Psychologen Nederland - Wie zijn wij?

Over ons

Psychologen Nederland (PSYNED)

Hallo, 

Leuk dat je wat meer over ons wilt weten. Mijn naam is Patrick Callahan en ik ben algemeen directeur en eigenaar van Psychologen Nederland.

Zelf ben ik ook wel eens onder behandeling van een psycholoog geweest en ik blijf verbaasd over hoe veel beter ik daar uitgekomen ben. Mijn verhaal staat niet op zichzelf, want ik hoor van heel veel mensen dat ze zich na een aantal sessies bij een psycholoog veel beter weten te redden in hun dagelijkse leven.

Missie en Visie van Psychologen Nederland

Missie

Wij willen psychologie uit de taboesfeer halen en normaliseren, zodat mensen openlijk aan hun eigen mentale weerbaarheid kunnen werken.

Visie

Wij verwachten dat door de versobering van de vergoede zorg en het protocoliseren in de GGZ er steeds meer vraag gaat komen naar persoonlijke zorg waarbij de cliënt weer centraal staat. Hierbij willen wij de spil zijn tussen de cliënt en de zorgverlener.

We zijn in 2009 begonnen met z’n tweeën en werken nu met 20 mensen vanuit ons kantoor in Amsterdam. Veel van mijn collega’s hebben een afgeronde psychologie studie maar een aantal ook niet. Deze combinatie van “leken” en professionals maakt dat wij beide kanten van het verhaal goed kennen.

Onze organisatie

Eigenlijk bestaat onze organisatie uit 3 pijlers:

Marketing

Onze marketing medewerkers zorgen ervoor dat alle informatie over psychologische klachten en oplossingen goed beschreven staan op onze website. Overigens zijn dat er meer dan 180, dus dat is een behoorlijke klus. Verder zijn we natuurlijk aanwezig op Facebook en worden we vaak gevraagd voor televisie of radio.

Secretariaat

Dit is het geheim van Psychologen Nederland. Dagelijks hebben wij 5 (in de psychologie geschoolde) medewerkers aan de telefoon zitten. De opdracht die deze medewerkers hebben is om iedereen die ons belt te helpen, ook als het betekent dat we buiten ons eigen netwerk moeten gaan. Ons team bestaat dus uit enthousiaste en professionele zorgverleners die heel goed kunnen inschatten bij welke psycholoog of therapeut je past.

Zelfstandige Psychologen.

Bij Psyned zijn ongeveer 280 zelfstandige psychologen en therapeuten aangesloten.  

Veel van deze psychologen zijn niet BIG geregistreerd en worden hierdoor niet vergoed vanuit de basisverzekering. Wat veel mensen niet weten is dat ook veel klachten niet meer vergoed worden uit de basisverzekering. Dit is soms lastig uit te leggen aan je cliënt die verwacht dat je vergoed wordt, dus dit laten deze professionals dan ook aan ons over. Op ons secretariaat weten wij van elke psycholoog hoe de vergoeding werkt en wat zijn of haar behandelspectrum is. Verder nemen we dus de telefoon voor ze op en plannen we afspraken voor ze in.

Ik hoop dat dit meer inzicht geeft in wat we doen. Mocht je een hulpvraag hebben of wil je meer weten schroom dan niet om ons te bellen. Het nummer is op onze site niet te missen.

Patrick Callahan


© 2017 - PsyNed - Psychologen Nederland - Alle rechten voorbehouden.