Kom in gesprek bij Relatietherapie Amersfoort


Eva Bastin

Eva Bastin

  • Aziering 48
    3823 WR Amersfoort
  • 085 - 4014720

Psycholoog Amersfoort

Ik werk als relatietherapeut nauw samen met stellen die vast zitten. Meestal zijn de stellen bijzonder verrast van het tempo waarin de kern van de problemen wordt blootgelegd.

Relatietherapie
Angstklachten
Depressie
Burnout
Rouw en verliesverwerking
Trauma
Zingevingsvragen
Oplossingsgerichte Therapie
ACT
Negatief zelfbeeld
Cognitieve gedragstherapie

Eva is gemotiveerd en betrokken om je te helpen, dat voel je meteen. Door haar warmte en empathie voelde ik me meteen veilig om met mijn problemen te komen.
Diana
Beoordeling: 5 uit 5
Op basis van 6 ervaringen

Behandelaren dichtbij


Wij bieden jou


Direct zoeken

Vind eenvoudig een Psycholoog of Therapeut bij jou in de buurt.

Contactgegevens van Eva Bastin

 

Bel met mijn praktijkassistent en maak een afspraak: 085 - 4014720

Eva Bastin Aziering 48
3823 WR Amersfoort

085 - 4014720
secretariaat@psyned.nl

Routebeschrijving naar Psycholoog Amersfoort

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Amersfoort.

Eva Bastin Aziering 48
3823 WR Amersfoort

085 - 4014720
secretariaat@psyned.nl

Kom in gesprek bij Psycholoog Amersfoort

Steeds meer stellen
Steeds meer stellen laten zich tijdelijk begeleiden door een relatietherapeut. Dat is een goed teken. Vaak blijken onoverkomelijk grote problemen toch vooral communicatieproblemen te zijn en hebben stellen elkaar uit het oog verloren. Want er was ooit grote liefde, saamhorigheid en een gedeeld gevoel.

Sterker nog, waarschijnlijk voelde het alsof jullie de hele wereld aankonden en nog steeds weten jullie ergens: samen zijn we tot bijzonder veel in staat.

Evenwel is het nu goed mis. Daar is een relatietherapeut voor. Als je elkaar niet meer kunt bereiken, elk gesprek uitdraait op hetzelfde, het vertrouwen geschonden is, er geheimen of leugens waren. Er is pijn, verdriet en een groot gevoel van onmacht er uit te kunnen breken.

Verrassend snel inzicht bij Relatietherapie Amersfoort
Ik werk als relatietherapeut nauw samen met stellen die vast zitten. Meestal zijn de stellen bijzonder verrast van het tempo waarin de kern van de problemen wordt blootgelegd. Dat komt vooral omdat jullie niet door hebben hoe jullie interactie is. Zelfs in een gewoon gesprek wordt gekenmerkt door vaste patronen en verhoudingen. Jullie reageren in een reflex op elkaar. De patronen zijn zó dominant dat je ze niet kunt negeren.

Cliënten zelf hebben vaak helemaal niet door hoe zichtbaar hun interactie is, hoe veelzeggend ze in herhaling vallen, zelfs in een kort gesprek. Vandaar ook dat het een regelrechte verrassing is als al in het eerste of tweede gesprek de grootste obstakels en vastgeroest gedrag wordt blootgelegd.

Uitslijten kost tijd en energie
De tweede verrassing voor koppels is dat we het niet perse meteen over inhoudelijke problemen en vragen gaan hebben. Dat komt omdat jullie gedragsverhouding zó overheersend is, dat jullie niet luisteren, niet echt vertellen en niet met diepgang kunnen praten. Eerst moet jullie ‘geruzie’ ophouden.

Het is betrekkelijk eenvoudig om de problemen zichtbaar te maken. Het is erg lastig er iets aan te doen. Jullie gedrag is zó diep ingesleten dat, al weet je wat je gaat doen, en al wil je dat anders doen, je je toch hetzelfde gedraagt. Het is hard werken, zorgvuldig werken en jezelf en elkaar blijven herinneren aan de patronen die jullie willen doorbreken.

Daar staat tegenover dat áls jullie deze stap – die toch vooral instrumenteel is – kunnen zetten, jullie grote kans hebben er met de behandeling helemaal uit te komen.

Verdiepen, verkennen en elkaar emotioneel vinden
Nu we gewoon met elkaar kunnen praten, kunnen we inhoudelijk aan het werk. Samen zoeken we de pijn, de dromen, de wensen, de veranderde wereld van jullie op. Jullie krijgen tijd om te herontdekken wat jullie belangrijk vinden, waar het jullie uiteindelijk allemaal om te doen is.

We verkennen ook jullie emotionele verhouding; de gevoelens die jullie hebben, soms complex en ondoorgrondelijk, soms rauw en onvermijdelijk. Ze verdienen hernieuwde aandacht; van jullie allebei.

In deze fase komen jullie verhalen aan bod; van jou, van je partner en van jullie samen. We geven vooral ruimte aan de emotionele verhalen. Je merkt dat onze gesprekken vaker over die grotere thema’s gaan.

Soms is er meer aan de hand
Een goed moment om even stil te staan bij het volgende: soms is er meer aan de hand. Soms heeft één van jullie een ander probleem dat nooit aan de orde kwam zoals somberheid, een burn-out, een slecht verwerkt verlies. In dat geval schorten we de behandeling met zijn drieen even op en gaat degene met de andere klacht eerst zelf even door (bij mij of ergens anders).

Plannen maken en vooruit kijken
In de laatste fase keren we terug bij jullie oorspronkelijke klachten en vraagstukken bij en met elkaar. Nu pas gaan we daar aan werken. Voor de meeste stellen is dat inmiddels makkelijk; het fundament onder de problemen is al aangepakt.

We nemen daarom nu ook tijd om vooruit te kijken, misschien voorzichtig nieuwe plannen te maken, aan leuke dingen te denken.

Samen naar een oplossing zoeken
Heb je nog vragen over relatietherapie of relatieproblemen in algemene zin? Bel naar Relatietherapie Amersfoort ter attentie van Eva Bastin. Ik leer jullie graag kennen!

Eva Bastin Aziering 48
3823 WR Amersfoort

085 - 4014720
secretariaat@psyned.nl

© 2017 - PsyNed - Psychologen Nederland - Alle rechten voorbehouden.