Veelgestelde vragen

Natuurlijk begrijpen wij dat online therapie nieuw voor jou kan zijn en je daarom kan zitten met vragen. Het is belangrijk dat jij je op je gemak voelt en dat je met een goed gevoel aan je behandelplan kunt beginnen. Daarom geven wij jou op deze pagina antwoord op veelgestelde vragen over therapie via videobellen.

Is therapie via videobellen wel effectief?

In de praktijk zul je merken dat therapie via videobellen lijkt op een behandeling op locatie. Videobellen is een uitstekende manier van behandelen en is even effectief en waardevol als een behandeling op locatie. Het grootste verschil is dat je geen behandeling krijgt in de behandelkamer bij de psycholoog, maar vanuit jouw vertrouwde omgeving.

Is therapie via videobellen niet onpersoonlijk?

Videobellen is juist een heel persoonlijke manier van communiceren. Je hebt direct contact met je behandelaar, en de non verbale communicatie is nog steeds aanwezig. Je ziet elkaar, hoort elkaars stem en kan elkaars lichaamstaal zien. De behandelaar begrijpt dat videobellen nieuw voor je kan, maar hij of zij geeft je al snel hetzelfde persoonlijke grovel als wat je zou ervaren als jullie in dezelfde ruimte zouden zitten.

Is therapie via videobellen veilig?

Omdat er tijdens behandelingen veel persoonlijke zaken worden besproken is de veiligheid van het platform essentieel. Videobellen gaat via een speciaal platform dat voldoet aan de strenge eisen van de AVG en de NEN 7510 of ISO 27001 norm. Daarnaast worden jouw persoonsgegevens goed beschermd volgens de privacywet. Deze normen zijn ervoor om de privacy en veiligheid te garanderen.

Voor welke klachten is videobellen geschikt?

Net als bij een behandeling op locatie bepalen jij en jouw psycholoog samen jullie hulpvraag. Videobellen is geschikt voor veruit de meeste klachten, waaronder:

Hoe werkt videobellen?

Therapie via videobellen werkt zeer eenvoudig en lijkt veel op therapie op locatie. Op deze pagina leggen wij stap voor stap uit hoe therapie via videobellen werkt. Voor therapie via videobellen heb je alleen een computer, tablet of mobiel nodig met een camera en internetverbinding. Je hoeft geen programma’s of software te installeren, maar wanneer je via een smartphone werkt heb je vaak een (gratis) app nodig.

Bij welke psychologen kan ik terecht?

Veel behandelaars die aangesloten zijn bij Psyned bieden behandelingen via videobellen aan en hebben hier veel ervaring mee. Op deze pagina vind je een lijst van alle psychologen die therapie via videobellen aanbieden, zonder wachtlijst. Vind een psycholoog die bij jou past, of vraag ons verwijsteam om een psycholoog aan te raden.

Wat kost therapie via videobellen?

De kosten van therapie via videobellen zijn hetzelfde als voor therapie op locatie. Op deze pagina vind je alles over de tarieven en wat voor soort behandelingen jij kunt kiezen.

Meer weten over hoe online therapie jou kan helpen?

Neem contact op met ons verwijsteam als je meer vragen hebt over therapie via videobellen of als je wilt weten wat het voor jou kan betekenen. Wij geven jou graag persoonlijk advies en helpen jou verder.

Hulp of advies nodig?

Blijf niet met je klachten lopen en bel met ons. We kunnen je adviseren en plannen wanneer gewenst direct een afspraak voor je in bij een psycholoog die bij je past.

  • Persoonlijk advies
  • Geen wachtlijst
  • Direct een afspraak
Bel: 085-4014720
Zoek een psycholoog
Hulp of advies nodig?

Blijf niet met je klachten lopen en bel met ons. We kunnen je adviseren en plannen wanneer gewenst direct een afspraak voor je in bij een psycholoog die bij je past.

  • Persoonlijk advies
  • Geen wachtlijst
  • Direct een afspraak
Bel: 085-4014720
Zoek een psycholoog