Zeg ‘Ns Neeeee (5)

Overig      Alexandra Dullaart     

Stel je eens voor. Je hebt tijd voor jezelf, zit alleen op een eilandje en mag doen wat je zelf wil. Even ontspannen voor de piloot weer opstijgt en verder gaat met zijn vlucht.

Ik wou dat ik hier eindeloos op het eilandje kon blijven… Weg van de stress, de drukte, de gejaagdheid, de irritaties, de frustraties, de onaardigheid, het egoïsme…

Maar morgen, is er weer een dag en dan gaat de oude piloot weer verder met zijn vlucht!

Niet mee bezig zijn! Nog niet! Je zit NU op het eilandje dus geniet daar van!

Mmmmmmmm…. Ineens word ik overweldigd door een gevoel van verdriet! Het lijkt alsof het kwartje nu pas valt! Als ik me nu al druk aan het maken ben voor de stress van straks, dan heb ik dus nu stress terwijl ik nu kan en mag ontspannen! Wat ben ik mijzelf eigenlijk aan het aandoen? En ik besef dat ik dit al jaren doe.. En dat ik dus nauwelijks heb kunnen ontspannen…

De tranen wassen mijn hoofd schoon, waarna ik in een diepe, ontspannen slaap val die 10 uur lang duurt!

De volgende ochtend word ik met een glimlach wakker.. Lang geleden dat ik me zo uitgerust heb gevoeld! Meteen spring ik uit bed onder de douche, waarna ik een lekker ontbijtje ga maken.. Zal ik straks even gaan hardlopen? Oh nee, ik moet eerst even mijn moeder bellen hoe laat ze naar die verjaardag gaan. En het cadeautje moet nog ingepakt worden. En als ik dan nu even een was in de machine doe, dan kan ik die nog ophangen voor we weg gaan. Tutututuuuuu!!!

De piloot is weer aan! Pffffffff…. Adem in, adem uit…

En of ik het nou wil of niet… Hij blijft aan.. Racen naar mijn ouders anders ben ik te laat.. Vervolgens bij mijn ouders 20 minuten wachten tot mijn moeder klaar is met zich optutten (waarom was ik ook al weer aan het racen?), in de auto, mensen, praten, luisteren, verjaardag, nog meer mensen, praten luisteren, helpen, kinderen die lachen, huilen, vragen, vertellen, vallen, ruziemaken…

En ineens is daar een vraag: “Hoe gaat het eigenlijk met jou?”

Eehhhhhhh…. Leugentje om bestwil? Ja gaat wel, beetje druk… (Waar is nou dat eilandje gebleven?? Hellup!!!)

Hoe laat is het? Mogen we al naar huis? Ik wil naar huis….

Thuis ben ik veilig, is er in ieder geval de rust van vier muren en ‘slechts’ het gezin…

Wordt vervolgd…

© 2015 Alexandra Dullaart

Dit vind je misschien ook interessant

Groot deel relaties lijdt onder coronamaatregelen; deel bloeit juist op
Nieuws
Groot deel relaties lijdt onder coronamaatregelen; deel bloeit juist op

Onderzoek van behandelorganisatie Psyned laat zien wat voor invloed de coronacrisis heeft op hoe mensen in hun relatie s...

Lees verder
6 tips om je goede voornemens wel vol te houden!
Overig
6 tips om je goede voornemens wel vol te houden!

Heb jij goede voornemens voor het nieuwe jaar? Houd jij dit makkelijk vol of vind je het lastig? In het geval van het tw...

Lees verder
Depressie tijdens de feestdagen
Depressie
Depressie tijdens de feestdagen

Dit jaar kunnen de feestdagen eenzamer en somberder zijn dan normaal. In dit blog vertelt Psycholoog Norine Olijfveld ho...

Lees verder
Meer over klacht

...

Lees verder