How Deep Is Your Lef?

How Deep Is Your Lef?

Had ik dit maar veel eerder gedaan, zucht ze met een mengeling van spijt en opluchting. Tegenover mij zit een vrouw die een half jaar twijfelde om een afspraak met mij te maken. Zes maanden waarin zij er niet langer omheen kon dat ze tegen bepaalde zaken opliep. Zes maanden waarin ze wél regelmatig mijn website bekeek maar de sprong niet durfde te wagen…

Het motief dat hieraan ten grondslag lag was dat zij meende dat ze het toch zelf zou moeten kunnen klaren. Het ‘zelf-doen’ syndroom, noem ik het wel eens.

Is het niet vreemd dat als je auto gerepareerd moet worden je niet gauw denkt aan ‘zelf-doen’ en als je tegen intra-psychische blokkades oploopt wel?

De touwtjes uit handen geven, niet weten welke spoken uit de kast komen en schaamte dat je om hulp moet vragen. Ja, het vraagt zeker LEF om dat aan te gaan!

Wat maakt dat jij en ik bang zijn om een sprong te maken?
Nou, het roept angst voor het onbekende op, angst voor falen en afwijzing én bovenal angst voor succes! Als je slaagt en straalt dan voelt dat alsof je buiten de kudde staat. Alleen dus, met je kop boven het maaiveld.

Die angsten die je ervaart worden niet veroorzaakt door de sprong, ze worden erdoor aan het licht gebracht. Ze waren er altijd al! En nu kun je ze in de ogen kijken en er adequaat gedrag op toepassen.

Vergeet niet dat je door het maken van de sprong jezelf kunt waarmaken. Daardoor ontstaat een ongelooflijke lading aan energie, blijdschap, en een betekenisvol gevoel.

Dus naarmate je LEF toeneemt nemen je zelfliefde en geluksgevoel drastisch toe en omdat je zelfliefde dieper wordt kun je dieper van anderen houden en van betekenis voor anderen zijn. ‘How deep is your Love’?

© 2015 Ellen van Vliet
Therapie Heerhugowaard
085 - 4014720
secretariaat@psyned.nl

Ellen van Vliet is werkzaam als therapeut in Heerhugowaard. Ze behandelt onder andere stress, burn-out, depressie, negatief zelfbeeld, chronische pijn, (faal)angst en relatieproblemen. Hierbij maakt ze gebruik van een combinatie van baanbrekende methoden, zoals EFT, Mindfulness en ACT. Uitgangspunt in de therapie is dat de mens groter is dan zijn problemen. 

Wil je meer weten over Therapie Heerhugowaard of een afspraak maken? Bel dan naar 085 - 4014720.


Dit vind je misschien ook interessant