Zeg ‘Ns Neeeee (3)

Overig      Alexandra Dullaart     

In Zeg ‘Ns Neeeee (1) en Zeg ‘Ns Neeeee (2) werd er al over gesproken ‘nee’ zeggen. Maar wat doe je eigenlijk als je nee hebt gezegd en tijd voor jezelf hebt?

Het moment van de waarheid

Je pakt je mobiel en typt de tekst… Je hart klopt in je keel… Hoe zullen ze gaan reageren? Wat zullen ze denken? Krijg ik nu alles over me heen? Gaan ze me nu afwijzen?

Huh?! Maar wat is dat nou?? Daar had toch niemand op gerekend?? Begrip! Geen probleem! Goed dat je voor jezelf kiest! Ow…. Daar word ik wel een beetje verlegen van.. En eigenlijk schaam ik mezelf dat ik zo slecht over die ander gedacht hebt. En ik geneer me er voor dat ik er zelf zo moeilijk over deed.. Pfffff!!! Was dit nou echt waar je je zo druk om maakte? Waarom heb je dat dan in godsnaam niet veeeeeeel eerder een keer gedaan??????

En daar gaat je hoofd weer: volle vaart met negativiteit naar jezelf….. Cirkeltjes, alsmaar weer, naar beneden…

Maar gelukkig is er ook een heel klein stemmetje wat voorzichtig fluistert: goed zo meisje…… goed gedaan….

En dan komt het volgende dilemma

Ik heb “nee” gezegd en dus ineens tijd “over”. Tijd voor “mezelf”. Heeeeeeeerlijk!!!! Woooooohoooooo!!!!!

Maar wat ga ik eigenlijk doen?

Tja……

Opruimen? Schoonmaken? Administratie bijwerken? Lege flessen wegbrengen? Bed verschonen? Fiets naar de fietsenmaker brengen? Schoenen poetsen?

Ik mag wel een maand tijd voor mezelf maken als ik door ga met deze lijst! En daar gaat mijn hoofd weer: je hebt er een zooitje van gemaakt, anders zou je nu niet zoveel achterstallige taken hebben liggen. Ik besteed mijn tijd niet nuttig, hoe durf ik eigenlijk voor de TV te zitten als er nog zoveel moet gebeuren??

Ga maar als de wiedeweer aan de slag, dan doe je nog iets nuttigs in de tijd die je eigenlijk met je vrienden had moeten doorbrengen! Als je samenzijn met hun afwijst moet je daar toch iets verdomd goeds tegenover zetten!

Hoor je jezelf? Hoor je hoe je jezelf er van langs geeft? Ga je je daar beter van voelen? Krijg je daar energie van? Helpt dat?

Okee…. Zucht…. Tijd voor MIJZELF dus.. Wat betekent dat eigenlijk? Voor mij! Mij alleen!! Dus niemand anders?!?! Wauw….. Echt?!?!?! Maar dan… maar dan….

Dan mag ik dus gewoon…….

Wordt vervolgd.

© 2015 Alexandra Dullaart

Dit vind je misschien ook interessant

9 #Seks – betekent meer liefde ook meer seks?
Podcast
9 #Seks – betekent meer liefde ook meer seks?

Seks is een onderwerp wat veel kan oproepen bij mensen. Denk aan spanning, plezier, ongemakkelijkheid of misschien wel a...

Lees verder
Meer tijd voor jezelf? Zo zeg je vaker ‘nee’
Assertiviteit
Meer tijd voor jezelf? Zo zeg je vaker ‘nee’

Makkelijk voor de een, uitdaging voor de ander Sommige mensen hebben er totaal geen moeite mee: collega’s die ‘nee...

Lees verder
Meer mentale problemen onder jongeren: vooral meisjes minder gelukkig
Angst
Meer mentale problemen onder jongeren: vooral meisjes minder gelukkig

Kan je uitleggen waarom jonge vrouwen meer last van angst en depressieve klachten hebben dan jonge mannen? Jongma: ‘Vr...

Lees verder
Meer over klacht

...

Lees verder