Relatietherapie Voorburg


Patty Boting

Patty Boting

  • Klaverweide 126
    2272 BW Voorburg
  • 085 - 4014720

Relatietherapie Voorburg

Er zijn dingen gebeurd die niet meer terug te draaien zijn. Vervelende dingen, kwetsende gebeurtenissen.. Het was misschien niet de bedoeling, maar toch is het gebeurd. Het vertrouwen is geschaad. Hoe win je dit vertrouwen weer terug? Relatietherapie kan jullie hierbij helpen.

Afspraken zijn ook mogelijk in de avonduren en het weekend!

ADHD
Relatietherapie
Angstklachten
Depressie
Burnout
Rouw en verliesverwerking
Trauma
Zingevingsvragen
Oplossingsgerichte Therapie
Coaching
Negatief zelfbeeld
Slaapproblemen
HSP
Scheidingsbegeleiding

Dank je wel voor je hulp, ik ben als een speer vooruit gegaan en zonder jouw hulp was dat niet gelukt.
Ann
Beoordeling: 4.5 uit 5
Op basis van 5 ervaringen

Behandelaren dichtbij


Wij bieden jou


Direct zoeken

Vind eenvoudig een Psycholoog of Therapeut bij jou in de buurt.

Neem Contact Op Met Therapie Voorburg

 

Bel met mijn praktijkassistent en maak een afspraak: 085 - 4014720

Patty Boting Klaverweide 126
2272 BW Voorburg

085 - 4014720
secretariaat@psyned.nl

Routebeschrijving naar Therapie Voorburg

Bekijk hier de route naar mijn praktijk in Voorburg.

Patty Boting Klaverweide 126
2272 BW Voorburg

085 - 4014720
secretariaat@psyned.nl

Laat je relatie coachen bij Relatietherapie Voorburg

Iedere relatie kent zijn ups en downs. De downs ontstaan voornamelijk omdat je elkaar denkt te kennen. Je denkt te weten wat er in de ander omgaat en neemt hierdoor bepaalde aannames aan.

Je vult als het ware dingen voor je partner in, terwijl je eigenlijk niet weet wat je partner nou echt wil zeggen, of je partner daadwerkelijk begrijpt wat je bedoelt en of je partner iets wel echt prettig vindt. Als dit niet het geval is krijgt je een reactie van je partner die je niet verwacht en daardoor als erg teleurstellend ervarend wordt. Je bedoelde het immers zo goed. Hierdoor voel je je gekwetst en misschien zelfs afgewezen door je partner.

Communicatie
Een ander veel voorkomend probleem binnen relaties is de communicatie. Deze verloopt niet meer opbouwend, je praat tegen elkaar in plaats van met elkaar. Dit leidt tot onnodige, makkelijk te voorkomen misverstanden. Belangrijk is om je er van bewust te zijn dat je partner je niet bewust wil kwetsen. Jullie zijn toch geen vijanden van elkaar? 

Maak van de discussie een dialoog

Om communicatieproblemen en de daarbij horende misverstanden te voorkomen is het belangrijk om van een discussie een dialoog te maken en elkaars visie te leren respecteren. Ook als je het niet met elkaar eens bent. Probeer eens bewust te kijken naar je relatie, zie wat er door de jaren heen is veranderd. Is dat wat je altijd als vanzelfsprekend beschouwde wel zo vanzelfsprekend? 

Wees bewust van je behoeftes
Het kan gebeuren dat de aandacht voor elkaars interesses en zorgen vervaagd. Hierdoor kan bij je partner een gevoel van verwaarlozing ontstaan. En dat terwijl je je er zelf meestal niet eens van bewust bent wat je behoeftes zijn en waar deze vandaan komen. Je verwacht namelijk dat je partner je gelukkig maakt. Maar eigenlijk is er maar een iemand die je gelukkig kan maken, dat ben je zelf. Je partner kan hierin wel een ondersteunende rol spelen.

Als de partner niet in therapie wil
Soms komt het voor dat je partner niet in therapie wil. In dat geval kun je alleen komen, zodat we samen kunnen onderzoeken wat jij met de problemen wil, hoe je zelf dingen wilt veranderen en wat je zelf kunt doen.

Praten met een objectieve derde kan al een hele verlichting zijn. Als er zich problemen voordoen waar je zelf niet uitkomt dan ben je geneigd het problemen te vergroten in plaats van te zien waar mogelijkheden en kansen liggen. Een therapeut kan je hier bewust van maken.

Relatiecoaching bij Relatietherapie Voorburg: niet alleen voor levenspartners
Relatiecoaching bij Relatietherapie Voorburg is niet alleen geschikt voor levenspartners, maar kan ook heel effectief zijn om te werken aan andere relaties. Denk bijvoorbeeld aan de ouder-kind relaties, familierelaties of de verstandhouding tussen een werkgever en werknemer. Ook deze onderlinge verhoudingen kunnen verbeterd worden door middel van relatiecoaching.  

Contact

Wil je meer weten over relatietherapeuten in Voorburg of een afspraak maken? Bel dan naar naar Relatietherapie Voorburg ter attentie van Patty Boting. Ik leer jullie graag kennen!

Patty Boting Klaverweide 126
2272 BW Voorburg

085 - 4014720
secretariaat@psyned.nl

© 2017 - PsyNed - Psychologen Nederland - Alle rechten voorbehouden.