Therapie via Skype

Waarom online therapie?

  • vanaf je eigen plek
  • in je eigen tijd
  • met je eigen psycholoog
  • kost je geen reistijd

 

Onze online psychologen

Kies je psycholoog

Therapie via Skype

Online therapie met een psycholoog via Skype
Naar een psycholoog gaan, kan een hele stap zijn. Praktisch, maar ook emotioneel - het wordt meteen zo ‘beladen’. En, met moderne technieken als Skype is het niet meer strikt nodig. 

Veilig, effectief en veel keuze
Een online behandeling via Skype is makkelijk, veilig en prettig. Je spreekt af als het jou uitkomt, je bent fijn thuis en het scheelt een hoop gereis en gedoe. Daarbij heb je nu ineens toegang tot online psychologen in heel Nederland en niet eentje die toevallig bij jou in de buurt zit.

Het is gewoon therapie
Online therapie via Skype is precies hetzelfde als gewone therapie: je hebt elke week of elke twee weken een afspraak met een psycholoog of therapeut en tussendoor werk je zelf verder.

Welke klachten?
Onze psychologen behandelen de meeste problemen en vragen. Het beste kun je je verhaal eens aan ons voorleggen. Dan kunnen we precies vertellen wat we voor jou kunnen doen. Veel voorkomende klachten zijn stress en burn-out, rouwverwerking, fobieën, onzekerheid of negatief zelfbeeld.

De eerste stap heb je al gezet! Er is geen wachtlijst dus je kan meteen beginnen!

Kies je skype psycholoog

Hoe werkt het?

Stap 1

Aanmelden

Kies een online psycholoog die bij je past. Alle aangesloten psychologen zijn goed opgeleid en lid van een vakvereniging. Je kunt je dus echt richten op ‘de klik’.

 

Als een psycholoog je aanspreekt, vul dan het contactformulier in. De psycholoog neemt snel contact met je op.

 

Installeer meteen Skype op je computer, dan kan de psycholoog ook zo contact met je opnemen.

Stap 2

Intake

Het intakegesprek via de telefoon is gratis en duurt ongeveer 10 minuten. In die tijd kun je je verhaal doen en de psycholoog vertelt iets meer over behandelmethodes en manier van werken.

 

Voor het succes van de behandeling is de klik tussen jou en de psycholoog belangrijk. Zorg dus dat je een goed beeld hebt van de psycholoog en ga niet over één nacht ijs met je keuze. Dat is nu juist het fijne van online therapie via Skype.

Stap 3

Online therapie

Als je een online psycholoog gekozen hebt, kun je meteen een afspraak maken.

 

Even praktisch: een online afspraak kost 95 euro voor 45 minuten. Je betaalt vooraf, tenminste 48 uur van tevoren en krijgt een bevestiging als het bedrag is overgeboekt.

 

Je bepaalt samen met de psycholoog hoe je vervolgens aan het werk wilt en hoe lang. Overigens, veel zorgverzekeraars vergoeden een deel van de behandeling binnen het basispakket. Vraag bij je verzekeraar na hoe dat bij jou zit.


Voor welke klachten?

Depressie
De online psychologen geven je inzicht in wat een depressie precies is. De therapie leert je op een constructievere manier om te gaan met het leven.

Angst
Al zit je voor je gevoel nu helemaal vast en lijkt er geen uitweg mogelijk, de online psychologen stellen voor jou een behandeling samen die werkt.

Stress en burnout
Tijdens de behandeling krijg je de ‘tools’ om in de toekomst meer regie te houden over je leven en een goede balans te houden tussen ‘geven’ en ‘nemen’.

Rouw en verliesverwerking
De online psychologen lopen met jou alle stappen in het rouwproces door. Van ontkenning en boosheid tot het vechten, de depressieve gevoelens en uiteindelijk de aanvaarding.

Negatief zelfbeeld
Door je zelfbeeld te analyseren, kunnen de online psychologen zien wat reëel is en wat niet. Je bent gevormd door je naasten, maar nu heb je de vrijheid om te kiezen wat bij jou past.

Coaching
Het is hartstikke lastig om naar je eigen leven te kijken. De online psycholoog geeft je ruimte om even adem te halen en om je heen te kijken. Een andere blik krijgen kan heel verfrissend werken.

Zingeving
Veel mensen staan in hun leven ineens stil bij dat leven. Dan kijk je achterom en denkt: “was ik dat?”, “deed ik dat?”, “waarom?” en “waarom en hoe ben ik eigenlijk hier beland?” De online psycholoog kan je helpen een antwoord te vinden.

Kies je skype psycholoog

© 2017 - PsyNed - Psychologen Nederland - Alle rechten voorbehouden.