned. Zo hebben we een aantal kinderpsychologen die gespecialiseerd zijn in het behandelen van problematiek zoals bijvoorbeeld ADHD, negatief zelfbeeld of moeizaam mee komen op school en nog veel meer.

Contact

Staat je klacht er niet tussen? Dat betekent niet dat deze uitzonderlijk is, of dat we je niet kunnen helpen. Integendeel! Ieder mens is anders en iedereen ervaart dingen op zijn eigen, unieke manier. Neem daarom gerust contact met ons op om je klacht voor te leggen en te horen wat we voor jou kunnen betekenen.

Behandeling

Verschillende behandelmethodes

Ieder mens is anders. Daarom is ook vrijwel iedere behandeling uniek en op maat gemaakt. Want wat voor jou werkt, werkt voor een ander misschien helemaal niet. Een aantal behandelmethoden worden echter vaak (al dan niet in combinatie met elkaar) ingezet bij veel voorkomende klachten en vraagstukken. Bekende en veelgebruikte behandelmethode zijn onder andere:

Online aan de slag

Het is ook mogelijk om online te werken aan de je klacht dat kan met videotherapie of via onze zelfhulpprogramma's.

 


Bekijk hier welke psychologen er bij jou in de buurt beschikbaar zijn:



Denk ook eens aan zelfhulp

Bij Psyned is het mogelijk om je klacht aan te pakken met een zelfhulp programma. Deze zelfhulp programma's bieden we aan in samenwerking met Therapieland.

Meer over zelfhulp

Populair op het blog

Psychische klachten
Wanneer naar een psycholoog?