Diagnose en behandeling van autisme

De diagnose Autismespectrumstoornis mag alleen gesteld worden na uitgebreid onderzoek door een autismedeskundige of een diagnosecentrum op basis van biologische- en gedragscriteria. In dit onderzoek is de omgeving (ouders, familie) van de geobserveerde cliënt van groot belang.

Behandeling autisme

Er zijn geen medicijnen of behandelingen mogelijk die autisme genezen. De psychologische of gedragstherapeutische behandelingen voor autisme richten zich op de ondersteuning in het omgaan met autisme. Tijdens de behandeling zijn er verschillende focuspunten mogelijk: de verbetering van de communicatieve en sociale vaardigheden (SOVA), het inperken van stereotype gedrag, het stimuleren van sociale interactie, en het leveren van opvoedingsondersteuning aan ouders en/of verzorgers.

Psychologen gespecialiseerd in autisme

Er zijn psychologen met het specialisme autisme die hulp kunnen bieden in de ondersteuning bij het omgaan met autisme. Bijvoorbeeld ondersteuning van ouders van een kind met autisme of het begeleiden van kinderen en volwassenen met autisme in hun dagelijkse leven. Bel ons voor een gespecialiseerde psycholoog bij jou in de buurt.

Hulp of advies nodig?

Ervaar jij beperkingen of heb je moeite met je autisme? Blijf hier niet mee lopen en bel met ons. We kunnen je adviseren en plannen wanneer gewenst direct een afspraak voor je in bij een psycholoog die bij je past.

  • Persoonlijk advies
  • Geen wachtlijst
  • Direct een afspraak
Bel: 085-4014720 Bel: 085-4014720
Zoek een psycholoog