Schematherapie

Schematherapie

Anoniem: “Ik had geen idee hoe het kwam dat ik niet van mijn klachten afkwam, maar mijn valkuil is nu onder controle!”

Gevoelens
Heb je last van verdriet, boosheid, schuldgevoel, schaamte, angst, minderwaardigheid, onzekerheid, kwetsbaarheid of heb je steeds maar ruzies waardoor je het niet ziet zitten? Of knaagt er iets, heb je het gevoel dat het ergens niet klopt?

Vallen
Als je steeds maar niet doet wat je wilt en je snapt niet wat er gebeurt kan het zijn dat je een valkuil hebt waar je steeds maar in valt. Dit zijn een aantal voorbeelden van uitspraken die kunnen wijzen op een valkuil. Herken je er een?

  • Ik voel me zo kwetsbaar
  • Het is nooit goed genoeg
  • Ik ben bang
  • Ik heb moeite met vertrouwen
  • Ik voel me een mislukkeling
  • Ik denk alleen maar aan anderen
  • Ik heb gevoelens van minderwaardigheid

En opstaan
Het is mogelijk om een valkuil te behandelen. Zodat je weer verder kunt en niet steeds terugvalt. Het is daarom raadzaam je valkuil voor te leggen aan een psycholoog bij jou in de buurt. Je leert de valkuil herkennen en weet wat je kunt doen om er niet meer in te vallen maar er overheen te stappen zodra hij dichterbij komt.

© 2015 Paula Koolmees
Psycholoog Delft / Psycholoog Schiedam
085 - 4014720
secretariaat@psyned.nl

Paula Koolmees is werkzaam als psycholoog bij Psycholoog Delft en Psycholoog Schiedam. Haar behandelingen kenmerken zich door de persoonlijke aanpak, de gebruikte methode sluit aan bij wie jij bent en wat bij jou past. Naast de hulpvraag spelen jouw talenten, kwaliteiten en kracht een belangrijke rol.

Wil je meer weten over Psycholoog Delft / Psycholoog Schiedam of een afspraak maken? Bel dan naar 085 - 4014720. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom psychologie, leuke feitjes en inzichtgevende artikelen? Volg Psyned dan op
Facebook en Twitter.


Dit vind je misschien ook interessant