Lees blogs over psychologische onderwerpen

Wij bieden jou


Direct zoeken

Vind eenvoudig een Psycholoog of Therapeut bij jou in de buurt.

Deel, Like en Volg ons!

Facebook Linkedin Google+ Twitter
Wil je op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Psyned Blog

Wat Je Zegt Ben Je Zelf

05-01-2016 door: Jedidja Borkent

‘Wat je zegt ben je zelf’, hoor je kleine kinderen geregeld zeggen, ze leren het op school en zeggen het daar tegen elkaar. Wat is de waarheid achter deze woorden? Kunnen woorden iets maken of breken?

Lees verder


Goede Voornemens, Waar Gaat Het Mis?

30-12-2015 door: Susan Dechering

Het nieuwe jaar is een mooi moment om met goede voornemens te beginnen. Toch jammer dat het vaak bij voornemens blijft. Halverwege het jaar is er namelijk nog steeds niets veranderd. Hoe kan dat nou?

Lees verder


Zeg 'Ns Neeeee (7)

28-12-2015 door: Alexandra Dullaart

Als je altijd met iedereen rekening houdt kom je nooit toe aan je rust. En dat terwijl je het liefst een winterslaap zou houden...

Lees verder


De Lessen van Scrooge

23-12-2015 door: Susanne Bulten

Elk jaar rond deze tijd is er een verfilming van 'A Christmas Carol' op tv zien. In dit verhaal van Charles Dickens krijgt de verbitterde vrek Scrooge op Kerstnacht bezoek van 3 geesten: de geest van een voorbij Kerstmis, de geest van het huidige Kerstmis en de geest van de Kerstmis die nog moet komen.

Lees verder


Hoe ontstaan hechtingspatronen en waarom hebben ze veel invloed

21-12-2015 door: Elisabeth van Dieten

Heel veel van wat je nu doet komt voort uit je vroegste jaren (0 tot 5 jaar), waarin je gevormd werd door je ouders, opvoeders en omstandigheden. Je ouders zijn voor jou 'de eerste mensen', je bestaan, je veiligheid, zelfs je overleven hangt van hen af. Je kunt niet op jezelf leven, je bent afhankelijk, zonder hen red je het niet. Je accepteert alles van ze.

Lees verder© 2017 - PsyNed - Psychologen Nederland - Alle rechten voorbehouden.