E-mail therapie

E-mail therapie

Een van de vormen van online therapie en behandeling is door middel van e-mail therapie. Door een vragenlijsten, huiswerk opdrachten en contact met een psycholoog kun je in behandeling. Gewoon thuis en je kunt snel aan de slag.

Welke klachten zijn te behandelen met e-mail therapie

Hoe werkt het?

Als je je aanmeldt voor e-mail therapie ontvang je eerst enkele vragenlijsten. Hier zit onder andere een algemene en een stemmingsvragenlijst bij. Als je meer specifieke klachten hebt kunnen er nog extra vragenlijsten toegevoegd worden. Met het invullen van de vragenlijsten ben je ongeveer tussen de 5 en 20 minuten bezig.

Aan de hand van je aanmelding en ingevulde vragenlijsten wordt vervolgens een behandelplan opgesteld. In dit behandelplan staat de uitkomst van de vragenlijsten, het te volgen traject en een inschatting van het aantal benodigde sessies. Ook worden de kosten genoemd. Dit intaketraject is gratis en vrijblijvend. Pas na ontvangst van het behandelplan bepaal je of je bij Internet Therapie in behandeling wil.

Meestal zijn er 5 a 6 online sessies nodig. De behandeling heeft een duidelijke structuur. De eerste sessies zijn bedoeld om inzicht te verwerven in je gedachtepatronen. Je zult al snel merken dat je hier zelf invloed op kan uitoefenen en hier op een positievere manier mee om kan gaan. In latere sessies werken we aan het aanpakken van je gedachten naar meer helpende, positieve gedachten.

Dit doen we bijvoorbeeld via het bijhouden van gedachteschema’s en andere huiswerkopdrachten. Huiswerk is namelijk een belangrijk onderdeel van de therapie en zorgt ervoor dat je ook in je vrije tijd bezig blijft met het werken aan en het verbeteren van je klachten.

Meer weten over e-mail therapie?

Wil je meer weten over e-mail therapie of je aanmelden? Ga dan naar de website Internet Therapie of bel naar 085 – 4014720.

Hulp of advies nodig?

Blijf niet met je klachten lopen en bel met ons. We kunnen je adviseren en plannen wanneer gewenst direct een afspraak voor je in bij een psycholoog die bij je past.

  • Persoonlijk advies
  • Geen wachtlijst
  • Direct een afspraak
Bel: 085-4014720 Bel: 085-4014720
Zoek een psycholoog