Samen op weg bij Christelijke Psycholoog Amstelveen


Stephan Koops

Stephan Koops

Christelijke Psycholoog Amstelveen

Sinds 1994 ben ik werkzaam als psycholoog bij diverse organisaties en sinds 2005 in mijn eigen praktijk. Dankzij deze grote ervaring, ben je bij mij aan het juiste adres voor professionele begeleiding bij de verandering die je graag zou willen realiseren.

Je bent als mens zowel geest, lichaam als ziel in mijn optiek. Die ziel kan pijn kennen. Ik help je graag om van die pijn verlost te worden en tot heelwording te komen. Gun het jezelf, sta het jezelf toe om heel te worden. 

Ook als je zelf niet gelovig bent ben je van harte welkom in mijn praktijk. De behandeling heeft alleen een christelijke inslag als jij er om vraagt.

Relatietherapie
Angstklachten
Depressie
Burnout
Rouw en verliesverwerking
Trauma
Zingevingsvragen
Oplossingsgerichte Therapie
Coaching
Negatief zelfbeeld

Ik vond het heel fijn dat ik dingen kon vertellen die ik nooit eerder heb gedeeld.
Henriette
Beoordeling: 4.5 uit 5
Op basis van 3 ervaringen

Behandelaren dichtbij


Wij bieden jou


Direct zoeken

Vind eenvoudig een Psycholoog of Therapeut bij jou in de buurt.

Over mij - Stephan Koops - Christelijke Psycholoog Amstelveen

Theologie en psychologie
In Texas (USA) heb ik vier jaar Theologie gestudeerd. Daarna heb ik psychologie gestudeerd aan de VU in Amsterdam; de opleiding psychologie rondde ik in 1994 af. Daarna ben ik altijd als psycholoog werkzaam geweest.

Ik ben dit werk gaan doen omdat ik al vroeg in mijn leven mensen ontmoette die vastliepen en ik verlangde ernaar om hen te helpen. Dat doe ik door echt naar je te luisteren en te zorgen dat jij gezien wordt in je totale levensverhaal.

Onmacht
Ben je gevoelig voor wat andere mensen over je denken? Beland je steeds in dezelfde, vervelende situaties? Voel je je regelmatig afgewezen? Ervaar je een gevoel van onmacht? Voel je je ook nog schuldig over het feit dat je je zo voelt?

Samen met jou ga ik op zoek naar de wortel van bijvoorbeeld de afwijzingen die je ervaart. Soms blijkt dat wat jij interpreteert als afwijzing, dat in feite niet echt is. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de afwijzing die je als kind onderging in het contact met je vader, nu nog steeds doorwerkt.

Zonder oordeel
Ik ervaar het als een groot compliment dat cliënten vaak zeggen dat ze zich met veel geduld en respect behandeld voelden bij Christelijke Psycholoog Amstelveen. Dat ik echt luisterde, inzichten kon aanreiken en geen oordeel velde.

Achteraf vertellen cliënten dat ze blij zijn dat ik niet met kant en klare antwoorden kwam, maar hen de tijd en ruimte gaf om die zelf te ontdekken door het stellen van de juiste vragen. Dat ze zichzelf konden zijn en worden, met al hun eigenaardigheden en op geen enkele manier veroordeeld werden.

Prive
Ik ben getrouwd met Jacqueline. Samen hebben we twee kinderen, Jesse (2010) en Emmelie (2013).

Neem contact op met Christelijke Psycholoog Amstelveen
Heb je een vraag, wil je meer weten of over mij? Bel naar Christelijke Psycholoog Amstelveen ter attentie van Stephan Koops. Ik leer je graag kennen!

Ik geef ook relatietherapie, lees hier meer

Cliëntervaringen over de behandeling van Christelijke Psycholoog Amstelveen

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Theodoor over Stephan Koops

Ik ben blij met je geduld en dat je niet al mijn vragen beantwoordde maar mij zelf op het antwoord liet komen.

Lees meer cliënt ervaringen

Contactgegevens van Christelijke Psycholoog Amstelveen

 

Bel met mijn praktijkassistent en maak een afspraak: 085 - 4014720

Stephan Koops Salamander 99
1187 BS Amstelveen

085 - 4014720
secretariaat@psyned.nl

Routebeschrijving naar Christelijke Psycholoog Amstelveen

Bekijk de routebeschrijving naar mijn christelijke psychologenpraktijk in Amstelveen.

Stephan Koops Salamander 99
1187 BS Amstelveen

085 - 4014720
secretariaat@psyned.nl

Deskundige begeleiding bij Christelijke Psycholoog Amstelveen

Je probeert aan de verwachtingen die anderen van je hebben te voldoen, maar het lijkt nooit goed genoeg en ondertussen doe je jezelf tekort. Op die manier probeer je iemand te zijn die je ten diepste niet echt bent. Je onderdrukt je werkelijke ideeën, emoties en gevoelens en dat maakt dat je je onvrij voelt.

Mijn naam is Stephan Koops en ik wil je graag helpen om vrijer te worden en in alle omstandigheden jezelf te kunnen zijn. Vind je ware ik in Christus met mijn deskundige begeleiding.

Het verleden werkt door
Ervaringen en situaties uit het verleden kunnen vele jaren later nog doorwerken op een manier waar je last van hebt, waardoor je belemmerd wordt. Stel, je bent opgegroeid in een gezin waar weinig ruimte, aandacht of waardering voor jou was.

Dan heb je daar mogelijk de gedachte uit ontwikkeld dat je niet belangrijk bent, dat je weinig waard bent, dat je er niet toe doet. Als die gedachten in je volwassen leven nog steeds actief zijn, dan kan zich daaruit neerslachtigheid, somberte of een negatief zelfbeeld ontwikkelen.

Het kan anders
In mijn psychologenpraktijk Christelijke Psycholoog Amstelveen help ik mensen een beter en gelukkiger leven te leiden. Gedachtepatronen zijn niet in beton gegoten; het is mogelijk ze te veranderen.

De kwaliteit van je leven wordt in hoge mate bepaald door wat je denkt. Het begint bij ons denken, daaruit volgt hoe we ons voelen en dat heeft zijn weerslag op hoe we ons gedragen. Ons denken, onze emoties en onze wil zijn onderdeel van de ziel. Door je ‘gedachtepatronen' te veranderen, heel je de ziel die daar ernaar hunkert vrij te zijn.

Hoe werkt het bij Christelijke Psycholoog Amstelveen?
Om de ziel te veranderen, is het nodig om gedachtepatronen te veranderen. Veel van ons denken is onbewust. De eerste stap is je bewust worden van die gedachtepatronen en van hoe ze ontstaan zijn. Samen kijken we naar moeilijke situaties in het nu en welke gedachten je daarbij hebt. Hoe je je erbij voelde onderzoeken we ook.

Gebeurtenissen zijn in wezen neutraal; onze gedachten erbij bepalen hoe we ons voelen in een situatie. In plaats van de situatie te proberen te veranderen, is het zaak om het denken erover te veranderen.

Tarief en duur
Voor een afspraak bij Christelijke Psycholoog Amstelveen van drie kwartier en reken ik 84,70 euro. Voor een gezamenlijke afspraak, bijvoorbeeld relatietherapie, reken ik 114,95 euro voor een sessie van 60 minuten. De bedragen zijn inclusief 21% BTW.

Wil je een afspraak afzeggen? Doe dit dan minstens 48 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Aantal afspraken
Hoe lang onze samenwerking duurt hangt van veel factoren af. Belemmerende gedachtepatronen die al vele jaren actief zijn vervangen door ondersteunende gedachtepatronen kost tijd; het is niet zo dat je net als bij een computer de software even overschrijft met iets dat beter werkt.

Normaal gesproken beginnen we met een wekelijkse afspraak, wordt de frequentie daarna eens per twee weken, om in de slotfase steeds verder afgebouwd te worden.

Kwalificaties
Ik ben aangesloten bij het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen) en het CVPPP (Christelijke Vereniging voor Psychiaters, Psychologen en Psychotherapeuten).

Contact
Heb je een vraag, wil je meer weten of over psychologen in Amstelveen? Bel naar Christelijke Psycholoog Amstelveen ter attentie van Stephan Koops. Ik leer je graag kennen!


Neem direct contact op

© 2017 - PsyNed - Psychologen Nederland - Alle rechten voorbehouden.