Blog

Wij bieden jou


Direct zoeken

Vind eenvoudig een Psycholoog of Therapeut bij jou in de buurt.

Deel, Like en Volg ons!

Facebook Linkedin Google+ Twitter
Wil je op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Psyned Blog

Hulpvraag: Ik ben bang dat mijn aankopen ongeluk brengen

26-12-2016 door: Liza Omran

“Als ik iets koop dan denk ik dat iemand doodgaat.” Anoniem koppelt het doen van grote aankopen aan angstgedachten, iets wat haar leven behoorlijk beïnvloedt. Psycholoog Liza Omran legt uit waar deze angst vandaan komt en wat je eraan kan doen.

Lees verder


Psyned partner van het Depressiegala op 16 januari

23-12-2016 door: Psyned Redactie

 Psyned is dit jaar partner van het Depressiegala, een initiatief van de Mental Health Foundation. Deze stichting organiseert op blue monday, 16 januari aanstaande, voor de tweede keer dit gala om steun te vragen voor jongeren met een depressie.

Lees verder


Hulpvraag: Waarom raak ik in paniek als ik moet presenteren?

19-12-2016 door: Hannah Lassche

 “Sinds ik hoorde dat ik voor mijn werk een presentatie moest geven, heb ik last van paniekaanvallen.” Deze anonieme persoon blijft paniek- en angstklachten houden, ondanks dat hij niet meer hoeft te presenteren. Psycholoog Hannah Lassche bekijkt waar de klachten vandaan kunnen komen en geeft advies.

 

Lees verder


Nieuws en psyche: het gevaar van vechtscheidingen

15-12-2016 door: Aerjen Tamminga

Wekelijks bespreken wij de psychologie achter een interessant nieuwsitem met Psyned psycholoog en inhoudelijk directeur Aerjen Tamminga. Deze week: 10 tot 15 procent van de scheidingen loopt uit op een vechtscheiding, schat de overheid.

Lees verder


Nieuws en psyche: verhoogde kans op depressie bij artsen

09-12-2016 door: Aerjen Tamminga

Wekelijks bespreken wij de psychologie achter een interessant nieuwsitem met Psyned psycholoog en inhoudelijk directeur Aerjen Tamminga. Deze week: een groot deel van de artsen in opleiding toont symptomen van depressie. Wat zit daar achter?

Lees verder© 2017 - PsyNed - Psychologen Nederland - Alle rechten voorbehouden.