Psychologen Nederland - Wie zijn wij?

Over ons

Psychologen Nederland (PSYNED)

Hallo, 

Leuk dat je wat meer over ons wilt weten.
 
Mijn naam is Patrick Callahan en ik ben algemeen directeur en eigenaar van Psychologen Nederland.
 
Zelf ben ik ook wel eens onder behandeling van een psycholoog geweest en ik blijf verbaasd over hoe veel beter ik daar uitgekomen ben. Mijn verhaal staat niet op zichzelf, want ik hoor van heel veel mensen dat ze zich na een aantal sessies bij een psycholoog veel beter weten te redden in hun dagelijkse leven.
 
Missie en Visie van Psychologen Nederland
 
Missie
Wij willen psychologie uit de taboesfeer halen en normaliseren, zodat mensen openlijk aan hun eigen mentale weerbaarheid kunnen werken.
 
Visie
Wij verwachten dat door de versobering van de vergoede zorg en het protocoliseren in de GGZ er steeds meer vraag gaat komen naar persoonlijke zorg waarbij de cliënt weer centraal staat. Hierbij willen wij de spil zijn tussen de cliënt en de zorgverlener.
 
We zijn in 2009 begonnen met z’n tweeën en werken nu met 19 mensen vanuit ons kantoor in Amsterdam. Veel van mijn collega’s hebben een afgeronde psychologie studie maar een aantal ook niet. Deze combinatie van “leken” en professionals maakt dat wij beide kanten van het verhaal goed kennen.
 
Onze organisatie
 
Eigenlijk bestaat onze organisatie uit 3 pijlers:
 
Marketing
Onze marketing medewerkers zorgen ervoor dat alle informatie over psychologische klachten en oplossingen goed beschreven staan op onze website. Overigens zijn dat er meer dan 180, dus dat is een behoorlijke klus. Verder zijn we natuurlijk aanwezig op Facebook en worden we vaak gevraagd voor televisie of radio.
 
Secretariaat
Dit is het geheim van Psychologen Nederland. Dagelijks hebben wij 5 (in de psychologie geschoolde) medewerkers aan de telefoon zitten. De opdracht die deze medewerkers hebben is om iedereen die ons belt te helpen, ook als het betekent dat we buiten ons eigen netwerk moeten gaan. Ons team bestaat dus uit enthousiaste en professionele zorgverleners die heel goed kunnen inschatten bij welke psycholoog of therapeut je past.
 
Zelfstandige Psychologen.
Bij Psyned zijn ongeveer 280 zelfstandige psychologen en therapeuten aangesloten.
 
Veel van deze psychologen zijn niet BIG geregistreerd en worden hierdoor niet vergoed vanuit de basisverzekering. Wat veel mensen niet weten is dat ook veel klachten niet meer vergoed worden uit de basisverzekering. Dit is soms lastig uit te leggen aan je cliënt die verwacht dat je vergoed wordt, dus dit laten deze professionals dan ook aan ons over. Op ons secretariaat weten wij van elke psycholoog hoe de vergoeding werkt en wat zijn of haar behandelspectrum is. Verder nemen we dus de telefoon voor ze op en plannen we afspraken voor ze in.
 
Ik hoop dat dit meer inzicht geeft in wat we doen. Mocht je een hulpvraag hebben of wil je meer weten schroom dan niet om ons te bellen. Het nummer is op onze site niet te missen.
 
Patrick Callahan
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Psychologen Nederland de lange beschrijving

Psyned (Psychologen Nederland) is een collectief van onafhankelijke en zelfstandig gevestigde psychologen en therapeuten. We ondersteunen cliënten bij het vinden van een geschikte psycholoog in hun buurt en helpen zzp’ers in de zorg bij het werven van nieuwe cliënten.

Vind snel een psycholoog bij jou in de buurt

Als je op zoek bent naar een psycholoog in jouw buurt kun je bellen naar 085 - 4014720. De praktijkassistenten van Psyned zijn allemaal op HBO of Universitair niveau afgestudeerd als psycholoog of volgen op dit moment een opleiding psychologie. Ze kunnen je meteen helpen bij het vinden van een psycholoog die jou de hulp kan bieden die je zoekt.

De ruim 200 psychologen die zijn aangesloten bij Psyned staan bovendien allemaal op deze site vermeld. Hierdoor vind je snel en makkelijk een psycholoog bij jou in de buurt. Door je postcode in te voeren of te zoeken per provincie krijg je een overzicht van de dichtstbijzijnde psychologen en kun je met ze in contact komen.

Kwaliteitsgarantie

Bij Psyned staat de cliënt centraal. We vinden het belangrijk dat je een goede psycholoog vindt die bij je past en willen je kwaliteit kunnen garanderen.

Daarom zijn alle psychologen aangesloten bij een beroepsvereniging, bijvoorbeeld de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG), het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) of het Nederlands Verbond van Psychologen, Psychosociale Therapeuten en Agogen (NVPA). Deze beroepsverenigingen waarborgen de kwaliteiten van de psycholoog door middel van een onafhankelijke klachtencommissie. Hier kun je terecht als je een klacht hebt over jouw psycholoog.

Therapeuten

Bij Psyned zijn naast psychologen ook therapeuten aangesloten. Ook zij hebben de benodigde opleiding(en) gevolgd en zijn aangesloten bij een beroepsvereniging die hun kwaliteit garandeert en waar je terecht kunt met klachten. Voorbeelden van dergelijke verenigingen zijn de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG), Stichting Registratie Instituut Natuurgerichte Gezondheid en Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB).

Waarom Psychologen Nederland?

  • Een afgestudeerde of studentpsycholoog helpt je bij het vinden van een geschikte psycholoog bij jou in de buurt
  • Er zijn meer dan 200 psychologen en therapeuten bij ons aangesloten
  • Je kunt altijd bij ons terecht en wordt snel en goed geholpen
  • Je bent geen nummer
  • We hebben al meer dan 16.000 mensen geholpen

Ben je zelf psycholoog?

Heb je een eigen psychologenpraktijk of denk je hier over na? Word dan partner van Psychologen Nederland, we komen graag met je in contact. Bel ons op 085 - 4014720.
Lees meer.


© 2017 - PsyNed - Psychologen Nederland - Alle rechten voorbehouden.