Categorie
Categorie

Zeg ‘Ns Neeeee (3)

In Zeg ‘Ns Neeeee (1) en Zeg ‘Ns Neeeee (2) werd er al over gesproken ‘nee’ zeggen. Maar wat doe je eigenlijk als je nee hebt gezegd en tijd voor jezelf hebt?

Het moment van de waarheid

Je pakt je mobiel en typt de tekst… Je hart klopt in je keel… Hoe zullen ze gaan reageren? Wat zullen ze denken? Krijg ik nu alles over me heen? Gaan ze me nu afwijzen?

Huh?! Maar wat is dat nou?? Daar had toch niemand op gerekend?? Begrip! Geen probleem! Goed dat je voor jezelf kiest! Ow…. Daar word ik wel een beetje verlegen van.. En eigenlijk schaam ik mezelf dat ik zo slecht over die ander gedacht hebt. En ik geneer me er voor dat ik er zelf zo moeilijk over deed.. Pfffff!!! Was dit nou echt waar je je zo druk om maakte? Waarom heb je dat dan in godsnaam niet veeeeeeel eerder een keer gedaan??????

En daar gaat je hoofd weer: volle vaart met negativiteit naar jezelf….. Cirkeltjes, alsmaar weer, naar beneden…

Maar gelukkig is er ook een heel klein stemmetje wat voorzichtig fluistert: goed zo meisje…… goed gedaan….

En dan komt het volgende dilemma

Ik heb “nee” gezegd en dus ineens tijd “over”. Tijd voor “mezelf”. Heeeeeeeerlijk!!!! Woooooohoooooo!!!!!

Maar wat ga ik eigenlijk doen?

Tja……

Opruimen? Schoonmaken? Administratie bijwerken? Lege flessen wegbrengen? Bed verschonen? Fiets naar de fietsenmaker brengen? Schoenen poetsen?

Ik mag wel een maand tijd voor mezelf maken als ik door ga met deze lijst! En daar gaat mijn hoofd weer: je hebt er een zooitje van gemaakt, anders zou je nu niet zoveel achterstallige taken hebben liggen. Ik besteed mijn tijd niet nuttig, hoe durf ik eigenlijk voor de TV te zitten als er nog zoveel moet gebeuren??

Ga maar als de wiedeweer aan de slag, dan doe je nog iets nuttigs in de tijd die je eigenlijk met je vrienden had moeten doorbrengen! Als je samenzijn met hun afwijst moet je daar toch iets verdomd goeds tegenover zetten!

Hoor je jezelf? Hoor je hoe je jezelf er van langs geeft? Ga je je daar beter van voelen? Krijg je daar energie van? Helpt dat?

Okee…. Zucht…. Tijd voor MIJZELF dus.. Wat betekent dat eigenlijk? Voor mij! Mij alleen!! Dus niemand anders?!?! Wauw….. Echt?!?!?! Maar dan… maar dan….

Dan mag ik dus gewoon…….

Wordt vervolgd.

© 2015 Alexandra Dullaart

Alexandra Dullaart

Alexandra Dullaart

Amsterdam

Alexandra Dullaart werkt als psycholoog in Amsterdam Noord en bij jou aan huis. Ze behandelt cliënten vanuit haar eigen methode, gebaseerd op eigen ervaringen en theoretische achtergronden uit de psychologie. 

Wil je meer weten over Psycholoog Amsterdam Noord of een afspraak maken? Bel dan naar 085 – 4014720. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom psychologie, leuke feitjes en inzichtgevende artikelen? Volg Psyned dan op Facebook en Twitter.

Dit vind je misschien ook interessant

Hulp of advies nodig?

Blijf niet met je klachten lopen en bel met ons. We kunnen je adviseren en plannen wanneer gewenst direct een afspraak voor je in bij een psycholoog die bij je past.

  • Persoonlijk advies
  • Geen wachtlijst
  • Direct een afspraak
Bel: 085-4014720 Bel: 085-4014720
Zoek een psycholoog